Газификация на Кърджали стартира на 16 март, петък, с първа копка.

„Ситигаз-България"ще изгради газопровод до Кърджали с пари от Европейската банка за възстановяване и развитие. Проектът, наречен „Газ Римини",  включва газификацията на 28 общини от газорапределителен район „Тракия".

Първо ще бъде изградена компресорна станция за газоснабдяване на Кърджали

 Идеята за газифициране на Кърджали принадлежи на синия областен управител Пламен Иванов. През 1999 г. се проведоха консултации за пускане на тръба от Хасково до Кърджали с „Овъргаз". Пламен Иванов постави условието да бъде елиминиран от участия тогавашния сив кардинал в СДС Христо Бисеров. От „Овъргаз" бяха готови да вложат 2 млн. долара инвестиции, ако няма политически интриги. До съгласие не се стигна.

От 2004 г. в тази насока работи кметът на Кърджали Хасан Азис. Изпратено е положително становище до тогавашния министър на икономиката и енергийните ресурси. През март 2006 г.Министерството на икономиката и енергетиката дава уверение, че са   водени преговори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за снабдяване със синьо гориво на общини, за чийто територии до този момент няма издаден лиценз

През 2007 г.по предложение на кмета Хасан Азис общинските съветници гласуваха Кърджали да бъде присъединен към гарзоразпределителен район „Тракия".  Градоначалникът получи правомощия да преговаря със „Ситигаз" и да завърши проекта.

 

Очаквайте подробности

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/3/12 11:20

    Нещо хубаво на хоризонта...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/3/12 11:23

    чиста парлама

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/3/12 11:43

    Браво на ГЕРБ за тях ще гласувам.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/3/12 11:49

    От 2 милиона ще станат 12 после 20 и накрая ще се окаже, че е излезнало за 200милиона.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/3/12 12:02

    С постоянно покачващите се цени на природния газ не знам до колко би било рентабилно да се отопляваш така.Още повече самата инсталация - газово котелче и т.н. не е малка..

    ОтговорИзтриване
  6. Чан Ху14/3/12 12:51

    А ВТОРАТА КОПКА ,КОГА ЩЕ БЪДЕ

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/3/12 14:49

    Омръзна ми да напомням, че Пламен Иванов провали идеята за газифициране на Кърджали в 1998 г., когато тръбата щеше да я докара Химимпорт. На Пламен му се привидяха червени генерали от ДС, а пък ДПС стоеше зад Сашо Дончев. Сега става ясно, че и Иванов е бил с "Овъргаз". Както е казано в Библията "Всичко скрито ще стане явно". Дано сега всичко е както трябва, защото цената на природния газ е висока, но цената на дизела е направо космическа, а училища, детски градини, болница и пр. са с парно на дизел.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/3/12 16:46

    Добре,че е Бойко.Дагоне,къде си?Браво на ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/3/12 19:04

    Дано да не отидат отпуснатите пари някъде другаде както обикновено в нашия град!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/3/12 22:06

    cenata na prirodniya gaz spada poslednite meseci ot 15.00 na 2.50 dolara zaradi şistoviya gaz.da vie cestito.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/3/12 22:17

    Абе, вие наред ли сте. май и в тоалетната като ходите благодарите на ГЕРБ. в тази работа ГЕРБ е с участие равно на работата на Цвета Караянчева и Таушанова и наш Илия за правилното движение на водата в р. Арда.Аман, бе, съвсем се шашардисахте!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/3/12 14:16

    Бойко строи за разлика от Станишев и Първанов.И не получава хонорари за хидроенергийни проекти.
    Бойко е българския Ататюрк!Смело напред Господин Борисов!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.