Женски вариант на Айдън Оллу стресна Мадан
 Кърджалийски психиатри ще трябва да се справят с „обществено опасна" жена от Мадан, която наплашила с брадва всички свои комшии. Това решиха районните магистрати в миньорската община спрямо А.Д. Жената страда от „параноидна шизофрения", с агресивно поведение, което ще й коства тримесечно лечение в психиатричната болница в Кърджали. Последната проява на маданчанката била в началото на юли. Късно вечерта на 5-ти, жената започнала да тропа по вратите на всички апартаменти в жилищния блок, в който живее. Болната носила със себе си брадва, като заплашвала съседите да им насече вратите. Отправила и закана за убийство срещу Е.М. и Д.А., като е посегнала с нож да нарани Е. М.
Лицето се води на диспансернонаблюдение в Психиатричен център в Смолян с диагноза „Параноидна шизофрения", където е лекувана многократно, като последната
хоспитализация е била за времето от 4 до 19 юни. Според съда поведението на лицето носи белези на обществена опасност, с което се застрашава нейното здраве и това на околните, нарушава се обществения ред. А. Д. живее сама и има разправии със съседите.
В съседен Рудозем пък вече изтръпват, след като най-вероятно през август техният съгражданин Айдън Оллу ще бъде пуснат у дома след лечение в психодиспансер. „Спокойствието в квартала ще цари още малко, после ще видим. Дано да се е оправил, иначе отново ще живеем в страх", коментират жители на родопската община.
Мъжът стана печално известен след като уби собствения си баща с брадва. Айдън страда от „Параноидна шизофрения. Психопатоподобна личностна промяна с остатъчна параноидна форма". В искането на Районна прокуратура-Мадан за замяна на лечението тогава се посочиха данни за общественоопасно поведение на освидетелстваното лице, което се разхождало в близост до жилищни сгради и училище, преследвайки неизвестно лице с неизвестна цел. В продължение на години е тормозил квартала където живее, но в паника местните живеят след като уби баща си с брадва по особено жесток начин през ноември 2006 г.
Припомняме, че през февруари районните магистрати в Мадан удължиха лечението на Айдън с шест месеца, който срок вече изтича. Родопчанинът също прекара преди време лечение в кърджалийската психиатрична болница.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.