Поради неяснота за резултатите от преговорите между банките кредитори и собственика, водени с посредничеството на представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, за бъдещето на „ОЦК" АД, гр. Кърджали и съдбата на близо 500 металурзи, утре, 21 юни, от 9.00 ч. работниците и служителите ще проведат протестна акция на кръстовището на бул. „България" и ул. „Булаир" – възлово кръстовище, блокиращо пътя за Хасково.

Това се казва в съобщение на КНСБ. Протестът ще се проведе и на 22 юни на същото място.

Както вече 24rodopi писа, по обяд металурзите поискаха разрешение от кмета Хасан Азис да затворят за движение кръстовището пред комплекс „Орфей".

От 22 юни (петък), работниците и служителите, работещи в цеховете с непрекъсваем производствен процес (цинково производство, пържилен цех, подстанция) ще преустановят изпълнението на трудовите си задължения, което е предпоставка за екологична катастрофа.

От 01 февруари 2012 г. до настоящия момент металурзите не са получавали аванс и заплата за четири месеца, поради което на 25 юни (понеделник) работниците и служителите от „ОЦК" АД гр. Кърджали ще внесат молби до работодателя да издаде извлечения от ведомостите за заплати, от които да е видно какъв е размерът на дължимите им и неизплатени до момента брутни трудови възнаграждения. Съгласно чл. 128 и 128а от КТ, работодателят е длъжен в 14-дневен срок да издаде документи за поисканата информация.

След получаването на информация за дължимите и неизплатени до момента брутни трудови възнаграждения и обезщетения, работниците със съдействието на юристи от КНСБ, ще поискат от съда издаване на Заповед за изпълнение на основание чл. 410 от ГПК.

-----------------------------------------------------------------
Гражданска отговорност – Цените на компаниите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/6/12 16:22

    И да протестирате и да не, Б.Б. ще ви оправи за 800 дни...Така че...на следващите избори мислете...Те Мургина оправдаха, Вальо Топлото, че Захариев ли ще вкарат в затвора? Толкова високопарни приказки се изговориха, че като дойдат на власт, всички престъпници, че си получат заслуженото, но какво излиза? Че държавата е едно цяло с престъпниците, след като оправдава действията им! Ние сме в АБСУРДИСТАН! Краде се в особено големи количества, които отиват за предизборни кампании, ама иначе показни акции от МВР се правят и така се точат делата с години, за да ги оправдаят, като си мислят, че народната памет е къса!Да, ама не!

    ОтговорИзтриване
  2. ЗАХАРИЕВ20/6/12 16:29

    А в събота

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/6/12 16:54

    Ще ви блокирам задниците бе наивници . Какво ви са виновни гражданите на гр.Кърджали ??? Не ви ли стига където ни обгазявате , че и ще ни блокирате . Кой от нас е виновен затова че сте решили да работите някому без да ви плаща . Стегнете се мижитурки . Само комунистите и дупесарите от ДС ще ви оправят вас .

    ОтговорИзтриване
  4. КНСЕЕБЕ20/6/12 16:54

    В събота всички на работа

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/6/12 17:12

    Еи нещастен анонимник я спри белия прашец

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/6/12 17:28

    Захариев е пич ,утре всички да отивате да му работите, хаймани с хайманите

    ОтговорИзтриване
  7. Стойчо девятката20/6/12 17:31

    А стола ще работи ли?
    щЕ ИМА ЛИ ГАЗИРАНА ВОДА за вкъщи да си напълним бутилките

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/6/12 17:31

    Кои неграмотник Ви пише материалите и въобще, запознат ли е с КТ мм?
    Личния ми въпрос е: Някой знае ли, кога ще отворят за движение бул. "Беломорски" от автогарата до "Веселчани"?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/6/12 17:55

    До 20/6/12 16:54 -теб мога аз да те оправя...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен20/6/12 18:56

    abe tipak takiv rabotnisite kava vina imat ce gi psuvas bok e gore i vijda vsicko koytonise smee po beter ot nas da stane

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен20/6/12 19:24

    Абе не стига че целия град е блокиран само вие ни липсвате и тоя Х.Азис дал разрешение не стига че нищо не прави като хората поне малко да помисли преди даги дава тези разрешителни

    ОтговорИзтриване
  12. Леяра20/6/12 20:05

    Утре всички да блокираме пътя голи без гащи ,само така Захариев ще вземе мерки

    ОтговорИзтриване
  13. Някой си20/6/12 20:32

    Първо:
    "...От 22 юни (петък), работниците и служителите, работещи в цеховете с непрекъсваем производствен процес (цинково производство, пържилен цех, подстанция) ще преустановят изпълнението на трудовите си задължения..."
    За пореден път се опитват да плашат гаргите, ама когато дойде време - нещо не им стиска!?

    Второ:
    Какво са им виновни гражданите, че ще ни блокират пътища и т.н.!? Ако искат /протестиращите работници/да им се решат проблемите, нека да идат пред отговорните институции и там да изразят недоволството си. Ама за тая работа се иска акъл. А като им проследиш досегашните действия, се вижда, че са се лутали, като мухи без глави, така че, липсата на акъл си е напълно оправдана!

    Трето:
    Как ли пък не разбрахте досега бре хора /работници/, че ОЦК вече не е онова, което беше преди, и че ако отново започнете работа, пак някой ще ви истиска водичката, след което ще си грабне калпака и - дим да го няма, а вие пак ще си останете с пръст в уста!? Толкова ли сте некадърни, че вместо да се захванете с нещо друго и да си изхранвате семействата, вие сте се хванали за този `комбинат`, като удавник за сламка? Някой ще каже "Ама няма работа!", което никак не е вярно. Който търси работа, той намира, ама за това се иска яко дупе. Да не си мислите че им е лесно на всички онези, които са хиляди пъти повече от вас, които работят по 12-14 часа на денонощие за да си изхранват семействата?

    Четвърто:
    Има курсове за преквалификация. Пожелайте да участвате в тях и да се преквалифицирате. Все някъде нещо ще излезне или вие самите ще си подхванете собствен бизнес. В тия тежки за всички ни времена, парче хляб да изкараш днес - ще речеш `берекет версин` и утре пак подир хляба. Така че ако някой иска да е сито семейството му, по добре е да престане да хленчи и да потърси друга работа.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен20/6/12 21:09

    И за какви заплати става въпрос, затворници?

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен20/6/12 21:43

    колко пъти ще ви слушаме ЕКОЛОГИЧНАТА КАТАСТРОФА...? ЕКОЛОГИЧНА КАТАСТРОФА Е, АКО ПРОДЪЛЖИТЕ ДА РАБОТИТЕ! СПИРАЙТЕ ПЕЩИТЕ И ДА ЗАПОЧВАТ ГРАДСКИТЕ ТЪРЖЕСТВА, ЗАПОИТЕ И КАРНАВАЛА ПО УЛИЦИТЕ...

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен20/6/12 21:52

    До Някой си 20/6/12 20:32


    "Който търси работа, той намира, ама за това се иска яко дупе."

    Да, може и да има такива свободни работни места, но ние търсим работа, за която не се иска дупе.
    Явно на някои хора им харесва така да си изкарват прехраната, но други имат ценности!

    ОтговорИзтриване
  17. Някой си20/6/12 22:21

    До - Анонимен каза... 20/6/12 21:52

    Много добре знаете какво се визира с израза `яко дупе` в контекста на поста. Но наистина ако не можете да схванете смисъла, то тогава отговора за оценката за себе си, потърсете отново в поста! Там на едно местенце се казва следното:
    “... така че, липсата на акъл си е напълно оправдана! ...”

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен20/6/12 22:46

    ДО ГОРНИТЕ: тия 500 паразити които се наричат металурзи а са си абсолютни затворници накрая ще изкарат целия град дето им дишаше отровите половин век и тогава наистина ще стане страшно!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен20/6/12 23:32

    "Някой си" е абсолютно прав. И стига сте заплашвали съгражданите си , защото това вече започва да отива към тероризъм и ни писна от вас!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен21/6/12 22:57

    КНСБ И ПОДКРЕПА СА ПЪЛЕН Т-ШАК. ЯЗЪК ЗА ЧЛЕНСКИЯ НИ ВНО.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.