На този етап компанията „Силезия" имат най-сериозни намерения по отношение на ОЦК "Кърджали", обяви пред журналисти в столицата министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

„Техните намерения включват - вземане под наем на предприятието за определен период от време с опция за закупуване на дружеството. Трябва да се провери - дали това задоволява кредиторите. Опцията е след една година и половина да купят предприятието", каза министър Добрев.

По думите му - случаят в ОЦК „Кърджали" е много тежък - това дружество има много задължения.

„Има компании, които се интересуват, но все още се водят преговори с тях. Всички имаме интерес - този проблем да бъде разрешен в полза на хората, с оглед опазването на дружеството. Аз се надявам, че такова решение ще бъде намерено", каза той.

 Министерството на икономиката не посредничи с банките-кредитори на дружеството. „Опитваме се - да съдействаме между потенциалните инвеститори и банките-кредитори за намиране на решение. Банките-кредитори се интересуват да получат отпуснатите от тях средства. Инвеститорите се интересуват от състоянието на дружеството – то може ли да заработи, какви инвестиции са необходими, от къде ще дойде финансирането", обясни Делян Добрев.



-----------------------------------------------------------------
Гражданска отговорност – Цените на компаниите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/6/12 11:13

    Демек, пак ще тровят. Наемателите от кръчмата до завода са еднакви. Гледат да експлоатират яко, да краднат каквото могат и чао...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/6/12 11:40

    Те се надявали, опитвали...Алооооооооооооооуууу...ако и аз взимам 4 бона и си гласувам и бонуси и 13 заплата ще се надявам някой си там да погладува година-две, докато се реши какво да направим за нашия спонсор! Какво има да се мисли? Ето го решението: Захариев в затвора, затваряне на завода, изплащане надължимите заплати на работниците и това е!
    "Трябва да се провери - дали това задоволява кредиторите." -да са мислили като са му давали, а не сега! Разигравате целия този цирк, а е толкова просто!

    ОтговорИзтриване
  3. Фахри21/6/12 11:41

    Какво толкова има за умуване дайте го на Реджеб от Лисиците той поне си носи парите с него ,държи ги в куфарчето което е неотлъчно с него,

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/6/12 11:45

    Какви са тези преговори от март месец? Какво толкова има да му се мисли? Ако искаш да купиш нещо не се чудиш с месеци- или го взимаш, или не! Цялата трагедия е в това, че всички разбраха, че НИЩО не може да направите на Захариев и показвате беззилие...Цялата врътка е пак чрез Силезия Захариев да си върне завода, без да плаща на банките, ама и те го знаят и той го знае и затова хората са без каквито и да е обяснения относно бъдещето на завода! Какви са тези преговори "на тъмно"? Какво има толкова тайно? репликите за сериозните инвеститори ми звучат като тези за заплатите-в петък, ама кой? Има инвеститор, ама кой, кога ?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/6/12 12:59

    оф...незнам вече какво трябва да кажат управляващите че с нищо не могат да притиснат нито захариев нито инвеститорите за да се разбере че това е краят на оцк.ако веднага не се почнат ремонти и не свършат до октомври се проточва с още 1 г.а до тогава другари и съратници протести и барикади.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.