Писмо на майките от Гражданско сдружение „Трябва“ до 24rodopi:

„Има един социален проблем, на който никой не обръща внимание от години. И днес, тъй като напрежението ескалира, ние няколко майки учредихме Гражданско сдружение "Трябва", за да попитаме:
Необходимо ли е да чакаме от 29 септември (събота) до 1 октомври (понеделник), за да можем в 8 часа сутринта да запишем децата си на ясли или градина в ЦДГ "Райна Княгиня".
Накратко случващото се:
На 1 октомври сутринта в 8 часа започва приема на документи за деца в яслена и градинска група В ЦДГ "Райна Княгиня" - Кърджали. Тук сме от късният следобед на съботата. Тук ще спим и тази нощ. За да можем утре да подадем документи за прием на децата си в детската градина.
Възможно ли е две десетилетия никой да не реши този огромен проблем?
Въпросът ни е към Кмета на Кърджали, Областна администрация, Омбудсмана на Кърджали и общинските съветници“.

Гражданско Сдружение "Трябва"

На снимката: На всеки кръгъл час майките се събират и се проверяват по списък. Снимката е направена на 30 септември в 19 часа
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/9/12 21:45

    Кметеее, кмете, хвърли милиони за водното огледало, а една детска градина не можеш да оправиш!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/9/12 21:48

    Добър вечер, България!
    Няма такава държава другаде по света.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/9/12 21:50

    Това е демокрацията. Искат се жертви. Ако се правеше списък в канцелария, щеше да има повече недоволни. Всъщност, нали си спомняте, че и по София така се правят списъците, с денонощни дежурства.

    ОтговорИзтриване
  4. Иван Станчев30/9/12 21:55

    Почакайте и ще видите на каква цена и с какъв порцион хранят децата ви. Всички доставки на храни за детски градини и детски ясли са дадени на Севдалин Овчаро и Альоша Синабов без търг или конкурс. Цените са умножени по три!
    Апела ми е към редакцията на родопи24, проверете и ще се уверите каква гавра с децата се готви.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/9/12 22:12

    Браво на редакцията! Винаги пишете за значими проблеми!Аз искам да питам къде отиват 10-те лева от ТАКСАТА, която се плаща дори когато детето не е на градина? А в същата тази градина отношението към децата е отвратително. Питайте и ще разберете как им крещят на децата и ги плашат за да стоят мирно.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/9/12 22:26

    Едно време списъци се правеха за телевизори, холови гарнитури, перални и т.н. Сега се правят за записване на деца в ясли и градини. Кажете сега,топли ли ви , че има всичко по магазините, ама нямаме пари да си ги купим. Топли ли ви така наречената ни демокрация, че няма къде да се грижат за децата ни докато сме на работа?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/9/12 22:54

    Za syjalenie se priemat deca ,chiito roditeli yako plashtat-tova e samata istina!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/9/12 23:04

    Mmm taka e butat si decata s rushveti po detskite gradini i si gledat kefa po cyal den-nali tyabva da se pie kafence,a viziata tryabva da e perfektna.A Maykite i decata koito naistina imat nujda ot myasto v detska gradina i ne mogat da si pozvolyat tezi rushveti,shte se nadyavat oshte dyylgo vreme na podobrenie i reshavane na tozi problem.

    ОтговорИзтриване
  9. Някой си30/9/12 23:31

    Към - Анонимен... 30/9/12 22:26
    Ще дойде време, когато ще си правим списъци и за гроб, т.е., кой кога да умре и кой къде да бъде `настанен`!? Звучи смешно, но така е то, когато имаме криворазбрана демокрация и калпаво управление! Винаги в подобни случаи се сещам за думата на `Мадам Злата`, която казва - Сили-Вили-Засион!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Една от чакащите майки1/10/12 00:16

    В градината искат да спонсорираме и да запишем децата. Време е някой да направи проверка кой и как приема децата. Още един въпрос: защо приемат децата веднъж годишно? Те да не са ученици та тръгват на градина от септември? Зимната и пролетната ваканция децата са в сборни групи..? Защо? Това детска градина ли е и ли е сборище? Защо вече записаните деца ги взимат от градината в 16 часа? Ако тези родители са на работа - как става това? Въобще 100 защо, дано да ни отговорят!!

    ОтговорИзтриване
  11. ако детето ти навърши 2 години през февруари месец, ще ти приемат /при голям късмет/ детето през септември.От февруари до септември ДЕТЕТО КЪДЕ Е? На работното място с майка си, на улицата или при съседката? При правилен отговор ще стоя догодина на 1 октомври три нощи за да ви запиша детето!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен1/10/12 03:24

    За съжаление тук не става въпрос за корупция.Истината е , че местата , отредени за децата ни са твърде малко.Това създава предпоставки за корупция.Ние сме хората , които може поне да се опитаме да променим това.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен1/10/12 08:37

    за съжаление така е скъпи родители ,вие не можете да си запишете децата , а ние от един месец и повече се молим да не ни закриват детската .Станаха общинска издръжка и проблемите нямят край

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен1/10/12 09:00

    Това е успешният Кмет на Кърджали за 9 години не можа една детска градина да построи. Неможа да отремонтира и бившата детска градина "МИР". Интересува се единтствено от големите проекти от които процента за него е много голям.Ега си успешния кмет.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен1/10/12 09:20

    В общината има зам.кмет отговарящ за образованието и цяла дирекция начело с Ширин Сюлейман.Тяхна работа е да се грижат за детските градини.Въпросът е : Какво правят да няма проблеми като на снимката по-горе?

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен1/10/12 09:26

    Към Иван Станчев. Да, детските градини и всички училищни столове се зареждат от "богопомазаните" Овчаров, Синабов и Бахар Палова. Зареждането с гориво е на другия "богопомазан" шейх Веляйдин Вели - губернатора на щата Стремци! Кучето си лае, кервана си върви. Да ни честито!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен1/10/12 10:01

    Свикнали сме да ядем онова което ни сервират, а не да си поръчваме. Търсете си правата бре хора, защо мълчите и не действате.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен1/10/12 10:34

    TAZI GODINA ZA TRETI PIT PODAVAM MOLBA IPAK MI KAZAHA 4E NYAMAM NIKAKIF SHANS,DETSATA SHTE OSTAVIM PRI KMETA TE DA GI GLEDAT A NIYE MAYKITE SHTE TIRSIM RABOTA,NYAMA DRUK NACHIN.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен1/10/12 10:47

    ДОБРА ИДЕЯ!!! ТЕ В АДМИНИСТРАЦИЯТА И БЕЗ ТОВА ЦЯЛ ДЕН СИ КЛАТЯТ КРАКАТА......ПОНЕ ДА НИ ГЛЕДАТ ДЕЦАТА,А НИЕ ДА РАБОТИМ.......

    ОтговорИзтриване
  20. Chakahme red za sina mi ot 30-ti v 13h,i bqhme 24-ti po red.Cqla vecher maiki,tatkovci,babi dqdovci i pr.,stoqhme v tamnoto(za6toto nqma i osvetlenbie osven palnata luna).Za nash kasmet pone ne beshe kuchi stud.I ot tolkova chakane pak ne se znae dali shte te priemat!Tova ne e normalno,za Vazrojdenci i Prilepci edna qsla i horata da si zarqzvat koi decata,koi ka6tata,rabotata i t.n. za da dejurstva 2 dena.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен1/10/12 12:29

    Няма комисионни в образованието и културата.За това не се строят училища, детски градина и културни храмове.Джамия може да има, защото там парите са безотчетни и трудно се контролират.Не виждате ли къде са обществените поръчки и какво се строи в Кърджали, не само там и в другите общини е така.може без Водно огледало,Простор и Арпезос, и джамията може да почака, но без детска градина и училище, път, лекар, магазин и транспорт, НЕМОЖЕ !Първо това се прави.Те го знаят, но там няма далавера.

    ОтговорИзтриване
  22. На вниманието на "Трябва"1/10/12 14:36

    В правилника за прилагане на закона за семейните добавки има текст, който гласи, че родителите на деца, които не може да бъдат приети в детски ясли или детска градина имат право на месечна семейна добавка от 100 лева. А колкото до кучето и кервана, нещата стоят по друг начин: керванът /разбирай народа/ си лае, а кучето /общинската управа/ си върви, и то много успешно...

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен1/10/12 14:49

    хайде мили родители , нека не оставяме проблема да отшуми.Снощи родителите започнахме да събираме подписки с искания да се построят детски площадки в кв.Възрожденци и да се увеличат местата в детските заведения.Надявам се това да бъде първата стъпка към подобряването на условията на живот за децата ни.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен1/10/12 15:00

    Ако продължаваме да оставяме кучетата да си лаят и керванът да си върви никога няма да успеем да променим абсурдните ситуации , пред които е поставен народа ни.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен1/10/12 16:18

    Не само детски площадки, а най- вече детски градини и ясли да се построят. В кв. Възрожденци по мое мнение трябва да са най-малко три забавачниците. Нали уж ни приканват да увеличим естествения прираст на населението...ами как да стане при тези условия ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.