Септември в календара на Ротари клуб в Кърджали е месецът на „Новите поколения". „Всяка година по това време, Световната ротарианска общност фокусира поглед върху младите хора. В тази връзка с радост обявяваме част от проектите на двата клуба-Ротари и Интеракт към настоящия момент", съобщиха ротарианците. Интеракт клуб бе избран да бъде домакин на Откриващата асамблея на Интеракт за България на 29 септември, където ще се поставят акцентите за работа през Ротарианската година. Това е едно от трите най-важни събития в годината, което дава възможност на членовете на Интеракт клуба да се запознаят с много млади хора, устремени към една по-добра посока и служещи за доброто на обществото, дава им познания и усещания, които нищо друго не може да замести. Очакват се над 120 младежи от всички Интеракт клубове в страната.

Ротаракт клуб Кърджали пък подготвя по случай Първия учебен ден дарение на книги за Регионалната библиотека в град Кърджали. Инициативата ще бъде подкрепена от Ротари клуб и Интеракт клуб – Кърджали. Първата дарителска акция имаше за предмет безвъзмездно предоставяне на мартеници на всички деца, настанени в „Дом майка и дете" – Кърджали. По отношение на децата от всички възрастови групи, младата организация вече е получила разрешение от общинските власти и в най-скоро време планира поставянето на паметна плоча с текст от Конвенцията за закрила на детето на ООН, която плоча ще бъде разположена на видно място в новостроящия се градски парк.

Ротаракт клуб Кърджали организират акция по набиране на парични средства за подпомагане на боледуващи хора, като хуманитарната инициатива е озаглавена „От приятел за приятел". Сред отличителните изяви на ротарианската организация спада и проведеното боядисване на детските съоръжения в парк „Горубсо" на областния град през тази година.

Ротаракт клуб Кърджали кани всички Ротаракт клубове от цялата страна да премерят сили и въдици в епична битка на 29 септември от 9,00 часа на първия по рода си риболовен турнир на яз. „Кърджали", като събитието ще съвпадне и с провеждащата се по това време Откриваща Асамблея на Интеракт за България.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.