Сделката за "Горубсо - Мадан" е финализирана, но едва във вторник новият собственик Николай Вълканов ще може да преведе парите на Валентин Захариев, съобщи репортер на 24smolian. Собствеността ще бъде прехвърлена във вторник, тъй като австрийската банка, където са авоарите на Валентин Захариев, не работи.

Новият концесионер Николай Вълканов потвърди, че юридическите формалности по сделката са изпълнени.

До средата на следващата седмица се очаква да се джиросат акциите, като държавата става собственик на 20%, а 80 на сто са на Върба-Батанци", фирмата на Вълканов, съобщават от КНСБ.

"Всички подписи са сложени, всички неща са уточнени, приети от едната и от другата страна. Трябва само да се прехвърли собствеността през австрийската банка. Това ще стане във вторник. Работниците ще влязат в мините по всяка вероятност в сряда", заяви Пенчо Токмакчиев от синдикатите.

„Закупени са каски нови, лампи миньорски лични, самоспасители, работни дрехи, облекла и обувки миньорски. Ще се направи само един оглед в мината, за да се проверят как са работните места, забоите как са. Във вторник ще влезнат, като се прехвърли собствеността и областната Инспекция по труда, за да разпечата рудниците и да ги пусне в работа", допълва синдикалният лидер.

 

На снимката: Вълканов трябва да плати на Захариев и едва тогава металурзите от ОЦК ще получат заплатите си. Престоят на работниците от „Горубсо" също трябва да се заплати, тъй като миньорите не са работели по независещи от тях причини.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/4/12 14:39

    После два дни за превод, после е Великден, после ще дойде Сергей Станишев е ще каже, че заплатите ще дойдат за Деня на труда - 1 май

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/4/12 14:53

    Значи за Коледа може и да има заплати

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/4/12 15:01

    После Дянков ще каже-търпение-и тоя кръговрат няма край!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/4/12 15:06

    Ми тогава кои си държи парите в България

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/4/12 16:15

    В петък ще има заплати.Но кой петък не се знае :D

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/4/12 16:53

    Честито г-н Доан.Със здраве си ги ползвайте придобитите фабрики.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/4/12 23:05

    Вълканов ще плати на Захариев в петък!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/4/12 23:17

    ха ха ха - им да си чакат заплатите...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/4/12 01:59

    и като не плати кво праим?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/4/12 08:09

    Идват избори,ОЦЗ никога не било на Захариев,Борисов си е собственик, и на Кремиковци и на ОЦЗ, СЕГА МАЛКО ГЮВЕЧ НА ДОГАН И МУЛТИГРУП ЗА ДА СА ЗАЕДНО СЛЕД ПРОКЛЕТИТЕ ИЗБОРИ,ПЪК ЗА НАРОДА ЦИРК,ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/4/12 17:09

    Смешна рокада между мафиотските клана на БСП и ГЕРБ. Борбата между тях и само за пари и имоти с финализирана победа на ГЕРБ. Захариев е човек на БСП, на него бяха подарени от БСП "Горубляне" и ОЦК , за няколко години стана трети олигарх по скалата след Божков и Ковачки с тотално ограбване на национални богатство и работнически труд- най-ниско заплатен в Европа. БСП успя да захапе най -важните отрасли от икономиката и национални богатства. А иначе -никакви вложения в икономиката, печалбите за черните каси на БСП. ГЕРБ е последния и най-млад клан на мафията, за него бяха останали трохи от трапезата на българската икономика и държавна собственост, за това се зацели в имотите на БСП. Сега става битка на живот и смърт между двете мафии. БСП не ще да си даде имотите, ГЕРБ пък искат бързо да забогатеят. В това се състои "опозиционната "битка между двата мафиотски клана "управляващи и опозиция"- за пари и имоти, заграбени от народа. Различават се само по вида на заграбените имоти и начините с които грабят- ГЕРБ първосигнално, БСП скрито, покрито и задкулисно . Сега ГЕРБ използва политическата си власт да замени Захариев със свой човек- един олигарх с бъдещ друг. И всички ще продължи по старому и мафиотски- за тях богатеене, за народа- ограбване и задълбочаване на мизерията и бедността. Профсъюзи, които да се борят на страната на трудещите се, България няма. КНСБ и Подкрепа са подвластни на мафията.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/4/12 17:47

    За новата година подаръци ще има

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.