Лидерът на БСП Сергей Станишев обвини премиера Бойко Борисов, че носи отговорност за забавянето на строежа на магистралите. В парламента Сергей Станишев заяви още, че 40% от автомагистрала „Люлин" е била построена от неговото правителство. Социалистите заявиха, че нееднократно са предупреждавали кабинета „Борисов", че на лот 2 на автомагистрала „Тракия" се поставя лош асфалт, че ще се наложи преасфалтиране на част от лот 3. Пред столичния сайт „Фокус" премиерът Бойко Борисов отговори, че Станишев няма как да знае - как се строят магистрали, защото по негово време „строяха" Батко и Братко. И именно заради техните „строежи", ни бяха спрени всички фондове, заяви премиерът Бойко Борисов. Станишев се опитва да превърне мечтите си в блянове и приема, че петте километра, построени в равната част на Пернишкото поле, и открити от него, се броят за построяване на магистрала", каза премиерът Борисов.

 „Сергей Станишев, като човек, заменил най-апетитните места и гори край морето, е последният, който има право да коментира законите за горите и да заявява, че битката за гората още не е приключила. Вече съм казал своето мнение, и с еколозите сме се разбрали, че Законът за горите няма да тръгне, докато няма пълен консенсус от всички страни" – каза премиерът Бойко Борисов.

 Станишев е прав - не разбирам от неговото строителство и аз наистина не разбирам от строителството на Станишев - заяви премиерът Бойко Борисов. Все още нямам разумно и логично обяснение за строежа на „Водното огледало" в Кърджали, за което са дадени сто милиона лева и днес е превърнато в блато. Нямам обяснение за милиардите левове, похарчени за „Белене", където наследихме един гьол. Нямам обяснение за безумното строителство на „Цанков камък", където построеният селски път е опасен за хората и струва колкото магистрала „Тракия". Очевидно – наистина не разбирам от строителството на Станишев, коментира премиерът Бойко Борисов.

Лидерът на БСП и президент на Партията на Европейските социалисти Сергей Станишев заяви днес - Бойко Борисов е довършил автомагистрала „Люлин", но я е оскъпил със 120 милиона лева. Станишев уточни, че 40% от автомагистрала „Люлин" е била построена от неговото правителство. Социалистите подчертаха, че нееднократно са предупреждавали кабинета „Борисов", че на лот 2 на автомагистрала „Тракия" се поставя лош асфалт, че ще се наложи преасфалтиране на част от лот 3. Всичко това оскъпява магистралата, категорични са от БСП. Когато фактите говорят, и кабинетът би трябвало да мълчи, подчерта Сергей Станишев и посочи още, че Тройната коалиция построила 144 км магистрали и рехабилитирала 6900 км републиканска пътна мрежа. По отношение на магистралите са преди нас, но не и по отношение на рехабилитирани пътища, каза Станишев и бе категоричен, че по отношение на рехабилитирани пътища БСП бият с 2,5 пъти ГЕРБ.

Димчо Михалевски заяви, че настоящото правителство заварило от предишните готови проекти за пътно строителство, както и готово финансиране. Оставаше им само да строят, категоричен бе той. БСП отправиха специална молба към премиера Бойко Борисов: "Правителството да се грижи за всички пътища".

 Добре е да се припомни на премиера, който на рождения си ден получи торти с багери, с магистрали, че пътното строителство е нещо много по-сложно и сега управляващите бягат от отговорност за забавянията в строежа на магистралите у нас, заяви след заседанието на ИБ на БСП лидерът на партията Сергей Станишев. Управляващите обясняват всички забавяния с обстоятелства извън тях – щъркелите над автомагистрала „Хемус", костенурките над автомагистрала „Струма", блатните кокичета на автомагистрала „Марица" и т. н.", каза Станишев и припомни, че в началото на мандата управляващите са казали „нито ден закъснение, нито лев повече". „Създадоха една среда и натиск върху фирмите, които да дават дъмпингови цени за строителство на магистрали и пътища в страната, за да покажат, че са по-евтини. Само че „евтинията" излиза през носа на всички, защото лошото качество, оскъпяването се плаща от данъкоплатците", посочи Сергей Станишев.

-----------------------------------------------------------------
Last Minute за Анталия за 23.06! 7 нощувки/All, 4* хотел- от 363€
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/6/12 19:05

    78 милиона лева е строителството, разликата до 100 милиона е инатът на Дянков да плати на строителите. Плаща, естествено, народът!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/6/12 19:06

    Водното огледало е една голяма, 5-6 човека си разделиха към 30 милиона лева.

    ОтговорИзтриване
  3. ЗАХАРИЕВ19/6/12 19:38

    Станишев --президент

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/6/12 21:01

    i v sastoto vreme ulitzite ot obstinskata patna mreja sa v dalboki dupki kato sled bombeni atentati, poznati ni ot nemnogodalechnoto ni minalo, organizirani ot dobre izvestni ni i sega aktivni initziatori....samo za pokriv na pazara sa plateni 12 miliona leva...samo za umrelite ot Perperikon sa broeni edin milion leva....a za jivite hora - 60 000 dushi i nujdite na jivite hora s 200 000 leva da maskirat ulitzite na zdravi?!?!?!....ami da vzeme kredit obstinata i da popravi tova lyato istinski ulitzite ot obstinskata patna mreja - zdravite ulitzi sa mnogo vajni za vsichki mestni hora ot balgarskia narod, a i za chujdentzite - gosti na bg narod v bg darjava

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/6/12 21:35

    ВОДНОТО ОГЛЕДАЛО Е БЛАТО! А ВЪЛНИТЕ МАГИСТРАЛИ КАКВО СА? МАГИСТРАЛИТЕ ЩЕ СЕ СКАПЯТ ДО ДЕСЕТ ГОДИНИ ПОРАДИ НЕКАЧЕСТВЕННО СТРОИТЕЛСТВО. АСФАЛТ -МЕНТЕ. ОСНОВА-ПЕПЕЛИНА- МЕНТЕ. СЛЕД ДВЕ ГОДИНИ БОЙКО ЩЕ КАТО СИМЕОН-НДСВ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/6/12 21:38

    21:01,би ли превел какво си написал!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/6/12 21:51

    КОЙ Е ТОЯ НЕНОРМАЛНИК, КОЙТО САМО ПИШЕ ФАХРИ-ПРЕЗИДЕНТ,СТАНИШЕВ-ПРЕЗИДЕНТ,ЕДИ КОЙ СИ-ПРЕЗИДЕНТ? ТОЙ МАЙ ДРУГО СЛОВОСЪЧЕТАНИЕ НЕ ЗНАЕ. И ТОВА Е ВСЕКИ ДЕН.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/6/12 21:51

    Другарите Станишев и Михалевски да бъдат изпратени с еднопосочен билет в Народна Демократична Република Кория.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/6/12 22:09

    КЪМ 21:51.КОРИЯ Е ГОРА,А НЕ ДЪРЖАВА.НЕ СЪМ ЧУЛ ДА ИМА ДЕМОКРАТИЧНА ГОРА.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/6/12 22:13

    Браво на социалистите!Истина е ,че републиканската пътна мрежа е под всяка критика!Дупка до дупка!Ама нали е по-лесно да се работи само с европейски пари ,то затова и само магистрали , а останат до тях да му мислят!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/6/12 22:24

    Към 21:35
    Абе тъпак ти си отявлен комунист и партизанин.Вие само може да крадете и обирате мандри и месокомбинати и не сте способни да стопанисвате нищо.За това и твоето мислене е такова.Кажи ми кое не се скапва и не иска поддръжка,но друго си е един да поддържа,а друг да краде.
    Да живее Бойко!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/6/12 22:28

    Ще дойде време и днешните управляващи ще бъдат съдени за милиони!Ще се започне от водното огледало и то за умишленото забавяне и заплащане на лихвите ,които постоянно се трупат! Ами защо забравяме,че преди да бъде пуснато май трябва да бъде изчистено и заблатеното дъно!Кой е отговорния ? Май не е от тройната коалиция???

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/6/12 22:38

    ako bese jivkovo vreme sq nestata shtqha da sa daleeeech po dobre

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен19/6/12 22:40

    Uc; 22&24 Защо обиждаш?Май на-големите кражби са днес,само дето са добре замаскирани!!Кога сме били толкова бедни като днес!Да не можеш да си намерищ работа,да не можещ да си купиш лекарства,да не можещ да издържаш детето си студент!!Млъкнете вече!Народа има очи!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен19/6/12 22:54

    Към 22:40
    Комунистите окрадоха пари за милиарди долари от ВПК.Пари,които сега въртят техните деца и внуци и за това не можеш да си купиш нищо и продължавай в същия дух да ги подкрепяш и ако твоите очи са очи на народа иди и се хвърли във водното огледало.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен19/6/12 22:59

    Към 22:40 По твоята логика голям процент от днешните управлявящи също са част от крадците???

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен20/6/12 01:23

    Докато не измрат всички комунисти , България няма да се оправи ...

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен20/6/12 08:17

    това е в подсъзнанието на българина- българси манталитет, който е на власт да оплюе предишната власт. Но едно е ясно:-народа е беден и няма възможност нито да се грижи за семейството си нито да помогне на родителите си.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен20/6/12 08:44

    Една магистрала, една партия, един вожд водят народа към светлото европейско бъдеще. Всичко направено преди ББ се нарича блато, гьол и се отрича. Мечтите при него са реалност, това, за което другите даже не са си и представяли, че може да се осъществи, е вече факт.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен20/6/12 10:33

    Не виждате ли,че Бойко си прави пиар на гърба на народа,а ние гладуваме.Медиите го ласкаят,но дали им плаща или ги плаши не е ясно.Като се спука балона ще видим,че всичко е въздух под налягане.За пореден път ще разберем,че пак са ни измамили и обрали.

    ОтговорИзтриване
  21. http://www.zlatograd.bg/?pid=2,2&id_news=70920/6/12 11:31

    На 14.06.2012 г. кметът на община Златоград Мирослав Янчев подписа договор с „Меаца” ЕООД гр. Кърджали, за благоустрояване на площада в централната градска част на град Златоград. Договорът е на стойност 1 066 607,24 лева без ДДС.
    С проект „Благоустрояване на площад в централната градска част на град Златоград”, община Златоград кандидатства за осигуряване на безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони още през 2008 г.. През 2010 г. проектът бе одобрен за финансиране и бе подписан договор с ДФ „Земеделие” за неговата реализация.
    Строителните работи за обекта ще се изпълняват един месец и двадесет и два дни след откриване на строителна площадка.
    Част от дейностите, предвидени в рамките на проекта са: подмяна на настилката на площада в централна градска част със съвременни материали със здрава основа, обединяване на пешеходни пространства, увеличаване на зелените площи и реновиране на паметника на Делю войвода.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен20/6/12 18:18

    До 01.23. Ракията идва май в повече.Има ли по-голям комунист от б.б? Като вземеш и факта, че б.б. е завършил пожарникарство в Симеоново нещата стават трагични.Ако не са комунистите ще пречи някой друг, намали питиетата.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен21/6/12 22:18

    КЪМ 22:24.А БЕ ОЛИГОФРЕН. КОМУНИСТИТЕ СА ОБИРАЛИ МАНДРИ.ВЯРНО. НО ИВАН КОСТОВ КАТО РАЗСИПА И ПОДАРИ БГА "БАЛКАН" НА ЕВРЕИТЕ, КАТО РАЗСИПА ВОЕННО-ПРОМИШЛЕНАТА ИНДУСТРИЯ. СЕГА БОЙКО ЩЕ ДОРАЗСИПИ КАКВОТО Е ОСТАНАЛО, И ВСИЧКО Е ПО ДИРЕКТИВИ НА сащ. И НЕ СЪМ КОМУНИСТ, А ПАТРИОТ И НЕ СЪМ ОЛИГОФРЕН КАТО ТЕБ!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.