Подписка с искане за удължаване на срока за разследване по делото за „Възродителния процес” започват изселническите организации в Турция и правозащитната федерация „Справедливост-България”. Това съобщи лидерът на федерацията Сезгин Мюмюн.
В същото време изселническите дружества ще поискат от еврокомисаря по правосъдието Вивиан Рединг и от комисаря по правата на човека Нилс Муйжинекс да наблюдават разследването срещу виновниците за насилствената асимилация на българските мюсюлмани, ако то бъде възстановено. Това се казва в заявление на председателя на „Справедливост-България” Сезгин Мюмюн до главния прокурор Борис Велчев и Военно-апелативна прокуратура, от които зависи подновяването на разследването.
В писмо Инспекторатът към Висшия съдебен съвет казва, че разследването е спряно след като е изтекъл на 18 юли т.г.последният удължен срок. Делото е много сложно, изисква събирането на огромен обем от доказателства, но въпреки това е протекло извън разумния срок.
Предстои изготвянето на ново искане от прокурор във Военно-апелативна прокуратура за удължаване на срока на разследване, се казва още в писмото.
„Справедливост-България” заедно с изселническите организации в Турция настояват срокът да бъде удължен. Тя напомнят, че в прокуратурата са дадени имената и настоящите адреси на издирвани свидетели по делото.
До ден днешен обаче българското правосъдие не е поискало правна помощ от Република Турция за разпитването на 120 свидетели, заради които делото е блокирано, подчертават от „Справедливост-България”.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/7/12 17:42

    Този що не го проверят дали не е задействал бомбата в Бургас?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/7/12 17:52

    Със помощта на ДПС беше прекратен този процес.САМО ДуПиСе,ДуПиСе,ДуПиСе...от тук до края на света...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/7/12 17:58

    Bılgarite ne iskat li da se vızrodyat,da si smenyat dobroolno imenata si s turski?Postoyanno spomenavate za bombi,bıdete blagodarni na DPS che stranata ne se prevırna v BOSNA.Zashto bılgarskiyat narod ne tırsi smetka ot vinovnite ili smyatat napravenoto za pravilno.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/7/12 18:25

    Ревна Местан,после Мюфтийството и сега изселническите организации.Кой е на ред сега да се набърка в етническият мир.Алооо ДАНС вземете вече ги спрете тези лаладжии,че накрая на хората ще им писне и ще им дръпнат шалтерите.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/7/12 19:31

    Защо въобще обръщате внимание на тоя Сезги Маймун ?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/7/12 19:33

    Тоя шебек от 17:58 най-добре е да се скрие под шалварите на жена си.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/7/12 20:00

    Не може да се скрие под шалварите на жена си,понеже там има вече друг,който не се крие а ..........)

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/7/12 20:21

    Abe BALKANCİİ,kıde ste trıgnali bosi na EVROPATA?Gorchiv li se okaza soka na DEMOKRTSİYATA ili ezikıt vi nistho ne useshta.S merak i tırpeniye(1000 g.) ste spoluchite.GORE GOLYAMATA GLAVA.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/7/12 20:43

    Kogato na chovek kapatsiteta ne e dostachet za razumen otgovor i beseda,otvrıstha s obidi.S tova ne moje da prikriyete vasheto nivo na intelegentnost

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/7/12 21:41

    Ей админе !
    Не допускай в БГ сайт да се пише на друг език освен БГ.
    А тези, които пишат в този сайт и са в чужбина- вземете си клавиатура на кирилица.
    Най малко ще подпомогнете БГ икономика с по десетина- двадесет ЛЕВА пък и така няма да забравите РОДНИЯ си език.
    Не ни измъчвайте да се чудим на писанията ви.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/7/12 22:37

    Стига вече с този възродителен процес-вие турците сами си го направихте. Не абравяйте,че много турци в момента бизнесмени забогатяха именно по времето на така наречения възродителен процес. Та същите караха до турция другите заминаващи турци и едва ли не им смъкваха кожата от гърба за да изкарат повече пари от нещастието на тези прости хорица. Така че ако трябва да обвинявате и плюете някои започнете първо от вашите хора!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/7/12 23:05

    Малко ли турци имаше тогава и в милицията и по другите служби,които бяха най-върлите възродители.Търсете сметка от тях а не ги правете ваши лидери и им давайте милиони и власт.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен27/7/12 23:28

    BAYGANYOVSTİNA

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен28/7/12 00:44

    Възродителен процес не е имало това са измислици на Владимир Зидаров(Лютви Местан)тои беше в СДС обаче нямаше далавера там и отиде в противоконститационната ДПС.Тои биеше турците и ги караше да си сменят имената,заради това ли го обичате бе Депесари.Е после ви върнаха имената и като тръгнахте по Европа с тия ТАЛИБАНСКИ имена пак си ги сменихте с БЪЛГАРСКИ мекерета такива язък бе..............

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен28/7/12 07:22

    to tiq deto sq im lijete gazovete ot dps sa o4astvali v vazroditelniq proces be amsalaci takiva i te sprqha tova delo vie si izbirate tiq deto na vremeto vi i...a

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен28/7/12 16:57

    ЕДИН ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ВЪЗРОДИТЕЛИ ОТ РЕПРЕСИВНИЯ АПАРАТ НА ТОДОР ЖИВКОВ Е ОФИЦЕРА ОТ ДС СРАХИЛ АЛЕКСИЕВ.ТОЗИ ИЗРОД ВМЕСТО ДА ГНИЕ ПО ЗАТВОРИТЕ РАБОТИ КАТО АДВОКАТ .

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен28/7/12 17:06

    Stiga prikazki,ayde vreme e za smetkata.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен28/7/12 21:10

    Към късопатния от 16:57. А офицера Радостин демек /Раиф Мустафа/ от Държавна сигурност ,къде да гние ? В Общинския съвет ли , и то мюдюр ли ? ТЪПААААААААААК!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен29/7/12 11:35

    Крайно време е Ад.Страхил Алексиев да да бъде привлечен като обвиняев по възродителния процес за извършените от него извращения спрямо мюсюлманското население освен това за него има данни за това че той взимал ценни предмети и вещи от репресираните семийствата без протокол за конфискация .

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен29/7/12 13:15

    КРАЙНО ВРЕМЕ Е МАЙОРА ОТ ДС РАДОСТИН /РАИФ МУСТАФА / ДА ВЛЕЗНЕ В ЗАТВОРА ПО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРИСЪДА ЗА КОРУПЦИЯ В ОСОБЕННО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ , ПРЕДЛАГАНЕ НА ПОДКУПИ ПРИ ПОКУПКА НА МОРСКИ КАТЕРИ. СПРАВКА: МАРИН ДИМИТРОВ И ГУГЪЛ . БЕШЕ ОСЪДЕН , НО ТЪЙ КАТО Е СОЛО Т---К НА ДОГАНЧО /АГЕНТ САВА ОТ "ДС"/ ОТЪРВА КОЖАТА , ЧЕ И ШЕФ НА МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ ГО НАПРАВИХА ! МОЖЕ ДА ПИШЕТЕ КАКВОТО СИ ИСКАТЕ ,НО ПОНЕ ЗА РАИФ МУСТАФА СЪМ СВИДЕТЕЛ КАК ЕДИН ДОКТОР -ТУРЧИН ГО ЕКСПУЛСИРАХА ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА В ТУРЦИЯ , А ДРУГ ДОКТОР , СЪЩО ТУРЧИН СТИГНА ДО БЕЛЕНЕ ! ПРЕДИМСТВОТО НА РАИФ ПРЕД СТРАХИЛ Е , ЧЕ КАТО ЗАМ.МИНИСТЪР СИ Е ЗАБЪРСАЛ МРЪСОТИИТЕ , А И НЕ САМО НЕГОВИТЕ !

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен30/7/12 07:01

    Половината от докторите и адвокатите са за затвора особено тия като Ад.Алексиев но няма кой да ги вкара в кафеза .Трябва Раиф Мустафа да стане гл.прокурор и ще се оправят нещата както стана в общината.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен30/7/12 10:06

    ДО 13:15.РАЗБРАЛИ БЕ ТЕЗЕКЛИ.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен30/7/12 13:46

    ДО ГЛУПАКА ОТ 10:06. МОЖЕ ЛИ РАИФ МУСТАФА КАТО СЪДЕН И С ЖИВОТНОВЪДНО ОБРАЗОВАНИЕ ДА СТАНЕ ГЛ. ПРОКУРОР ? РАЗБРА "ЛИ" БЕ АМСАЛАК ! НАУЧИ ПРАВОПИСА .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.