РАФЕТ УЛУТЮРК**

 

Последно време в медийното пространство на България витаят коментари относно наченки на нови политически образувания, групировки и партии.

От тях най-интересен за нас бе интервюто на Калина Влайкова с независимия народен представител Г-н Касим Дал, публикуван във вестник "24 часа". В него Касим Дал изтъква, че се намират в процес на изграждане на нова политическа формация, т.е. изграждат структурите на една нова партия. Разбира се, това изказване на Дал може да е и опипване на почвата за това дали е възможно създаването на такава формация и проверка на реакциите "за" или "против".

 Тъй като г-н Дал още с отцепването си от ДПС и с първите си изказвания демонстрира остри изблици на недоволство от ръководството на Движението и още тогава намекна, че има нужда от нова политическа формация и самият той ще положи доста усилия за изграждането й. Хронологично не може да се отрече, че в онова време политическата ситуация в Република България предлагаше доста благоприятен попътен вятър в чисто политически смисъл - като време, място и недоволна електорална потенциалност. Или казано с други думи, една година преди местните и президентските избори, криза в управленската среда на партията, неудовлетвореност и недоволство от страна на твърдите гласоподаватели.

Не закъсняха реакциите относно "стръвта" тоест уж заченатата нова партия на Дал. Председателят на изселническата организация БАЛГЬОЧ със седалище в град Бурса Юксел Юзкан се изказа, че те са категорично против сформирането на нова партия. Подобни мнения изрази и председателката на организацията от Одрин, както и председателят на федерация "Справедливост" в София. Единствено председателят на организацията "Бахат" в Бурса изрази становище, че биха подкрепили една такава формация.

Що се отнася до мнението и становището на ръководството на изселническата организация "Бултюрк" със седалище в град Истанбул искаме да внесем яснота по въпроса за нашите симпатизанти, за да няма спекулации.

Първо: няма достатъчна информация и прозрачност по въпроса, за да се изгради сериозно становище по въпроса. Кои са учредителите, каква ще е програмата на партията, какъв ще е уставът й, какво целят, дали е удовлетворителна компетентността на ръководството, дали са хора с чисто минало, вдъхват ли доверие и т.н.

Тези въпроси трябва да се споделят с обществеността, за да могат да бъдат подложени на анализ от съответните организации, политици или други интересуващи се от въпроса институции. Ако г-н Дал наистина има намерение за сериозни политически ходове, смятаме че е необходимо да демонстрира по-професионално политическо поведение.

 Всеизвестно е че той цели 20 години е непрекъснат участник в българската политическа сцена като народен представител. Като зам.-председател по организационната част на ДПС за един дълъг период беше съучастник в управлението на страната в лицето на коалиционните правителства, в които участвуваше ДПС. През този период в частност в какви мероприятия е участвал, какви предложения е внесъл в парламента относно подобряването на жизнения стандарт на нашите сънародници живеещи както в България така и в Република Турция. Тука можем да отворим една скоба и да си спомним за внесеното от него предложение за неразобличаването на бившите агентите на ДС в парламента на България. Да кажем, че по това време ръководството на ДПС беше пречка за внасянето на желаните от него предложения. След отцепването му от ДПС с каква политическа активност може да се похвали?

Вече повече от година и половина той е независим, сега какво му пречи да внася предложения, касаещи интересите на стотиците хиляди недоволни гласоподаватели, които 20 години безрезервно подкрепят една кауза. Друг е въпроса дали ще се приемат или не. Но с тези си ходове той можеше да демонстрира своите планове, програми или визията си като цяло, разбира се ако притежава такава. За нас кулминационната точка за оценка на парламентарната активност на Г-н Дал, а и не само на него, беше поведението при гласуването в парламента относно предложението на Иван Костов за осъждането на Възродителния процес, което предложение беше прието благодарение на мнозинството в НС. Може ли да каже Касим Дал какъв му е бил вотът - "За" "Против" или въобще не е гласувал, при условие, че е бил в парламентарната сграда. Какви сериозни политически срещи и разговори е провел относно бъдещите си планове и с кого - бивши изолирани политици, ръководители на организации, дружества, федерации и т.н.? Изключваме демонстративните чилингирски софри, като пикници, чевермета и тем подобни, които се организират на фона на бедствуващото, неуспяващо да свързва двата края и осиротялото житейско битие в смесените райони. Или тези политически срещи се състоят само в едни писания в интернет и фейсбук-страници? Какви са отношенията му с другите "инакомислещи", т.е. другите опозиционно мислещи в и извън ДПС? Виждали се и разговаря ли с тях, отзовава ли се на техни покани? Въпросите могат да се продължат до край, но за последно - Касим Дал продължава ли да мисли, че изселническите организации в Турция и "ощетеният" електорат в България са с него.

Ако трябва да резюмираме и направим своя анализ, искаме да споделим следното:

Ако след 20 години работа като зам.-председател по организационните въпроси в една партия, с оцепването си от нея, неуспееш да разклатиш нито една областна, общинска или местна организация и никой не те последва.

За местните и президентските избори при условие, че имаш картбланж от най-високо поставените политически лица на двете страни (Република България и Република Турция) да изтеглиш "Нула", казано на езика на щангите, коментарите са излишни.

Ако главната ти стратегия на изборите е да залагаш на "бити карти" (отписани кадри на ДПС), неминуемо трябва да се примириш с негативните резултати и да свикнеш с мисълта за "битата картата" и да си я присвоиш като епитет. 

За съжаление, всичко това ни мирише на нова игра, чиито правила предварително са приети и съгласувани с цел материални облаги.

 Когато кораба не си знае кея никакъв попътен вятър не може да му помогне, гласи народната поговорка.

Когато човек няма кауза в живота си не може да има визия и не може да бъде решителен в действията си.

В житейската практика две напред едно назад означава уверено и сигурно движение напред, но едно напред едно назад за съжаление си е чисто стоене на място.

 

 

 

*Заглавието е на редакцията

 

** Авторът е лидер нa изселническата организация "Бултюрк" в Истанбул.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

47 comments so far,Add yours

  1. ПЕЙЗАНА22/6/12 16:22

    Бягайте Касим гелди

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/6/12 16:23

    Г-н улутюк да не са те купили и тебе. Откъде ти издъхна този мерак да защитаваш агентите на ДС. Защо не ги питаш тия въпроси на агентите на ДПС. Да ти кажа едно. Те кавко са направили за народа от 23 години? Едно голямо нищо. Избирателите на ДПС гладуват а избраните станаха ОЛИГАРСИ за какво ми говорите обиколете малко страната и ще се уверите че е така. Вече селата почнаха да се обезлюдяват и хората отиват да мизерсват в ЕВРОПА и там стват роби на други. Ако наистина ДПС се е грижило за електората си нямаше да сме в това положение. Само Касим Дал може да ни спаси от агентите на ДПС и Вие ако тълкувате по тоя начин правите грях на тоя беден народ. Аз съм сигурен че ще си смените мнението г-н улутюк. Благодаря.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/6/12 16:26

    Не е нова игра с материални облаги, а най си е нова игра с матриала.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/6/12 16:45

    Много правилно изказване на гн. Рафет Улутюрк за Касим Дал " Партията на Касим Дал мирише на нова игра с материални облаги " Това се разбра още когато Дал тръгна с падналите отпадъци от контейнера на ДПС.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/6/12 17:05

    КАСИМ ДАЛ НЕ МОЖЕ ДА ЗАБРАВИ ДАЛАВЕРИТЕ В ДПС, ТЪРСИ СТАРИТЕ МЛЕЧНИ МАНДРИ, ЗАТОВА Е НА ПЪТ С КОЗАРИТЕ - И БИВШАТА КОЗАРКА НА КИРКОВО.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/6/12 17:28

    А бе Бутюрк нали сте с Касим Дал и Бойко Борисов ве ко говорите сега, глупости, или в новите материални облаги вас ви няма и за това ритате сега... а ...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/6/12 18:05

    Тоя да се занимава с въпросите на изселниците в Турция, а не с българската политика. Ако го е еня за България да беше останал тук.
    А и вие от 24/7 не пускайте такива информации, които целят само дезинформиране на местното население

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/6/12 20:25

    поздрави за Р.Улутюрк от родното му село Кьосево.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/6/12 21:29

    ULUTURK GLEDAY SI RABOTITE V TURCIQ NE SE MESHETE POVECHE ZA RABOTITE NA TURCITE V BG,KVO NAPRAVI DPS ZA 23 GOD ZA NAS ELATE I VIJTE HORATA V SELATA NQMAT VODA ZA PIENE ,PATISHTA, NQMAT RABOTA NE ZASHTITIHA I TUTUNOPROIZVODSTVOTO PRED EVROPA KOGATO GARCITE POLUCHAVAT MILIONI EVRO SUBSIDII ZA TUTUNA NASHTO GO ZAKRIHA,NE ZASHTITIHA TURSKI PREDAVANIQ V BNT KADETO SE IZLUCHVA I S NASHITE DANUCI A ZA CHASOVE ZA ZADULJITELNOTO IZUCHAVANE NA MAYCHINIQ EZIK VAOBSHTE DA NE GOVORIM,TAZI NAGLOST I BOGATSTVO KOITO PARADIRAT DPS LIDERITE HORATA VECHE NE MOGAT I DA GI GLEDAT ,KAPSULIRAHA TURCITE V ZATVOREN KRAG SAMO I SAMO TE VARHUSHKATA DA SA DOBRE,VIE ODOBRQVATE LI KOALICIQTA IM S BIVSHITE KOMUNISTI KOITO NI SMENIHA IMENATA NA NAS NA NASHTE MAYKI BASHTI I DQDOVCI I STOTICITE HILQDI KOITO GI IZGONIHA V TURCIQ

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен22/6/12 21:46

    ВИЕ МИРИШЕТЕ ОТ 23 ГОДИНИ. ДПС ИМАМ В ПРЕДВИД.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/6/12 21:54

    ИЗВИНЯВАМ СЕ.МИРИШЕТЕ СЕ ПИШИ МИРИШИТЕ. ГРЕШКАТА Е МОЯ 21:46.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен22/6/12 22:47

    с. Кьосево с наследственния сифилис донесен още от кръстоносците.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен22/6/12 22:53

    Arkadaşlar ben bu arkadaşı tanımıyorum amma yazısını okudum ve çok çok önemli ve bir o kadar da BG TR için daha da önemli.
    Bu arkadasın yazısından ben çok onemli iki şey örendim
    1.Kasim DAL asimilasyonda oy kullanmamış
    2.Kasim DAL DC açıklanmasın diye genelge sunmuş DPS deken.
    Yanlış mı anlamışım. İşte arkadaslar bunlar önemli Rafet Ahmet önemli değil bizi yöneteceğiz diyen insanlar neler yapıyorlar bir bakın. Allah aşkına ben buna inanamadım, inanmak da istemiyorum. Bu insanlar bunu nasıl yaparlar.
    Sayın Uluturk bunlar gerçekmi öğrenmek istiyorum.
    Birde Sayın Kasim DAL bunları açıkla hemen. Oy kullandınsa çık ortay niçin korkuyorsun ben inanıyorum ki buna bir cevabın olacaktır.
    saygılarımla

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен22/6/12 22:54

    Bu tekrar DPS ile beraber olmuş belli ki ona da bir kemik vermişler

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен22/6/12 22:55

    Уважаеми господа обикновенните хора подкрепят проекта на г-н Дал. Не го подкрепят хора които се хранят в ДПС или се хранят чрез тях. Затова ги е страх всички тия господа. С Уважение!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен22/6/12 23:10

    няма кой да се хване на тая въдица ,и касим не струва нищо видяхме на изборите колко хора излъга които го подкрепяха

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен22/6/12 23:11

    Ben bunun gibi lider bekliyorum Bulgaristanda
    Hiç kimsenin karşısında boyun eğimiyor
    Türkiye, Bulgaristan, Rusya, ABD
    Helal olsun amma neyine güveniyor
    işte onu bilemiyorum ve göremıyorum.
    Bakıyorum boy desen yok, Eğitim desen yok, parası desen yok, amma herkez ondan çekiniyor
    İŞTE BU DA BENİ KORKUTUYOR
    HAYATIMIZ BİTTİ AMMA KORKMAYA DEVAM EDİYORUZ

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен22/6/12 23:13

    който е изгонен от дпс ,е недоволен къде са били до сега имам предвид касим4о

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен22/6/12 23:56

    GODISNO DPS PREVEJDA NA IZSELNICHESKITE ORGANIZATSII OKOLO 20 MILIONA EVRO.TUKA STAVA VIPROS ZA MNOGO PARI KARDESHLERIM.NITO DPS NITO IZSELNICHESKITE ORGANIZATSII NEGI PUKA ZA NAS.TE SA NAY GOLEMITE PREDATELI.INANMAYIN BUNUN GIBI SHEREFSIZLERE.SAYGILAR........

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен22/6/12 23:56

    GODISNO DPS PREVEJDA NA IZSELNICHESKITE ORGANIZATSII OKOLO 20 MILIONA EVRO.TUKA STAVA VIPROS ZA MNOGO PARI KARDESHLERIM.NITO DPS NITO IZSELNICHESKITE ORGANIZATSII NEGI PUKA ZA NAS.TE SA NAY GOLEMITE PREDATELI.INANMAYIN BUNUN GIBI SHEREFSIZLERE.SAYGILAR........

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен23/6/12 00:10

    22:53 teki arkada$a. Sayin karde$im seni kandirmi$lar. Ajanlar aciklanmasin diye bir genelge sunmu$ olsaydi sayin DAL meclise o kanunu guymaz ve uygulattirmazdi cunku onlar aciklansin diye o kanunun sahibi SAYIN KASIM DAL'DIR sevgili kardesim. O tarz yazilalan halkimizi kandirmayin lutfen cunku cok buyuk gunah i$lemi$ olursaniz o zaman myuslumannimiz nerde kalir.SAYGILARLA!

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен23/6/12 00:17

    moyto mnenie e da mahnat dvoynoto grajdansto da nemogat da idvat v bg tezi predateli ot turciya.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен23/6/12 00:22

    da mahnat dvoynoto grajdanstvo s turciya.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен23/6/12 01:58

    Човека е поставил абсолютно верни въпроси! Отговори на тези въпроси нямате господа Далладжии, както и никога няма да получите истината. Ето ви малко истински отговори!
    учредители: всички които не можаха да се докопат до "баницата" (вижте имената които следят Дал на всякъде с него и проучете!)
    програма: сателит на ГЕРБ със цел лична облага. АКО аз греша защо в момента офиса на Дал (сдружението със седалище до макдоналдс на бул.Т Александров) се финансира от правителството?!
    Контрирайте ме и имате моя глас за Дал!

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен23/6/12 07:44

    !!!TOZİ NİKOY NE GO PRİZNAVA ZA ÇOVEK V TURTSİYA OBŞTİNA BAYRAMPAŞA MU DAVA PARİ PİTAYTE GO KOLKO ÇOVEKA MOJE DA SIBERE NA EDNO MYASTO TIY,ÇE NE Gİ SLUŞAYTE İ NE İM OBRIŞTAYTE VNİMANİE NA TEZİ GLADNİ ORSANİZATSİĞİ TE SA BETER DJİBRATA...

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен23/6/12 09:20

    Bu açıklama, başta böl parçala yönet yöntemini kullanmayı sevenler olmak üzere bir çok karanlık odağın ve kişilerin şimdiden tekerine çomak sokmuşa benziyor... siz kendi işinize bakın diyenlerden tutun da BG Türklerinin siyasi tercihlerine karışmayın diyenlere kadar... sesleri yükselmeye başladı bile... yalnız bir şey unutuyorlar...bir zamanlar zorunlu olarak sınır dışı edilenler hala BG vatandaşı, eşi dostu, hısım akrabası, malı mülkü hala o topraklarda ve hala oy kullanma hakkına sahipler... en önemlisi bunu onlar kendileri istemedi... yaşadıkları mağduriyetler de cabası... sanıyorum bu nedenlerle de olsa oralarda olan bitenden haberdar ve müdahil olmaya hakları olmalı... ayrıca Türkiyede bulunan göçmen dernek ve örgütlerin hemen hemen tamamı zorunlu göç ve asimilasyon sürecinin birer ürünü olduğu da unutulmamalı... dolayısıyla bu dernek ve örgütlerin Türkiyede olduğu kadar BG'de söz hakkına sahip olmaları doğal karşılanmalı... kusura bakmasınlar oyunu bozulanlar... işlerine gelince alkış çalanlar gelmeyince zılgıt atanlar... olmadı... gerçekleri öyle yada böyle kabullenmeyi herkes öğrenmeli...

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен23/6/12 10:00

    ...SİZ HANGİ VATANDAŞIN DERDİNE ÇARE BULDUNUZ SİZ KENDİNİZE BAKAMIYORSUNUZ SİZ PARAYI VERENİN YANINDASINIZ ZORLA MİLLETİ ÜYE YAPIYORSUNUZ BULGARİSTANDA HEPİNİZ DS AJANIYDINIZ KİMİ ALDATIYORSUNUZ .

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен23/6/12 11:09

    " СИТЕ СА МАСКАРИ!"- Кой го докара пък този фърфалак -гн. Рафет Улутюрк и бамбинките около него?Кой им плаща заплатите,разходите,от кои фондове?Та те представляват САМО СЕБЕ СИ :Р Занимават се с демагогия-"избират президент"/ бивш"номенклатурен кадър"/,занимават се с "живи шенлици",това са джавкаща ПАРОДИЯ на политици, самовлюбени кукли в чужди ръце...

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен23/6/12 11:25

    ПИШЕТЕ НА БЪЛГАРСКИ БЕ ,ДА ВИ Е-А В Г--А.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен23/6/12 21:52

    A DPS E SIZDADEN OT DS I E SIZDADEN NE DA ZASTITAVA TURTSITE A TOCHNO OBRATNOTO.DPS E ANTITURSKA PARTIYA,BLAGODARENIE NA AGENTITE POVECHETO KOITO SA OFITSERI OT DS 500 000 HILYADI TURTSI NAPUSNAHA RODINATA.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен24/6/12 21:24

    Годишният икономически ръст на Турция за 2011 година бе над 9 %, а средно за последните 8 години той е 5,1%.
    Турция е най-големият производител в света на лешници, кайсии и сушени смокини. Втора е в света в производството на плоско стъкло.
    Трета е в света в износа на телевизори и е 8-ма в корабостроителството.
    Основният фактор за високия икономически ръст е износът на готови продукти в европейските страни. Турция е най-големия производител на цимент, текстилни продукти, телевизори и торове в Европа и е третият най-голям производител на стомана. Годишният капацитет в производството на автомобили в Турция е 1 100 000 автомобила, а приходите от износ на продукти за автомобилната промишленост възлизат на $25 млрд. годишно.
    Турция е една от 10-те най-предпочитани туристически дестинации в света и годишните приходи от туризъм са над $30 млрд.
    Най-големият брой болници в света, притежаващи международна акредитация, превръщат Турция в една от най-сериозните дестинации за здравен туризъм . Та да си дойдем на думата :Турция постигна най-висок икономически растеж в света след този на Китай за 2011!не Германия ,както пише тук една тенекиена глава .Германия има растеж 2,5% за 2011!!!

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен24/6/12 22:53

    КЪМ 21:24. А НЕЩО ДА КАЖЕШ ЗА ЕФЕКТА НА ПРУЖИНАТА?

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен24/6/12 23:02

    Турция не проиезведа телевизори,коли, ф-16 и каквото и да е било. Само ги сглобява. Така,че не си мислете ,че сте големи гении.

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен25/6/12 09:34

    вие пък колело неможе да сглобявате бе тъпак

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен25/6/12 21:16

    НЕМОЖЕ НЕ Е ЦЯЛА ДУМА 09:34. НЕГРАМОТНИК! И СИ МИСЛИ, ЧЕ Е ГЕНИЙ. В БЪЛГАРИЯ КОГАТО В ЛОВЕЧ ПРОИЗВЕЖДАХМЕ ,А НЕ СГЛОБЯВАХМЕ КОЛЕЛА , КОГАТО ЕДНИ ОТ ПЪРВИТЕ В СВЕТА ПРОИЗВЕЖДАХМЕ КОМПЮТРИ ПРАВЕЦ, ВИ НЕ БЯХТЕ ВИЖДАЛИ КАЛКУЛАТОР ДОРИ И НА СНИМКА. ЗНАЕШ ЛИ КОЙ Е ОТКРИВАТЕЛЯ НА КОМПЮТЪРА? ЕДВА ЛИ. ДОПРИНЕСЛИ СТЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ДВЕ НЕЩА - МИЕНЕТО НА ЗАДНИКА И РУШВЕТА, КАТО ЗА ПЪРВОТО БЛАГОДАРИМ. ЖАЛКОТО Е ,ЧЕ ВЪРВИ ПЛАНА "АЛЕН ДЪЛЕС" НА ДОЛНИТЕ янки И турци ДА НИ РАЗСИПЯТ КАТО ДЪРЖАВА С ПОМОЩА НА ПРОДАЖНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ.

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен1/7/12 13:15

    arkadaslar BULTURK stand açtı bayrampaşada ve standları yine tek onlarda vardı.
    neydi biliyormusunuz arkadaslar BULGAR BAYRAğı
    daha ne diye konusalım
    kime çalıştığı belli olmadı mı
    İLK DEFA BG Bayrağını koyabilen BULTURK oldu
    Buna Borisov karsılık verecektir ...

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен1/7/12 13:16

    rafet uluturk faccbok resimleri de koymus utanmak yok bunlarda arkadaş

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен1/7/12 14:17

    burnun kopsun rafet efendi utanmıyonmu ınsanımıza çamur atmaya bunların ahlaksızlığı satılmışlığı kendi beyınlerınde.dışarda aramayın.ne kadar çamur atarsam akp ye okadar yakın olurum.fırsat bu fırsat dıyerek bolmeye çalışan vatan haini

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен7/7/12 18:53

    bu paraları veren duduu çalar arkadaşlar onlara paraları kim veriyor onemli olan bunları bulmak.
    bunlar türkiye için çalışmadıkları belli BULGAR bayrağı.
    amma Bulgaristanda kime çalışıyorlar onu görmüş değilim, bekliyeceğiz...
    Bunların önunu kim açacak...

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен7/7/12 18:55

    rafet abi helal sana kimsenin konuşamadığı dönemde yine patlattın.
    Yarın hepsi senin gibi konuşacaklar amma...
    Bu gün konuşabilmek önemli
    tebrikler

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен8/7/12 09:09

    Първо искам да поздравя г-н Улутюрк за позицията им. Това, че те мислят така не означава, че реалноста е такава, но са прави, щом те не са информирани по посочените в статията въпроси, може да си направим извода колко са информираните(само най-близките среди на г-н Дал). Ако г-н Дал си мисли, че като изкара на преден план няколко млади за показ и използва старите(курви) си връзки в реалното управление на организацията си, да знае, че рано или късно ще бъде разобличен и последствията ще са много тежки за самия него и старите му (керпичени)дружки. За прозрачност може да се говори само когато е в сила лоялната конкуренция, но за съжаление при нас тя липсва и това превръща такива организации в лесна хапка за старите хищници(БСП,ДПС и СДС). Аз предлагам всяко едно малко селище да представи техен представител и така да се организира среща-дискусия с представители на всички политически сили в страната предавано на живо по телевизията и тогава реално ще се види ситуацията в страната и пропаста между политическите "курви" и мравките (работническата класа). Има ли воля да се направи това: Не, защото на повечето им отърва сегашната ситуация и хаоса в по ниските етажи, но последствията ще са катострофални след няколко години, ситуацията с Гърция ще ни се стори като приказка и ще се молим за поредния ни спасител било то дядо Иван или дядо Осман.

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен9/7/12 09:56

    И ДПС и Касъм ДАЛ са за Е...Е с извинение...
    Четвърт век Българските Граждани от Турски Произход бяха използвани като РОБИ от Цялото ръководство на ДПС къде беше тогава Касъм ДАЛ разбира се в ДПС и то в УПРАВАТА... Касъм ДАЛ и цялата управа на ДПС са за ПРЕБИВАНЕ... ДОЛНИ АПАШИ и ПРЕДАТЕЛИ на БЕДНИТЕ Българските Граждани от Турски Произход... Не виждам никаква разлика между АТАКА и ДПС...

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен10/7/12 19:54

    за 500лв толкова казах като ми и плати Касимчо и за него ще пиша нещо хубаво аз съм лизач независимо ,че обичам си майката партия която ни смени имената и изгони но ние пак ,ще ги подрепим с 18000гласа няма как като един път те нагласят ти става хубаво но аз и печеля и пари а вие глупаци само плямпате,простите ще си умрат с натягане а ние поне ще печелим .Но ако няма толкова глупаци как ще си живуркаме ние....

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен10/7/12 22:59

    Въобще не си хабете клавиатурите! Касимчо не струва колкото малкия пръст на Доган. Нито има неговия ум, нито визия, нито природна интелигентност. Той още от началото е бита карта. Той не е интересен, на мен ми трябва онова мръсно хюмне, което е в Мин. на Външните работи на ТР, на което ББ плаща за да промива мозъка на турците, че виждате ли Далчо бил алтернатива на ДПС. А целта е просто разцепване на ДеПеСарите. Тези игрички скоро ще излязат наяве, но гадняра-не знам!

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен11/7/12 13:20

    RAFET BEY BULGARİSTANDA BİR PARTİYLE İŞ BİRLİĞİ YAPMANIZ GEREKİYOR VEYA BİR PARTİYLE ANLAŞMANIZ.
    BİZLERE SİZİN GİBİ SATIN ALINAMIYACAK TÜRK GEREKİR.
    BUNU YAPABİLECEK BU İNTERNET SİTELERİNDE DOLAŞANLARDAN SENDEN BASKASI YOK.
    SEN HER ZAMAN İLERİYE BAKIYOR VE SİZİN KONUSTUKLARINIZ HER ZAMAN 3-5 SENE SONRA GÖREBİLİYORUZ VEYA ANLAYABILIYORUZ.
    BEN COK ARASIRDIM AMMA SENİN GİBİ PARAYA ONEM VERMIYENI GORMEDİM. İNŞALLAH ALLAH DAYARDIM EDER SENİ BU ONUMUZDEKİ SEÇİMLERDE SİZLERİ BULGARİSTANDA BİZE YARDIMINIZ DOKUNUR.
    SİZİ BİRAZ İNTERNETTE ARAŞTIRDIM. İNANIN SİZİN YAPTIKLARINIZI BU LİDERLER HAYAL BİLE EDEMEZLER.
    SİZİN İÇİN ALLAHA DUA EDİYORUM. TÜM BG MÜSLÜMANLARI SENİN YOLUMUZU AYDINLATMANIZI DİLİYORUM. SAKIN YOLUNUZDAN DONMEYIN BİZİ BIRAKMAYIN.
    GURSEL ALI ATILA KASIM, HASAN YUSEIN, MEMED EMIN, EMRULA ARGUN, ESMA DONMEZ, ESRA GURSEL

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен14/7/12 19:11

    РАФЕТ ЕФЕНДИ КАСИМ ДАЛ Е АВТОРЪТ НА ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ЗА РАЗСЕКРЕТЯВАНЕ НА АГЕНТИТЕ НА ДС.СЛЕД КАТО ЦЕЛИЯТ КОМАНДЕН ЕШЕЛОН НА ДПС са ДС.АГЕНТИ НОРМАЛНО Е ДА СКАЧАТ СРЕЩУ НЕГО.А ВАС КАКВО ВИ ПРИТЕСНЯВА,НАЛИ НЕ СТЕ ФИЛИАЛ НА ДПС,КАКТО СА "БАЛГЬОЧ" И "БУЛТЮРК".

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен25/8/12 13:52

    НУРХАН:Всички вече разбраха, че Доган -агент Ангелов, Сергей, Сава, Трето у-ние, ОУ-МВР-Варна, ПГУ, от 1974 до 1988 г. е просто един доносник и безсрамник, който 40 години се подиграва с българските турци, 20 като агент, 20 като "спасител" ! Ръководството на ДПС благодарение на Доган е пълно с доносници на ДС, заради които пострадаха много обикновени хора. Единствено Касим Дал не беше доносник на ДС и побързахте да го изключите за да може да продължите с лицемерните си физономии да лъжете хората по време на възпоменателните митинги.Какво си мислите, че ще продължаваме да гласуваме за доносници като вас ли ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.