Решението на лидера: По-демократичен вариант на изтръскването на чувала с плъхове

 

Във вторник в сградата на Общинска администрация в Кърджали се случиха толкова много неща, че ако на някого още не му е „светнало", въобще да не се занимава с политика и управление. Направо да си взема бохчата и да ходи да си живурка в апартамента в „Пентагон"-а, съзерцавайки двора си – парк „Арпезос Север"!? Това, всъщност, е любимият рефрен в Общината по отношение на потенциалните „пътници" от администрация и партия.

Нейсе, ще игнорираме по-малките новини и послания от 28 август – последният работен ден на кмета Хасан Азис, преди да излезе в отпуск, когато за няколко часа на гости му беше вторият по важност човек в ДПС. Лютви Местан отскочи и в кабинета на шефа на Общинския съвет Раиф Мустафа. Из коридорите се засече и с един от 4-мата общинари, който трябва до края на август да бъде освободен от работа.

Лютви Местан, който рано или късно ще оглави ДПС (зависи кога Доган ще каже „Този път наистина не искам да съм лидер!"), обяви пред репортер на 24rodopi, че са разговаряли с Хасан Азис, но нито за минутка не е обсъждано решението на ОбС на ДПС за отстраняването на 4-мата, както и предстоящите действия на кмета.

Този път няма да има факс. И Рушен Риза няма да се появи арбитражно край Арда със служебния „Мерцедес". На Доган просто му е писнало с „кърджалийските номера" и е казал на Местан: Остави ги да се изядат!?

 

*

 

В нощта на тежките номинации за Местни избори`2011 в така нар. „Сараи на Доган", когато лидерът на ДПС удари тежки политически шамари на актива си в Източните Родопи,  самият той обясни действията си със следната притча:

 Вървял един мъж, носейки на рамо чувал, пълен с плъхове. На всеки 10 метра спирал, разтръсквал чувала и го удрял в земята.

Видял го един човек и го попитал:

-          Защо правиш така?

 Той отговорил:

-          Ако не го правя, плъховете първо ще изядат мен, а после ще започнат да се изяждат един друг.

 

*

 

Подобно разтръскване се случва и в момента, но Доган този път е решил да удря чувала през призмата на модерните ММА-битки. Че и по-демократично е!

Т. е., бийте се и правеше зрелище на електората. Да победи най-достойният и най-заслужаващият!

Някой би добавил, че един от лагера на победителите ще влезе в кандидат-депутатската листа на ДПС от регион Кърджали. На избираема позиция, разбира се.

Нищо подобно. Когато му дойде времето, Доган ще се изправи и ще каже, че община Кърджали ще има един достоен свой представител в следващото Народно събрание. И в никакъв случай няма да е някой от враждуващите за постове партийни лагери край Арда. Името му ще бъде Ахмед Демир Доган.

 

От редакцията



-----------------------------------------------------------------
Почивка в Малта с чартъри от София и Варна на 09 и 10.10, 5 дни.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/8/12 10:48

    Лютвито да замести Доган ? Редакцията на вестника или е много навътре в политиката, или нищо не разбира, или иска да каже по заобиколен начин, че Лютвито е пътник като всички ченгета в ДПС.Вярно е едно, че Доган ще си отиде когато той реши.Друг агент да оглави ДПС ?Гледайте по-далече, вижте какво става в Европа, ще позволят ли младите в ДПС подобно нещо, агент да ги управлява.Не виждате ли, колкото и да е лидерска партия ДПС,нещата започват и там да се случват, макар и бавно.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/8/12 11:03

    ......я марш от тука !!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/8/12 12:42

    Единственото спасение на ДПС е да се отърве от Лютвитата. Ако не се отърве народът ще ги отърве от пълненето на чували им.
    Избиратели те им дадоха многа шанс но те ги исхарчиха. Колелото на историята се върти напред дръгари стари комунуисти.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/8/12 13:44

    Мале Л.Местан лидер на ДПС тогава от Груево ще гласуват за него. Защо не иде в Момчилград да прави агитации. Сега вече ще купи целия град ако стане лидер на ДПС. По колко ли ще взема този на кандидатите за кметове на общини и народни представители защо не коментирате това.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/8/12 14:08

    До 13.44.
    Питай Акиф, той ще ти каже колко.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/8/12 14:32

    В моммента събира парите от реализираните проекти по общините

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/8/12 14:34

    Кой е писал статията?-Да му стисна ръката.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/8/12 18:43

    Тази притча обичаше да я казва и другаря Тодор Живков.И той разтърсваше чувала на всеки пленум, но издържа 33 години, при това ДС и целата държава работеше за него. Доган колкото и да го тръска този чувал едва ли ще надмине бай Тошо.Идва му края, и точно притчата за чувала и плъховете е първия признак.Такава е обективната действителност, философе.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/8/12 18:46

    Да се чете ли така между редовете?
    ДПС е създадена от ДС и хората които гласуваха и продължават да гласуват па под контрола на агентите на ДС и никога няма да спре тиранията и алчноста им за власт докато съществуват.
    Изстръскането на чувала продължава ,свидете ли сме че така наречените бушони се изстръскват от чувала но това трябва да стигне до върха иначе за ДПС прогнозите са лоши.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен30/8/12 19:14

    ahmed demir dogan kato se ottegli ot partiqta te6ko im gorko na na6te turci drugite hieni 6te gi izqdat da jivee ds.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен1/9/12 04:05

    ТРЪСКАЛ ЧУВАЛА, АМА ВСЯКА МИШКА С ПО-ГОЛЯМ ЧУВАЛ ОТ НЕГОВИЯ... НЯМА ИЗТРЪСКВАНЕ!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен21/9/12 17:03

    verno ostavete vsicko no za raif i rasim kakvo shte kajete alcni nagli ne nayadeni za vseki osvobojdavasht stol se bliskat ako sa hora tryabva da napusnat grada ot sram ostavi za rabota...... ama kideeee po litsata im ima magareshka koja ako ima kak shte ne nakarat da im robuvame nie kirdjaliytsite bezsramni nenayadeni divi praseta.g-n AZIS NE NA OSTAVYAY V RITSETE NA TIYA ALCNI NENAYADENI PRASETA

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.