„Чужди компании са заявили своите намерения за закупуване на ОЦК още преди месец. Премиерът Борисов обяви, че се работи по разрешаване на проблема, явно също има нещо на предвид, каквито са и нашите сигнали. Но Валентин Захариев върти и сучи това да не стане факт", заяви председателят на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева. В четвъртък между 9 и 10 часа по-малко от 50 металурзи блокираха центъра на областния град, кръстовището на бул. „България" и ул. „Булаир", пред комплекс „Орфей". Те искат ясна информация за бъдещето на комбината.
„В петък ще протестираме за последен път и спираме. Захариев е мафиот и лъжец. Ако заводът се отдаде под наем, това означава, че един ден той може да се завърне в него по един или друг начин", каза Караколева пред металурзите.
Рехавият протест се дължеше и на факта, че от другия синдикат „Подкрепа" отказаха да се включат, за да не настройват допълнително обществото срещу металурзите. За около час в четвъртък движението в центъра на града се превърна в кошмар за шофьорите- Поради ремонта на бул. „Беломорски", целият поток в посока Момчилград-Хасково се отклонява през новия мост над Арда. Протестът обаче принуди водачите да отбиват на кръстовището в посока пазара или да заобикалят през „Арпезос". Колоните автомобили достигаха на моменти средата на моста, а изтеглянето ставаше изключително бавно.


-----------------------------------------------------------------
Екзотична почивка в Мексико - 8 нощувки/All Inclusive в 5* хотел
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/6/12 10:34

    КНСБ винаги са били рекетьори. А до вчера крепяха таш.ците на Валентин Захариев. Лапаха от човека, мамеха металурзите.
    А смешникът Пламен Димитров прави свир.и на Бойко Борисов.
    Те толкова, другото е блокада до дупка и нерви.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/6/12 11:10

    блокада, ама аз кво съм виновен, че захариев не ви ебава. отивайте пред къщата на захариев стига сте ядосвали хората от града и така и така им писна от вас и тъпите ви заплати. завода не работи от 5 февруари какви заплати искате? за това, че затваряхте пътища заплати не се дават. отидете на морето докато има още работни места, че другото е бита карта.

    ОтговорИзтриване
  3. ЗАХАРИЕВ21/6/12 11:46

    УТРЕ ЩЕ ИМ ДАМ ЗАПЛАТИТЕ АКО БЛОКИРАТ НОВИЯ МОСТ ОТ 7 ЧАСА ДО 18 ЧАСА

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/6/12 11:56

    Как може точно едно от най-оживените кръстовища да бъде блокирано точно в това време..... И то нямат разрешение т.е ВЕЛИКИ РАБОТНИЦИ които мислят, че с това ще накарт бат Бойко да им даде пари...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/6/12 12:14

    Захариев не е виновен, видял е пропуските в държавата и си е направил парите човека`, вината е в тези които заблуждават работниците но и работниците са си виновни , по тарикатите като видяха че няма какво повече да се крадни от завода се съкратиха ,а другите малоумници продължават да се надяват да им цъфнат налъмите
    Ами ако беше хубаво в ДЦЗ там щеше да има и цигани да работят

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/6/12 12:33

    ДА, колкото и да се отрича, стигна се до тук заради това, че ГЕРБ не могат да се справят с един циганин! Това е! Да не може цяла една държава да задейства всички свои механизми и да накара този да си плати! А иначе банките взимат и последната риза от гърба на обикновения човечец...Явно ГЕРБ мислят за бъдещето на България, в което около 2050 година мнозинство ще са циганите/ опс ромите/.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/6/12 12:41

    kadee onia injiner ATANASOV-GLaDNIA SAS DVETE VISETA mai vecese u iade nimago ni vv vesnici ni vv televizii xaide sto ne vodi stackuvastite koigo znae kde se skatava.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/6/12 13:09

    стига с тия протести . на яз.тракиец на попския ръкав излиза каракуда.на горния уклей.не разбрахте ли че държавата и захариев не изклатиха.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/6/12 20:14

    Банките в действие

    Междувременно стана ясно, че банките кредиторки, които не одобряват много идеята за отдаване на ОЦК под наем, вече предприемат стъпки да си съберат заемите от дружествата на Валентин Захариев. Според съобщение от пресцентъра на КНСБ, цитирано от Dnevnik.bg, те вече описват заложеното имущество с цел удовлетворяване на вземанията си. Най-големите кредитори на "Интертръст холдинг" и фирмите му са Първа инвестиционна банка (ПИБ), BNP Paribas и Credit Suisse.

    Според източник на "Капитал Daily" пък ПИБ вече събира оферти за "Интер пайп" - също собственост на Валентин Захариев. Дружеството беше заложено за кредит на "Интертръст холдинг" от банката. Тъй като заемът не се обслужваше, преди два месеца от ПИБ обявиха, че пристъпват към изпълнение на залога. За управител на фирмата беше определен Красимир Христов. Официална информация за продажбата обаче няма. Многократните опити на "Капитал Daily" да осъществи контакт с Христов се оказаха неуспешни. Самият Захариев не вдига телефона си от седмици, никой не отговаря и в офиса на холдинга. Най-интересният актив в "Интер пайп" обаче е именно оборудването за нов цинков завод в ОЦК на стойност 90 млн. евро, което е складирано там още от закупуването му. За да бъде монтирано в Кърджали, според Захариев са необходими 10 млн. евро.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/6/12 20:57

    Да еба и убитаците , докато са живи комунистите и дупесето такава ще е ...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен21/6/12 22:14

    Ясно-о-о-о! Екозащитата вече знае към кого да отправи иск за ЕКОЛОГИЧЕН ГЕНОЦИД над населението на Кърджали! В това число влизат и ченгесарските банки, които са отпускали кредити на мангала. По какъв начин и защо се пита в задачката-а-а-а-а?!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен21/6/12 23:04

    Вижте я тая профсъюзната на втората снимка - емблема на комунистическото полувековно лапане!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен22/6/12 14:13

    до Анонимен каза...
    21/6/12 23:04

    супер си!тва беше най хубавият кометар за днес.позравявам те.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.