Областната комисия по заетост, ръководена от заместник областния управител на Кърджали Асен Тюрдиев, прие отчета на Регионалната служба по заетост за изпълнение на активните политики в сектора към 30 юни 2012 г. Данните бяха обобщени от директора на РСЗ – Хасково Коста Костов. Представени бяха стартиралите и предстоящите схеми по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". Изнесена бе информация за динамиката и структурата на безработицата в област Кърджали за последната една година. Отчетена бе тенденцията към демографско застаряване на региона, оформянето на рискови групи, неравностойни на трудовия пазар, както и нарастващия брой на хората с ниско образование и квалификация. Коефициентът на заетост в областта е под средния за страната. През месец юни в региона са регистрирани 8 761 безработни лица. Броят на заетите е 43 900.  За периода м. януари–м. юни 2012 г. броят се наблюдава намаление на безработните. Спрямо първото полугодие на 2011 г. обаче има покачване. За първите шест месеца на 2012-та в бюрата по труда са обявени 1317 свободни работни места. 2 365 души са намерили реализация на първичния трудов пазар или са ангажирани по програми и мерки за заетост. Средствата за активни политики в сектора, разпределени от Бюрата по труда в областта към 30 юни 2012 г, възлизат на 1 194 489 лева. Най-голям е обхватът на програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост" , следвана от „Асистенти на хора с увреждания" и „Старт в кариерата". Политиката на правителството е да насърчава работодателите да наемат на работа младежи до 29-годишна възраст, в това число такива с трайни увреждания и възпитаници на социални домове, продължително безработни, хора над 50 г и т. н. До края на юни т.г. са договорирани 990 787 лева за обучение на възрастни.

На заседанието на Комисията бяха представени 7 предстоящи схеми по ОП „Развитие на човешките ресурси", сред които „Първа работа", „На път", „Безопасен труд" и др.

 

 



-----------------------------------------------------------------
Гражданска отговорност – Цените на компаниите
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/7/12 17:20

    ASENE TI S KAKVA DIPLOMA SI BE ???? NALI TE POZNAVA ME BRE...........

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/7/12 17:27

    Какъв ПУЦ е завършил А.Тюрдиев?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/7/12 17:33

    hahahahaha!!!!!!...ta te sa otdaaaaavna martvi - umreli sa!!!!- po dannite na kmetstvo Kircali - ot 1998 godina nyama pazar na truda...ima samo jivi mafioti - injeneri, filosofi ot dps, popove, hodji...molitvi...jega i lipsa na voda v jegata...
    stud i lipsa na darva v studenoto...reki i yasoviri i lipsa na plajove i pluvni mesta po tyah...ulitzi s ogromni danteli ot dupki, trotoari s prorasnali trevi po tyah...ezera s buklutzi vmesto s voda, rastenia i ribi...vonyasti goryasti smetista vmesto fabriki za bukluk s filtri, za koeto bg narod plasta ogromni sumi ot bg levove...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/7/12 17:49

    dokato tesi tlasti marzelivi zadnitzi redyat dalgi moabeti na hladno pod klimatika... v obstinskia sait Kircali e samo vse oste edna cherna tochka v praznata ot sadarjanie karta na republika BG za sveta.... dokoga ste gi tarpite i malchite, dokoga ste ste slepi,gluhi i nemi?! koga nai-posle ste gi izritate v gaza tesi marzelivtzi?!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/7/12 18:27

    ASEN TURDIEV E ZAVAR6IL P. U. C. EGREK EGREK

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/7/12 18:58

    Опа, г-н Тюрдиев, отново издразнихте злобарите...подозирам, че всички тия дето пишат глупости за Вас, биха искали да са на вашето място. Искам да ги питам, като са толкова кадърни и не мързеливи, защо не работят, а само се чудят каква гадост да сътворят? Хайде стига вече...тоя бил некадърен, другия нямал диплома, третия бил мързелив...що за хора сме?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/7/12 19:22

    opa tozi to4no tolkova e kadaren 4e nemam dumi ..-

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/7/12 20:35

    Всичко това, което се случва в област Кърджали е резултат от монопола на ДПС.Къде са инвестициите на ДПС-кметовете, къде са новите работни места? Няма,няма и да има, защото те само далавери правят,само нагласят обществените поръчки да техните фирми, в които и те лично участват. А тези, които плюят по Тюрдиев са поредните привърженици на ДПС, облажили се по някакъв начин.Жалко е за обикновените турци, които работят, но пари няма.Използват ги само за гласуване на изборите, за да могат пак тези същете кметове , народни представители и ДПС активисти да си трупат пачките.

    ОтговорИзтриване
  9. Петьо-мазното кадровика е виновен.Ще ни сънуваш приятелче в най-големите си кошмари. знаем си номерата и електронните адреси.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/7/12 03:46

    ПАК ПОМАК,НАГЛИ,ПРОСТИ АМА СВРЪХ НАХАЛНИ,НАПАСТ ,НАСЯКЪДЕ Е ПЪЛНО С ТЯХ,ОБЛАСТ,МВР,ПОЖАРНА,ВИК,БОЛНИЦА,КАТО МАРОКАНСКИТЕ СКАКАЛЦИ А УМНИТЕ МЛАДЕЖИ И ДЕВОЙКИ В ЧУЖБИНА ПРИ ЧИНИИТЕ ЗАЩОТО СА УМНИ И ЕВЕНТУАЛНО ПРОБЛЕМНИ МИРИШЕ МИ НА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/7/12 09:19

    Я, стига с тези коментари за кой бил помак и кой бил еди-какъв си - това да си представител на определена група не те прави по-глупав ли умен - има много млади хора с добро, качествено образование и няма значение как се самоопределят. Проблема е, че навсякъде където се обяви свободно работно място предварително се знае кой ще работи, конкурсите също са нагласени - основно пак е борба за политически нагласи, а че има и мн мързеливи хора - има, дето и да им предложиш се знае че няма да работят. Нека се дава шанс на младите да работят по специалността си, иначе мн жалко за вложените средства и усилия...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/7/12 10:08

    От помак: До 03:46 ... А ти мухльо как прецени, че ВСИЧКИ помаци са нагли и прости??? Посочи ми един помак, който е на работното си място, без да си го е заслужил по диплома и квалификация... Ей такива като теб мързеливи гражданчета, които са свикнали наготово не могат да се справят с миенето на чинии в чужбина... Помакът ще се справи и с това обаче и с квалифицирания труд..
    А и я прочети малко за грамотното писане, че като те гледам началния курс на обучение ти липсва..

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/7/12 10:30

    ПОМАКЩИНА РАБОТА ДНЕСКА СМЕ ГЕРБЕЖИ УТЕ ДПС ДРУГИЯА ДЕН БСП ТЕСА ТАКОВО ПЛЕМЕ КОЙТО ДОЙДЕ НАВЛАС ТАМСМЕ

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/7/12 10:30

    Това е така,заради дългото заседяване на ДПС в региона,и както всички знаем,за тях народа трябва да е прост и вярващ единствено в ДПС

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен13/7/12 12:16

    Тия прости българи като не могат да направят нещо помаците и турците им са виновни. А не си правят сметка, че ако ги няма помаците и турците няма да си имат Областен, депутат и други знайни и незнайни прости човечете.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен13/7/12 13:52

    Asen Turdiev e nai-golemiq rezil za saslovieto ni, 4e nqma da vidi pove4e rabota zari4at se nared. Za koi se misli tolkova neuspqh da razbera no v rodnoto si selo neuspql da sabere 50% ot glasovete na izbiratelite - sram ti Asene! Neka si izkara mandata pak posle da pravi toi za sebesi raz4et kade i kakvo shte raboti v Sofiq na4alstvoto ima drugi planove za teb ta Taushanova kat tolkova te iska da te vzima za vkushti.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен13/7/12 14:35

    "От помак: До 03:46 ... А ти мухльо как прецени, че ВСИЧКИ помаци са нагли и прости??? Посочи ми един помак, който е на работното си място, без да си го е заслужил по диплома и квалификация... Ей такива като теб мързеливи гражданчета, които са свикнали наготово не могат да се справят с миенето на чинии в чужбина... Помакът ще се справи и с това обаче и с квалифицирания труд..
    А и я прочети малко за грамотното писане, че като те гледам началния курс на обучение ти липсва.."

    Поздрави за човека който пише това!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен13/7/12 14:40

    Този отчет на РСЗ ми прилича на доклад от тоталитарен режим.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен13/7/12 15:25

    до 03:46 от теб по прост мароканец има ли бе малоумнико тъп заради ей такива като теб сме на този хал

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен13/7/12 16:09

    до 13:52
    Ти много си се загрижил за Асен. Я по-добре се огледай ти какъв неудачник си и тогава изразявай мнение за другите.За твое сведение на последните избори Асен има най-много гласове в самия Крумовград......Я по-добре виж горе вляво на сайта има обява за дояч-пастир в Пловдив.Няма да е лошо да си отидеш при своите кухороги събрятя.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен13/7/12 18:31

    ГАДЕН ПОМАК Е АСЕН.ЩЕ МУ ДОЙДЕ И НА НЕГО ВРЕМЕТО.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен13/7/12 23:58

    imate golyam kasmet , che horata ot bg narod sa mnogo strahlivi i im lipsva smelost oste v regiona i ne sa vi izritali vednaga - pri takiva falshivi lajlivi danni ot 1998 godina nasam!!! i ne sa vi nabili s sopite da vi izlekuvat marzela!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.