За недопускане на екокатастрофа, временният шеф Валентин Манев ще трябва да осигури заплати на 30 важни работници
Министър-председателят на Република България Бойко Борисов покани на среща президента на КНСБ Пламен Димитров във връзка с усложняващата се ситуация в „ОЦК" АД, гр. Кърджали, съобщиха от КНСБ. Премиерът ясно заяви личния си ангажимент и този на правителството за спешно финализиране на преговорите с банките кредитори и определяне на новия инвеститор за „ОЦК" АД още в следващите дни, се казва още в съобщението.
Министър-председателят Бойко Борисов информирал за договореността със собствениците на „Горубсо – Мадан" АД и на „КЦМ" АД, гр. Пловдив за намиране на временен изход от ситуацията чрез осигуряване на работа на желаещите металурзи от „ОЦК" АД, гр. Кърджали, в двете дружества за периода до влизане в собственост на новия инвеститор на комбината.
Премиерът пое ангажимент на база на изготвените списъци с желаещи да работят в двете дружества да се осигури превоз от Кърджали до избраната фирма в Мадан или Пловдив.
За недопускане на екологична катастрофа в град Кърджали от спирането на „ОЦК" АД ръководството на КНСБ настоява временно изпълняващият длъжността директор на предприятието Валентин Манев да осигури незабавно изплащане на поне част от дължимите възнаграждения на над 30-те работници и специалисти, поддържащи необходимия минимален технологичен процес в комбината.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/5/12 17:56

    manev ne zabravqi 4e i tvoito vreme she svarshi sq kolish i besesh no she doide vreme i ti she si idesh na selo

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/5/12 17:57

    Браво ГЕРБ браво, Асфалт Паша

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/5/12 18:52

    Бе, ахмако, кво ти е виновен Манев бе, да не е той собственик на завода?И не го мисли ти него, той може и на село, и в града, ти си гледай твоята паничка, льольо такъв!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/5/12 19:49

    Дайте на помака власт и го вижте кво става

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/5/12 20:08

    памак смотан

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/5/12 20:11

    Значи каква станя тя.Протестирахме всички а сега ще ни извозват като говеда до Мадан и до Пловдив да работим в чужда фабрика.Само и само да не се занимаваме и да искаме отговорност от Захариев.Вадете си изводите хора.Как си го представяте това ходене.Синдикатите да вземат твърда позиция и да не отстъпват от исканията ни.И никакви молби и кандърми.Какви са тия част от дължимите възнаграждения??? Или всичко или напускане.Стга са ни разигравали.Май Бойко нищо не може да стори на Бат Сали или не иска?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/5/12 20:14

    Бельо Бельо затова ли тия хора гладуваха и висяха по улиците.Да ги продадете в последния момент ли?Какви са тия пазарлъци какви са тия пътувания и измишльотини?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/5/12 21:19

    Как я мислите тая работа. Трябва ли работниците да бъдат освободени от ОЦК, за да започнат работа в Пловдил или Мадан и после да не стане като на този който стои на два стола накрая пада на земята.Според мен това са приказки празни само и само да кажат работниците, че се мисли за тях.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/5/12 21:44

    ekoministerstvo za kakvo ima s 50 000 dushi ?
    samo bonusi da vzema i da sedi na kurort v ministerstvoto li?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/5/12 21:55

    platili sme za ekoministerstvo,
    platili sme za chimicheski voiski.
    platili sme za politzia.
    platili sme za prokurori i sadii.
    platili sme za zatvori.
    platili sme za sotzial.
    platili sme za zdrave.
    platili sme za regionalno razvitie.
    kade sa parite?
    kradetza ne e v zatvora.
    kade e kradetza?
    samo jertvite razkarvate iz mediite!
    teror, pozor, maroderstvo, bezchovechnost!
    vseki dokazan kradetz po sveta vednaga vliza v zatvora. vse edno koi e. pred zakona vsichki sa ravni. samo ne v BG.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен17/5/12 23:12

    eh 4e vi boli i turci i giari kogato vi h..a pomak

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/5/12 06:54

    ti mai qvno i ti ne znaesh samoli4nosta si pamak nali znaesh vica za oniq deto e na smqna,kvo vi e vinoven belio,moi edin debelak s gola glava otide na stanishev ibrici da pravi,blagodari na komunqgite kvo napraiha te kriqt se kato mishoci,kolio a ti varna li parite deto boiko ti gi dade ?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен18/5/12 13:23

    отиваме в командировка,а кой ще плати,нали няма да е вълканов,пълна зарибявка и този дето ще ни плаща защо не плати за възстановяването на завода а ще плати за работа на вълканов,още ли ще се оставим да ни лъжат.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.