Протестиращите металурзи от ОЦК ще блокират центъра на Кърджали в четвъртък от 9 до 10 часа, съобщиха за 24rodopi от синдикалната организация.

Днес те са поискали разрешение от кмета на Кърджали инж. Хасан Азис за затваряне за движение на МПС-та кръстовището на бул. България и ул. „Булаир".

Очаква се кметът да подпише заповедта.

 „Няма никакво развитие по проблемите на „ОЦК-Кърджали". Днес очаквам работниците и служителите да вземат решение какви протести ще правят и да преценят кога да започнат протестите", заяви по-рано днес Иванка Караколева, председател на Регионалния съвет на КНСБ в Кърджали.

Над 130 души вече напуснали комбината. Синдикалист №1 Пламен Димитров заяви, че срокът 20 юни е всъщност последният кредит на доверие, който работниците и служителите от предприятието дават на собственика Валентин Захариев.

След като бе проведен разговор с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, лидерът на КНСБ съобщи, че засега единственият вариант, който правителството вижда, е наем на комбината от полската компания „Силезия", тъй като двата инвеститора, които са имали интерес до този момент, се отказват. Пламен Димитров изрази тревога от това, че иначе печелившо предприятие като „ОЦК" върви по пътя на „Кремиковци".

Председателят на РС на КНСБ Кърджали Иванка Караколева заяви, че след 20 юни вече няма да прави опити да възпира хората да напускат.



-----------------------------------------------------------------
Гражданска отговорност – Цените на компаниите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/6/12 15:03

    До дупка, момчета! Само така.Ножа опря до кокала.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/6/12 15:11

    само така.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/6/12 15:37

    Да блокират моста към възрожденци, да видим от къде ще минат колите :)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/6/12 15:39

    САМО ТАКА!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/6/12 15:53

    Вместо да правят някакви стачки и блокади на пътища,да направят като всички нормални цивилизовани и грамотни хора.Да отидат и да се регистрират в бюрото по труда.Успоредно с това да си търсят работа,ако въобще имат някаква квалификация за да я вършат.Останаха най-големите неграмотници там,да хленчат с два реда сълзи и сополи,или да се молят като най-големите просяци на тоя или оня политик,Призовавам цялото гражданство на Кърджали да отиде и да види.толкова малоумници на едно място няма къде другаде да се видят.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/6/12 16:12

    15:53 видно от поста ти си един смотан ГЕРБ-ер, който си е на държавна ясличка и скоро ще излети. Хората си чакат заплатите, които са изработили! И е нормално в нормална държава да има съд, да има и справедливост!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/6/12 16:29

    Много ми е интересно какво ще отговори г-н Бойко Борисов по отношение на въпроса за "сериозните инвеститорски намерения" към ОЦК, които бяха поредните балони в отчаяните опити на правителството да заблуждава хората, че мисли и ги е грижа за тях!

    ОтговорИзтриване
  8. министъра20/6/12 16:57

    Изчакайте със стачките до 20 дни започват преговори с мощен куповач

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/6/12 17:00

    Има ли още кой да вярва на псевдо синдикати ??? В България синдикат = рекетъор и манипулатор . Мишлета , събудете се !!! То не беше ( в петък , в понеделник , в сряда последно и т.н. и т.н. )Използват ви и псевдо синдикати и политици .А вие стоите и чакате чудеса . Затънали в борчове и без ток в домовете си . Помогнете си сами да ви помогне онзи там в който вярвате . Комунистите и дупесарите от ДС ще ви оправят-вие само се наведете . :) :)

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/6/12 17:17

    Към колегата 16:12.Не съм от ГЕРБ и никога няма да бъда,както и от каквато и да е партия.За мен всички са "маскари".Кажи ми приятелю,какви заплати искате,след като не сте работили от декември месец.Или си мислиш че държавата т.е.аз или всички български граждани,от нашите пари които са в бюджета, трябва да ти плащаме че си си опъвал гъза седем месеца, и не си си направил труда да търсиш на друго място препитание.Ами казвам ти го в прав текст,аман от некадърници и помиари като вас.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/6/12 18:57

    blokirayte mosta za vazrojdentsi podkrepyame vi.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен20/6/12 20:17

    Да го духат простите от ОЦК.Егати тъпото племе,българотурскопомашки мекерета на Захариев.Няма кой да ви обърне внимание палячовци.Щом Ники -Кравата ви е водач,егати колко ниско сте паднали.Вие сте най-смотаната паплач на земята.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен20/6/12 20:31

    САМО АТАКА

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен21/6/12 09:09

    До 20:17 Мери си думите и ще видим как ти ще постъпиш, ако си на тяхно място!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.