19 стопанства търсят наши кадри, дават се 184 евро „детски" на месец

 

Стопанства в Германия търсят животновъди от Родопите, които да се грижат за млекодайни крави срещу 6 евро на час. Има оферти и за бране на ягоди и друг вид селскостопанска работа. Общо за юли нужда от работници имат 19 стопанства.

Това разкриха за „Родопи voice" посредници за трудова заетост.

Стопанство в Опенау търси 50 сезонни работници за бране на ягоди и отглеждане на животни. На места е възможно и заплащане на акорд.

В Шимилау, федерална провинция Шлезвиг — Холщайн, се търсят 500 души за бране на ягоди. Работи се 7 дни по 8 часа, като заплащането на час е 6,10 евро нето.

В Ингелхейм, федерална провинция Рейнланд — Пфалц, се търсят 10 работници за отглеждане и производство на ябълки, ягоди, круши, череши и сливи. На час се заплаща по 5,50 евро.

Търсенето на добри животновъди съвпадна с новината, че Европейският съд осъдил Германия да плаща "Детски" и на сезонните работници. „Новината е много хубава и касае стотици семейства от Родопите. Примерно: Ако един нашенец и жена му работят официално сезонна работа в Германия и имат 3 деца, които са до 18 години (за студентите до 25 години), те ще взимат всеки месец 552 евро. На всяко дете се полагат по 184 евро. Освен това, същите, ако са работили 2 пъти по 6 месеца за 2 години, имат право за средства от фонд "Безработни", които представляват 70% от нетната им заплата. Това е около 750 евро", поясни пред наш репортер Мартин Зафиров, който повече от 10 години живее и работи в Германия.

В момента се търси персонал и за ресторанти. В заведение в Стендал имат нужда от 10 човека за 8-часов ангажимент на ден, с опция за 2 часа допълнителни. Заплащането на час е 6,25 евро бруто. Нощувката и храната са безплатни.



-----------------------------------------------------------------
Гражданска отговорност – Цените на компаниите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/6/12 10:34

    При Реджеб ли да се запишем,той за това ли ходи с куфарче

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/6/12 11:25

    ще огледат ли пак задниците и циците на кандидатките тия май търсят хем краварки хем продтитутки аз не знам тая страна защо се нарича държава щом всеки се отнася с"гражданите"на тая "държава" като с роби а тия дето са начело на "държавата" не ги защитават.тия така наречени "управници" освен да крадат за нищо друго не стават по добре да бяхме останали под турско отколкото да ни управляват тия крадци и разбойници.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/6/12 12:57

    елате при маджиде в момчилград тя ще ви закара срещу 500 евро комисиона в белгия .там е като концлагер

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.