При голям интерес в събота и неделя в зала „Юнак"-Ардино премина финалният кръг от Държавното отборно първенство по тенис на маса за мъже в южната „Б" група.
В шампионата участваха отборите на „Аста" от Димитровград, „Металик" от Перник, „Оптик" от Панагюрище, Стара Загора, Неделино, СКТМ от Бургас и домакините от „Юнак 2005". Съставът на „Изток" от Перник не се яви на турнира и регистрира служебни загуби с по 0:4 срещу съперниците си. Всички отбори показаха добра техническа подготовка, зряла игра на масата и спортсменски дух. Препълнената до краен предел зала в Ардино за пореден път доказа, че този спорт не се забравя и интересът към него се предава от поколение на поколение.
Финалният кръг беше открит от кмета на община Ардино Ресми Мурад. Той приветства с добре дошли състезатели и треньори и пожела успех на всички.
Отлично се представиха тенисистите на „Юнак 2005" в състав: Атанас Хаджиев, Севал Муталибов, Радослав Бозов, Юксел Исмаил и Севги Аптикадир. Поради контузия в състезанието не взе участие капитанът на отбора Ертан Еминов.
Възпитаниците на треньора Бахри Юмер завършиха турнира с две победи и една загуба и се наредиха на четвърто място в крайното класиране. Те постигнаха две победи с по 4:2 съответно срещу „Оптик" и СКТМ от Бургас, а загубиха с 3:4 от „Аста'.
Отборът на Неделино, съставен предимно от бивши възпитаници на ардинската школа – Милчо Узунов, Бейхан Хайрула (Майкъла) и Ерхан Салиев (Пухчо) се класира на първо място в турнира и доби право през следващия сезон да играе в „А" Републиканската група. На второ място остана тимът на „Металик", а трети е отборът на Стара Загора.
В първата си среща ардинци записаха успех с 4:2 над изградения от млади и перспективни играчи тим на „Оптик" от Панагюрище. Надпреварата започна с първите ракети на двата отбора Атанас Хаджиев и Иван Лалков. Нашият състезател обаче показа великолепна техника и бързина и спечели с 3:2 гейма. Във втората среща Севал Муталибов записа победа с 3:1 гейма срещу Стоян Кордов. В третия мач най-младият ни играч Севги Аптикадир претърпя поражение с 0:3 от Николай Мазников. В срещата на двойки тандемът Иван Лалков и Стоян Кордов не даде никакъв шанс на нашата двойка Атанас Хаджиев и Севал Муталибов и по-този начин резултатът беше изравнен – 2:2. Последва нова победа на Севал Муталибов с 3:2 гейма срещу Иван Лалков и ардинци отново поведоха с 3:2. В решаващия двубой Атанас Хаджиев се наложи над Николай Мазников и така отборът на „Юнак" се поздрави с крайния успех 4:2, и съвсем заслужено обра овациите на публиката, сред които бяха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрамов и президентът на СКТМ „Юнак 2005" инж. Азис Мурад. Тук беше и общинският съветник Съби Узунов, който бе дошъл със семейството си, за да наблюдава изявите на сина си Милчо Узунов, признат за най-добрия играч на Б-групата.
И състезатели, и треньори на гостуващите отбори споделиха, че турнирът е организиран отлично. „Никъде не сме виждали такава коректна публика и препълнена спортна зала в страната. В следващите години на Ардино може да се повери домакинството на още по-големи състезания", казаха още гостите.
Гюнер ШЮКРИ
Снимки: Октай ХАСАНОВ

Крайно класиране за сезон 2011/2012 година:
1. Неделино
2. „Металик" - Перник
3. Стара Загора
4. „ЮНАК 2005"
5. „Оптик" - Панагюрище
6. „Аста" - Димитровград
7. СКТМ Бургас
8. „Изток" - Перник
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/3/12 19:48

    Поздравления момчета, наблюдавахме Ви, бяхте много добри, направихте прекрасни срещи!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/3/12 22:15

    Ardino e sampiyon na B grupa,
    otbora na Nedelino sa 100% ardinski sistezateli.
    Bravo mom4eta !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/3/12 17:42

    лъжеш се, Неделино са 7 играча, само 3ма са от Ардино

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/3/12 23:03

      Да де, само тримата от Ардино играят

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.