"Не е вярно, разбира се, казах нещо различно, но не искам повече да обяснявам. Няма да обяснявам нищо на българската жълта преса. Гена Димитрова е велика певица, тя си е жива за всички, които обичат изкуството. Да, няма нищо лошо в това, че съм я "възкресил", няма да влизам в подробности и да обяснявам на никого какво точно исках да кажа тогава. Не мога да споря с тези млади хора, с тези журналисти, с които трябва да общувам с преводач. Неприятното е, че ме изкарват повърхностен и неосведомен, много спекулативно", каза по столична телевизия Рашидов в коментар на скандалното тълкуване на неговите думи, коментира той изявлението си по повод Гена Димитрова, която щяла да продължава да пее, защото талантът й я възкресявал. Той обясни, че не е направил лапсус, Гена Димитрова щяла да пее чрез мултимедия. Всяка сутрин вестници с имена на фекални тайфуни пишели нелепици, счита той. Кой е бил министър-председател по времето на Моцарт, попита той, обяснявайки по този начин, че в историята остават големите революции. (по времето на Моцарт Австрия всъщност е управлявана от императрица, това е Мария-Терезия - б.ред). Чрез мен удрят Бойко Борисов, смята Рашидов, който похвали премиера, че е диалогичен човек. Културната революция в мандата на ГЕРБ в някои аспекти е приключила, стана ясно от гостуване по ТВ 7 на министъра. Аз съм предан човек, когато направя договор с някого, не се отказах и от Илия Павлов, каза той и констатира, че на Бойко не му било лесно. По време на криза Рашидов обаче правел "чудовищни" неща: ремонти на театри, музеи, и то все с европари, защото 20 години никой не бил пипал нещо. Направил и реформа в театрите, напълнил залите, финансирал киното, парите стигали до младите и талантливите. Хората се дисциплинирали и си седнали "на ония работи", осведоми още министърът. Борисов е диалогичен човек, той е баща на всички ни, той е министър-председател, съобщи Рашидов, който бил готов по всяко време на оставка, ако се наложи. Медийното пространство е доста болно и това не е проблем на българското правителство: медиите искат да убият медии, журналистите-журналисти. Трябва да се излекуват, препоръча Рашидов. Случвало му се да бъде дори жертва на медиен шантаж и рекет. Не знам защо правителството трябва да е виновно за всичко, отчете той. Работата на премиера е да бъде близо до хората и това Бойко го прави прекрасно и аз му завиждам, продължи Рашидов. Защо се сърдим на премиера, че е точно при народа си, къде да бъде, на някой плаж на една кълка ли, попита той и каза, че не разбирал подобни въпроси.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/4/12 09:11

    БАТ БОЙКО ПАЗИ СЕ ОТ ВЕЖДИТО
    ТОЙ НАЛИ БЕШЕ НАЙ ВЕРНИЯ ЧОВЕК НА ДОГАН

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/4/12 09:35

    Брееей, добре, че се намери един окомуш човек да опази гърба на Бойко. /визирам първия анонимен коментатор/

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/4/12 09:35

    мери си думите бе закъснял българин и не ти е срам кой на кого баща

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/4/12 09:40

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/4/12 10:00

    По думите на Рашидов излиза, че светът започва и ще свърши с края на ББ и правителството му. Преди тях нищо не е направено, а защо забравя, как и кой го направи скулптур, кой изгради и разви сегашните културни институции и дали щеше да го има Вежди, ако не беше стореното преди да дойдат ГЕРБ на власт?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/4/12 10:32

    Вежди Рашидов не за коментиране.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/4/12 10:36

    В онази декларация в подкрепа на Възродителния процес Бащата беше другарят Тодор Живков. Хайде, вземи се запри и кажи кой е - все пак бащата е само един.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен2/4/12 11:03

    Защо сте толкоз злобни и завистливи хора, към един човек на изкуството и демократично избран министър. Отговора е съвсем елементарен като Вас. Защото освен да бълвате мърсотии
    друго не ви се отдава
    а и често да ходите по голяма нужда.Вие сте отговора за участта която сполетя българския народ. Защото се разбира какво представлява народа. Колкото по скоро се отърсим от такива като вас толкоз по добре за нацията.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/4/12 13:57

    Малеййй този как си прилича с Дикме и за него царя беше като татко пък ква стана махнаха го.Ама тоя е мултак за него страшно нема :))

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/4/12 19:01

    Лика -прилика с баща си е

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.