Министерството на здравеопазването трябва да извърши обстойна проверка на скандалния случай „Маймун, спукахме ти вена”, при който кърджалийката Илияна Въкова обвини персонала в Инфекциозното отделение на болницата в лошо отношение към 1-годишния й син. Това било разпоредено от Министерския съвет, стана ясно вчера. От отдел „Приемна” на Министерски съвет са изпратили писмо до ресорното министерство, в което се настоява за извършване на проверка в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”. До него се стигнало след подаден сигнал на майката за тормоз над сина й.
Припомняме, че жената бе напуснала отделението, където на детето трябвало да бъде проведено лечение. Причината била в поведението на санитарките, които наричали сина й „Маймун, шебек, шаран”.
Малкият Умут е роден в Холандия.
„Не е нарушен Правилникът за обществения ред в кърджалийската болница, при скандалния случай в Инфекциозното отделение”, обявиха на свой ред от Етичната комисия към МБАЛ „Д-р Ат.Дафовски".
„От цитираните от майката обидни думи, единствено вярно е, че санитарката е нарекла детето Шабан. Мед.сестри са поставили с едно, единствено убождане абоката на лява кубитална вена за технологично време за около 10 минути”, се казваше още в позиция на колектива на Инфекциозно отделение.

На снимката:
Илияна в студиото на Нова телевизия. Случилото се в Инфекциозното отделение се коментира в предаването „Часът на Милен Цветков”

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/1/12 11:43

    ТАЗИ МАЙ СИ ТЪРСИ ПОПУЛЯРНОСТ ЧРЕЗ МЕДИИИТЕ. КЪДЕ Е РОДЕНА И КЪДЕ Е ИЗРАСНАЛА? АКО НЕ Е КЪРДЖАЛИЙКА ТО ТОГАВА НЯМА КАК ДА ЗНАЕ ,ЧЕ В КЪРДЖАЛИЙСКО ИЗРАЗИ КАТО "МАЙМУН" и "ШАБАН" СА ГАЛЕНИ ОБРЪЩЕНИЯ ЗА МАЛКИ НЕМИРНИЦИ..РАЗБИРА СЕ НА ЕЗИКА НА САНИТАРКИТЕ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/1/12 11:57

    Пари иска да откопчи от болницата явно. Какво толкоз е станало? Нарекли го маймун?! Голяма работа. Да се лекува в Холандия тогава. За толкова пари тук и това е много за нашето здравеопазване.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/1/12 19:04

    ИМА ЛИ БРАК С БАЩАТА НА ДЕТЕТО,ВЪПРОСНАТА МАЙКА ИЛИ ТО Е РОДЕНО КАКТО КАЗВАТ В РОДОПИТЕ"КОПЕЛЕНЦЕ "
    ЗАЩО НЕ СИ ГЛЕДА РОДЕНИЯ СИН В ХОЛАНДИЯ ПРИ БОГАТИТЕ, АМИ Е ДОШЛА В КАРДЖААЛИ ПРИ БЕДНИТЕ И ОТРУДЕНИ ХОРИЦА,ЗА КОИТО ТАЗИ МЕДИЦИНСКА ПОМАШ СЛЕШУ МАЛКОТО ПАРИ Е ЦЕННА !!И АЗ МИСЛА ,ЩОТО ТАЗИ МАЙКА НЯМА ДРУГО РАБОТА ,НИТО И СТИГА ПАРАТА ТА ИСКА ДА ПОЛУЧИ ПАРИ И ИЗВЕСТНОСТ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/1/12 10:55

    Браво на жената! Само така!Да знаеш, че доста хора са били в твоето положение, но не са имали смелостта да го направят, само заради това, какво ще кажат хората!Успех в борбата ти за отстояване на правата ни като пациенти...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.