Металурзите от ОЦК искат среща с трите банките, които са финансирали дейностите на Валентин Захариев – това е новината от последния ден на протест на работниците.
Те се надяват да чуят лично от шефовете на финансовите институции каква е причината преговорите между собственика на ОЦК, банките кредитори и потенциалните инвеститори да се удължават толкова много във времето.
Инициативата е на синдиката „Защита" в металургичното предприятие. За нея е уведомено ръководството на Първа инвестиционна банка - един от най-големите кредитори на ОЦК.
Синдикалистите предупреждават, че ако в понеделник, 25 юни, не се състои исканата от тях среща, на 26 юни ще минат към блокадни действия пред офиса на Първа инвестиционна банка в Кърджали, които могат да се пренесат и пред централата на кредитната институция в София.
„Тази банка спъва преговорите. Както тя ни държи като заложници, така и ние също можем да я държим нея като заложник, защото трябва да си направи сметка, че ние държим ключа към пещите, които в момента поддържаме и ако продължава да няма яснота по казуса ОЦК, ще предприемем по-сериозни мерки за тяхното спиране", заплаши по радио „Дарик" технологът Стефан Атанасов, който е и лидер на „Защита" в завода.
Както вече 24rodopi писа, в понеделник работниците ще си извадят изпълнителни листове с дължимите суми, и започват съдебни дела срещу некоректния работодател. От 1 юли много от тях се канят да напускат ОЦК, за да се запишат в Бюрото по труда и да получават някакви доходи.
Междувременно отчаян от липсата на работа и пари металург заплаши да скочи от комина на комбината. Милчо Костов не е получавал заплата от февруари.
„Десет дена съм без ток, над 500 лева имам борчове. Вече и магазините спряха да ми дават храна. По-добре да се самоубия, отколкото да мъча семейството си. Това не е един, два месеца, това са шест месеца, откакто седим без заплата. На нас ни дойде до гуша, само ни лъжат - понеделник, петък, понеделник, петък, е стига де", заявява Костов.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

37 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/6/12 21:37

    Първа инвестиционна банка не бъдете толкова безочливи оставяте 400 без работа обмислете си постъпката!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/6/12 22:00

    Бре, много синдикати, много нещо... Повече от затворниците.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/6/12 22:40

    Идеално! Нека в прав текст да отговорят и 3-те банки ЗАЩО ОТПУСНАХА НА МАНГО ТОЛКОВА ПАРИ, след като за един потребителски кредит искат да покажеш сумати доходи и пак да не си одобрен...ЗАЩО бавят преговорите, ако изобщо има такива!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/6/12 22:48

    скачааааййй!един по малко.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/6/12 23:21

    тоя красьо от защита де не се е побъркал...днеска гледам шефа на първа инвестиционна банка върви в жегата и пита: къде е красимир да му дам обяснение защо захариев получи кредити. каза още, че ако не го намери ще му даде писмен отговор. ха ха ха!!! смешници!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/6/12 23:26

    1. им бяха виновни майките
    2. захариев
    3. Бойко Борисов
    4. синдикатите ги разединиха
    5. виновни са банките
    още колко ли хора ще изкарате виновни, без да се опитате да промените каквото и да било от 2006 година?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/6/12 07:06

    който не скочи е гей

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/6/12 08:09

    Народа го е казал преди много време:
    - На калпав К** вълната чу пречи.

    ОтговорИзтриване
  9. ЗАХАРИЕВ23/6/12 08:59

    Скачайте ,всички но един по един, сега пък банките им виновни, то без туй не може да работите
    Само закани, пещите ще спрем ,ами спирайте ги какво чакате
    Гладна стачка,

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/6/12 09:26

    Умните отдавна напуснаха и сега взимат пари от борсата и хич не им пука ,а оня да не се самоубива,има други за самоубиване най накрая ще разберете ,че кака Цветка и бате Бойко са собственици

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/6/12 09:37

    Абе тези пещи от кога ги спирате,СМЕШНИЦИ едни пещи не може да спрете пък само плачите

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен23/6/12 09:39

    Скъпи металурзи, ако сте такива специалисти, каквито си мислите не би трябвало да имате никакви, ама никакви проблеми с намирането на работа /вижте статистиката за търсените специалисти/, ако ли пък не сте си намерили работа или което е по вероятно, никой да не ви иска, то тогава този завод с такива, като вас няма никакво бъдеще. Така, че за хала на който сте не са виновни нито Захариев, нито майките, нито банките, най малко ПИБ, нито който и да е различен и е извън вас самите! Реализирайте си правата по закон и не занимавайте и затруднявайте хората с вашите лични проблеми! Най-малкото не е почтенно и достойно, въпреки че закона ви дава правото, да искате за ви се плаща без реално да сте работили!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен23/6/12 09:40

    Първа инвестиционна банка и по-точно Цеко Минев е в конфликт с ГЕРБ. Тука е заровено кучето.

    ОтговорИзтриване
  14. Веска Русева23/6/12 10:02

    Уважаеми дами и господа,анонимни идиоти!!!!След като имат право да протестират,да затварят пътища и да си търсят правата,кои сте Вие,че да ги съдите?До кога ще мрънкаме в селската кръчма,колко сме недоволни от всичко,но като дойде рад да си кажем болките публично,да повиваме опашки и да казваме,че нищо няма да се промени?Даааа,няма да се промени....давайте,протестирайте,блокирайте металурзи,защото останалите нямат смелист да го направят!!!Между тези,които пишат всички глупасти тук има и такива,които от месеци не са си получавали възнагражденията,но ги е стах....стах ги е и то много!!!
    Стига вече сме мълчали,всички тези,които ни нарушават правата ни дължат обяснения!!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен23/6/12 10:02

    Спряха ли пищите?

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен23/6/12 10:03

    Спряха ли пещите?

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен23/6/12 10:37

    УХ ТЕ ПЪК ЕДНИ СПЕЦИАЛИСТИ ! ЕТО ВИЖТЕ МЕ МЕНЕ ИНЖ. ЕЛЕНА БЕКРИЕВА ,ГОЛЕМИЯТ СПЕЦИАЛИСТ ПО ХИДРОМЕТАЛУРГИЯ ОТКАЗВАМ СЕ ОТ РАБОТАТА В ОЦК И ВЕЧЕ ЩЕ РАБОТЯ КАТО НАЧАЛНИК ЛАБОЛАТОРИЯ В ХЕЙ - КЪРДЖАЛИ . ТО ДОБРЕ ,ЧЕ БЕШЕ ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК ОТ БСП КОЛЕГАТА И БИВШ РАБОТОДАТЕЛ ИНЖ. АТАНАС АПОСТОЛОВ М ДА ДА ! ! !

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен23/6/12 11:14

    ТОЛКОВА ПРОСТОТИЯ НЕ САМ ЧЕЛА ПО ВЕСТНИЦИТЕ В ДРУГИ ЕВРОПЕСКИ СТРАНИ, ТОВА Е ПРОСТИЯ БЪЛГАРИН,В МОМЕНТА АКО Е ДОБРЕ ,СИ МИСЛИ ЧЕ С НЕГО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО КОЕТО СЕГА ПРЕЖИВЯВАТ МЕТАЛУРЗИТЕ.МНОГО Е ПОШЛО ДА ГИ УПРЕКВАТЕ ЧЕ ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА СЪЗДАДЕНАТА СИТУАЦИЯ И НЕКАДЪРНИ ДА СИ НАМЕРЯТ РАБОТА.НИКОЙ НЕ ЗНАЕ НЕ СЛЕД ГОДИНА ИЛИ ДВЕ, УТРЕ НЕ ЗНАЕ КАКВО ГО ЧАКА В ЕДНА ДЪРЖАВА КАТО БЪЛГАРИЯ.НЕЩАСТНИЦИ СА ПОНЕ 90% ОТ БЯЛГАРСКИЯ НАРОД, НА КОЙТО ИСКРЕННО МУ СЪЧУВСТВАМ !!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен23/6/12 11:15

    Хайде сега Цеко Минев бил в конфликт с Бойко- Смях:)Та нали Бойко заради него и Цецка прокарва сега закона за горите бе малоумници прости.Това ако не може да вденете здраве му кажете.

    ОтговорИзтриване
  20. Цинково23/6/12 12:38

    Искаме си стола,
    Утре ще блокираме всички закусвални в града

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен23/6/12 14:09

    Трябва другите два синдиката в завода да се разграничат от този измислен синдикат Защита и от много по-измисления псевдо-технолог Стефан,който обиколи целия завод като муха без глава и бог знае защо го тупнаха в Мокро извличане.Още не беше научил кое къде се намира в цеха и то за беля взеха,че спряха завода.Сега го изкараха най-големия специалист.Ако може да напише една-единствена формула от процесите,протичащи в цеха,където го спуснаха с парашут,ще се прекръстя на Хасан още утре.Щял да блокира ПИБанк.Какво ти е виновна банката,бе глупак смотан?Нали ходи в София?Там трябваше да блокирате къщата на крадливия Мангал.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен23/6/12 14:20

    hm...bankite mai razigravat kabare s mafiotski pari, imeto na V.Z., olovnia zavod i bg metalurzi...a publikata hich ne ste da gi aplodira...
    i vsichki tesi hora si govoryat na edin i sasti ezik pri tova bez prevodachi?!?!?!
    kogato horata iskat, imat jelanie i motivatzia da se razbirat pomejdu si i s malko znania na ezika se razbirat!
    kogato ne jelayat da se razbirat pomejdu si kolkoto poveche znayat ezika si, tolkova po-zle se razbirat!

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен23/6/12 14:31

    bg metalurzi rabota i pari ste si nameryat, nyama problem za zdravi i sposobni profi maje....
    samo spravedlivost v bg nyama da nameryat za otkradnatite im pari tosi vek!!!!!!! i zasto?!
    togava kade ima garantzia v bg , che sledvastiyat im rabotodatel nyama da e pak kato nastoyastia im rabotodatel - nenakazan mafiot i kradetz?!?!?!?!
    shivashkite firmi v region Kircali po podoben nachin terorizirat jenite - shivachki...samo deto jenite shivachki sa strahlivi i ne smeyat da kajat visoko istinata, za da ne zagubyat mestata si za po 150-200 leva zaplati, za koito shiyat, privedeni nad mashinite, po 8-10 chassa na den...

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен23/6/12 14:41

    до 23:21 - ти да не си някакъв нов ясновидец та предвиждаш с един ден случващото се?!?! :) тичай при Краси за инфо....

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен23/6/12 16:53

    Ясновидец съм, само ти не си разбрал какъв е Красьо!Някъде бяха писали за това, дето прави списъци на колегите когато щяхме да протестираме... и според теб защо ги е правил???? И още да те попитам, защо после ни спираше да протестираме??? Защо ли? Кой е чувал до оня ден за синдиката Защита???? Ти беше ли чувал???

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен23/6/12 16:56

    Госпожо Веска Русева,
    имаше и други протести, но Вие най-вероятно сте ги пропуснали и не случайно! Тогава от къде на къде точно вие ще ни кажете, къде и по какъв повод да протестираме? И за сведение, аз не мрънкам!
    Като Ви гледам колко сте учтива с всички ми идва да Ви козирувам и да изпълня нарежданията ви! Ха ха ха ха!!!
    От господин анонимен идиот

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен23/6/12 20:32

    Вярноооо! Изпълнителния директор на банката бе в Кърджали на среща с Краси....Моля за телефони за контакти с ясновидеца от 22/06/2012 23:21! МОЛЯ!!! ;)

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен23/6/12 21:36

    до 23/6/12 16:53 пак ще помоля за твоите координати, защото се оказа най-успешния ясновидец! а на въпросът ти кой е чувал до оня ден за синдиката Защита - това бе, а може би, и в момента е най-голямата синдикална организация в ОЦК АД. Това, че някой е бил "заглушен" от продажните крясъци на КНСБ и Подкрепа и не е чул "Защита" - не желая да влизам в полемика. А относно писанията ти "някъде бяха писали..." - ти нямаш ли собствено мнение?!

    ОтговорИзтриване
  29. СИКИМДЕ БАНК23/6/12 21:44

    Пари ще има

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен24/6/12 08:23

    уВАЖАЕМА Г-ЖА(ЦА) Веска Русева каза...
    23/6/12 10:02
    НИЕ КОИТО СИ ПЛАЩАМЕ РЕДОВНО ДАНЬЦИТЕ И ПРОЧЕЕ,НЯМАМЕ НИКАКВА ВИНА ЗА ЛИЧНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА РАБОТЕЩИТЕ В 'ОЦК'! КОЛКО ПРЕДПРИЯТИЯ ЗАКРИХА ВЬВ ВРЕМЕТО!?!?!?! НЕКА ДА СЕ ПРЕКВАЛИФИЦИРАТ И ДА СПРЬТ ДА МРЬНКАТ..ТОЧНО ТЕЗИ,КОИТО ПРОТЕСТИРАТ,ИМЕННО ТЕ САМИТЕ ОКРАДОХА "ОЦК"! НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА,А ИСКАТ ЗАПЛАТИ!?!?!?! ЯЗ ЛИЧНО НЯМАМ НИКАКВА ВИНА,ЧЕ ТАМ НЕ ИМ ПЛАЩАЛИ,ТАКА ЧЕ, НЕ ИСКАМ ДА ЗАТВАРЯТ ПЬТНИТЕ АРТЕРИИ В ГРАДА НИ...ДА СМЕ НАЯСНО! КАТО ИСКАТ ,НЕКА ЗАМИНАТ ДО СОФИЯ,И ДА БЛОКИРАТ ПАРЛАМЕНТА,САМО ДЕТО МАЙ ЩЕ ЯДАТ БОЙ ДО ПОСИНЯВАНЕ ОТ СОФИЯНЦИ ... ИМАШЕ ЗАВОДИ КАТО : БИСТРЕЦ,БЬЛГАРИЯ,АРДА,АРЗ,ЕЛЕКТРОН,ЗИЕ.. Е,КАКВО СТАНА,ХОРАТА КОИТО НЯКОГА СА РАБОТИЛИ ТАМ,СЕГА СА ПРЕКВАЛИФИЦИРАНИ И СИ РАБОТЯТ В ДРУГИ СВЕРИ...ТАКА ЧЕ,"ОЦК" служителите да променят посоката на мислене!

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен24/6/12 09:09

    До 23/6/12 21:36,ти изобщо знаеш ли как беше създаден този синдикат "Защита"?Присъствал ли си на учредяването му?

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен24/6/12 10:58

    a be hora vi dobre li ste vajnoto e da ima sabitie izavoda da raboti

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен24/6/12 11:32

    Стига сте ни занимавали с тази гробница

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен24/6/12 12:30

    do 08:23
    az sam rabotnik ot ock i da vi kaja si pla6tam danacite pove4e ot vas taka 4e ne kazvaite 4e ne ste vinovna za na6te zaplati vie ste nqkoq gerberka koqto samo zima vidqhme va6iq boiko lajeca

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен24/6/12 14:57

    ТОЯ ПОБОЙНИКА ДА НЕ Е ПЕШО СЪЧМОНЕК?

    ОтговорИзтриване
  36. Ясновидеца24/6/12 18:07

    До 09:09 Красьо, няма да ти отговоря! Защото и ти ще се учудиш какво знам!

    ОтговорИзтриване
  37. Веска Русева25/6/12 16:13

    И аз си плащам редовно данъците,но не мисля,че това ми дава право да казвам на когото и да било,как да си защитава правата.Не искам да навлизам в полемика с хора,които са си въоразили,че щом на тях това не им харесва,значи така и трябва да стане........

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.