7-членна временна комисия ще подготви избора на нов омбудсман на Кърджали, реши Общинският съвет в Кърджали. Куриозното е, че в нея няма мнозинство ДПС, а ... народният представител от БСП Димчо Михалевски.
До два месеца трябва да приключи цялата процедура за предварителен подбор на кандидатите за поста обществен посредник. Той ще бъде избран с минимум 28 гласа на сесия на Общинския съвет.
В момента омбудсман е Хакиф Емин, за поста кандидат е и бившият кмет на Кърджали Расим Муса. Сейфи Неджиб, който три мандата ръководеше разпоредителния орган на Кърджали, също имаше апетите за креслото на Емин, но заради разкритията на 24rodopi за имотите му, политикът от Мургово се отказа.
Ключова роля в 7-членната комисия ще играят съветниците Милан Миланов, Мухиттин Шабан и Николай Маргаритов. От квотата на Общинска администрация в комисията влизат Ширин Сюлейман и Себахатин Риза. От така нар. „неправителствен сектор" са включени Румен Генов и кореспондентът на нов софийски вестник и съветник на депутата Димчо Михалевски по медийните въпроси Красимир Ангелов. Той е и първият българин, който стана член на ДПС по времето на Сейфи Неджиб и Расим Муса. След като ДПС го уреди за щатен кореспондент на българската национална телевизия, Ангелов напусна партията и на няколко поредни избори бе в екипа на Михалевски и БСП. Ангелов вече не е щатен кореспондент на телевизията, но е поел цялата тежест относно медийното представяне на Михалевски.
Относно омбудсмана на Кърджали, в ДПС вече възприемат компромисния вариант „Хакиф Емин да остане още 15 месеца до пенсия, след което да се даде шанс на Расим Муса". По тази причина така нар. "Удобна комисия с мнозинство на Михалевски" ще изпълнява само формално функциите си, за което ще получи хонорари.
 
На снимката: Расим Муса и Хакиф Емин
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/9/12 13:50

    ха-ха-ха-ха,
    до вчера ДПС-Кърджали ставаше за смях, днес общинските съветници хептен се оляли. ДПС ли управлява или БСП - кажете вече?
    И отново издиган кандидатурата на Кърмъзъ Назми.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/9/12 13:53

    Тези наистина ще ядат бой от Доган. 4 са от БКП- БСП, 2 от ДПС и 1 от ГЕРБ

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/9/12 14:05

    Защо офицерът от Държавна сигурност Раиф Мустафа е назначил в комисията Кудрет Доносника? За да се помогне на крадеца Расим Муса, може би? Или просто душманите на хората се събират на едно място.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/9/12 14:32

    сина на РАСИМ да стане омбутцман или снахата

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/9/12 14:48

    хахах..кореспондентът на нов софийски вестник и съветник на депутата Димчо Михалевски по медийните въпроси..бах неовата кожъ

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/9/12 14:52

    Този Красимир като го приеха в ДПС и като му дадоха партийна книжка №1, Сейфи Неджиб си умираше от смях. Викаше, че Красимир сигурно е по-наплашен и от поп Кръстьо. Бат` Сейфи пазеше протокола с приемането на Красимир в касата. Сакън, да не научат, че е станал депесар.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/9/12 15:18

    V EDIN OT KOMENTARITE PISHESHE ZA MAYKATA NA SNAHATA NA RASIM MUSA CE IZVESTNA V DJEBEL S EKS,,,,, I VEDNAGA BESHE IZTRIT 24RODOPI KOYTO I NAPISAL IDE MI SE DA STISKAM RIKATA

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/9/12 15:19

    Тия двамата от снимката горе хората ги плюят на път и под път,те си мислят,че дъжд вали и продължават да се натискат за омбудсман,ГЬОНСУРАТЛЪЦИ ама големи.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/9/12 15:29

    снахата на Р МУСА да стане омбутцман тя е с екстри..... или свекьрвата и тя е........

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/9/12 15:53

    Абе Расим няма ли внук - тои да стане.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/9/12 16:51

    OMBUTSMAN DA STANE JENA MU NA RASIM,NEYA ZASTO IZGONIHA OT ZDRAVNA KASA?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен14/9/12 17:25

    Май ще трябва да се бяга далеч от този град,в който властта ще е в ръцете на Расим и Раиф,които,като Медведев и Путин ще си разменият столовете и ще ни се подиграват за безпомощността ни.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен16/9/12 22:01

    dragi arkada6i DPS si otiva koito i da slojat v KJ zad nego stoi BSP proumeite go tupanati zadrusteni :))))

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен17/9/12 00:30

    PRITESNIHME SE ce ste svalili ot sayta, ama nedeyte go svaliya dolu vinagi kacete gore na nay vidnoto miyasto,da go vidiyat citatelite SHIROKOPOLSKIYA kradest, osven tova RASIM e sviknal da bide binagi otpred, pik i niye sishto sme sviknali da go vijdame nay otpred cao kradestso

    ОтговорИзтриване
  15. Николов17/9/12 14:26

    Ало,редакцията? Кой журналист написа,че Сейфи три мандата е ръководил разпоредителния орган? Какви 5 лева? Няма такъв орган в общината! Общинския съвет е законодателен орган,но научете ги тези неща най-накрая?

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен20/9/12 15:20

    hodi na maynata si komunist

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.