Подписка иска „Стара планина" 1-ва степен за генерала

 

54 подписа на кърджалийци дадоха старт на Националната кампания за удостояване на генерал Васил Делов с орден "Стара планина" 1-ва степен с мечове. Това обяви народният предсатвител Цвета Караянчева, която е и председател на създадения в неделя комитет. В учредителното събрание за участвали 50 души, а членове на Комитета са още областният управител Иванка Таушанова, председателят на групата съветници на ГЕРБ в Общинския съвет в Кърджали-Илия Илиев, както и почетният гражданин на града-художникът Джемал Емурлов-Джими.

„В неделя станахме свидетели на лицемерието на ДПС. Първо поднесоха цветя на паметника на Освободителя на Кърджали, а малко по-късно не счетоха, че той е достоен за почетно звание. Няма как да се позволи на една политическа сила да размахва пръст и да прави каквото си иска в региона", заяви депутатът Цвета Караянчева. Подкрепа на инициативата комитетът е получил от всички градове, в които се чества 100-годишнината от Балканската война, добави още тя. Съгласни с идеята са били и членовете на Националния комитет за честванията, чийто председател е Цветан Цветанов. В момента се уточняват местата, където кърджалийци ще могат да поставят своите имена в подписката. Най-вероятно това ще става пред паметниците на Васил Делов и Васил Левски в града, както и край читалище „Обединение", заявиха организаторите. Подписката ще продължи до 30 октомври, а вече са изпратени празни бланки във всички големи градове.

„Наблюдавахме дефицит на демокрация. В случая имаше едно несъобразяване в последния момент с решението на Инициативния комитет, чийто председател е кметът Хасан Азис. Нямаше възможност за гражданска реакция", заяви областният управител Иванка Таушанова.

Припомняме, че в края на миналата седмица в Общинския съвет бе внесена подписка от името на 360 души, в която се настоява генерал Делов да не бъде удостояван с почетно звание. Тя пък бе предшествана с декларация от Федерацията на турците от Балканите, остро осъждаща подобен акт от страна на съветниците от ДПС. По време на тържествената сесия 22-ма съветници от Движението гласуваха „въздържал се", при което Освободителят на Кърджали не получи званието почетен гражданин.

„Не сме имали контакт с тази Федерация", заяви Караянчева вчера. Тя добави, че ще бъде изискана за разглеждане и подписката. По думите й не е ясен инициативния комитет и вносителят й, както и формулировката на мотивите. „Напълно е възможно хора да са се подписвали в нея и за получаване на евтини дърва през зимата", добавиха от новосформирания комитет.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

29 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/10/12 12:22

    СТИГА СТЕ ПРАВИЛИ ОТ ВСИЧКО ПОЛИТИКА ОСИГУРЕТЕ НИ РАБОТА ЗАТОВА СТЕ НАЗНАЧЕНИ А НЕ ЗА ДА СЪБИРАТЕ ПОДПИСИ АКО ИМА ПАТИЛИ ИМА СИ ЗАКОН

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/10/12 12:25

    iskam da popitam turcite na koq strana sa-na balgaria ili na turcia? i kakva e tazi omraza kam nas balgarite?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен22/10/12 12:32

    Така е, не реагирахте адекватно и навреме, но и сега не е късно да се даде добър урок на турския великошовинизъм!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен22/10/12 12:44

    Браво ГЕРБ, браво Цвете, действайте, естествено, че всички ще се подпишем, Кърджали е БЪЛГАРСКИ ГРАД и така ще бъде во веки! Няма да позволим дедите ни да се обръщат в гробовете си заради наглостта на бившите ни поробители да се месят и определят живота ни и сега, в СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен22/10/12 12:48

    хехехехех тези двете джофри правят неща за които ше съжеляват като се обади големия приятел на Бойко, Ердоган, и тогава да видим двечките ко ше правят и как ше подвиват опашки. Турците не са продажни а Българите ей това го запомнете....

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен22/10/12 13:14

    с действията си ДПС доказаха че работят против България. нека сега всички си направят изводи за таз незаконна партия и чий интереси обслужва тя)))

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен22/10/12 13:17

    А Дора Христова защо мълчи?! Къде са десните обединение, разединени? Пълна мъгла. Дорчето по принцип винаги гледа да се изпъчи, а тези дни....пълно мълчание.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен22/10/12 13:29

    12:48 що си мислиш че бат Бойко толкова слуша Ердоан, не забравй че дълго време е бил близо до бай Тошо /знае къде е границата между лицемерие и народен интерес/, да не забравяме че единствено правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов направиха Разпети Петък неработен ден, за да може правлославните християни да почетат пожертването на Иисус Христос в името на спасението ни...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/10/12 13:32

    как няма да мълчи какати дора, нали ако възроптае може да си загуби хубават заплатка и местенцето което и дадоха след местните избори щото подкрепи хасан азис

    ОтговорИзтриване
  10. Нека да чуем мнението и на Мюзеки

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен22/10/12 13:43

    Това всичкп са пред озборни кампании даже о историята почнаха да бъркат на това оставете мъртвите да почиват в мир...а вие дет коментирате малко си помислете защо чак сега го искарахте от тва ше печелят и партия гетп и дпс недейтеим вярвайте на тия вече

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен22/10/12 13:51

    Турчин
    България да се казва ДЕЛОВ.

    ОтговорИзтриване
  13. на Сокола мед му капе на душата като гледа какво пося и какво порасна...,а 12:22 е прав,ако отидеш при тях за работа едва ли ще ти помогнат-само власта им е в главата.

    ОтговорИзтриване
  14. Дора Христова работи за ДПС и за това мьлчи-не може толкова години да си на тоя пост и да не помрьднеш-сигурно е много "ценен"кадьр...

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен22/10/12 14:12

    do gorniya komentar,vie iskate mnenieto na muzeki,ce toy bilgarski neznae kak shte se izrazi mlecinski prostak

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен22/10/12 14:28

    Само с глупости се занимават българските граждани независимо от етническата принадлежност, я се стегнете, естествено, че от общинските съветници чеп за зеле не става и се грижат само и единствено за своите интереси и за интересите на своите роднини, така, че те като си докарват по 3 бинки на месец, си мислят, че всичко е ок и следва с глупости да се занимават, не виждате ли, че младите си отиват от града независимо дали са турци или българи и нищо не може да ги задържи. Колкото до Г.Делов, той е заслужил признание за делото си в Кърджали има и улица на неговото име и паметник, да заслужава и орден стара планина, а почетен гражданин на Кърджали според мен е нещо малко и ненужно, лошо е че се месят отвън в политическия живот в България. Затова обаче е виновно двойното гражданство, което според мен трябва да бъде избягвано, трябва да не може да бъдеш едновременно и Български и Турски гражданин.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен22/10/12 14:45

    Edin i sa6t scenarii na vseki 4 godini:
    1. Provokacii sprqmo balgarskoto(predi godini izkazvaniqta na dogan, 4e toi Kontrolira Balgariq. Tekstovete na Botev, v momenta gen. Delov)
    2. Neminuemo tova porajda grubi i nenujni komentari ot malka 4ast na balgari nacionalisti
    3. Tova vsi4ko podbujda etni4esko naprejenie koeto konsolidira vota na bg turci. Ne Sa dovolni ot DPS no straha gi kara otnovo da gi izberat

    ОтговорИзтриване
  18. неам нерви22/10/12 15:02

    С орден или без орден генерал Делов няма да стане по-малко велик. Тук въпросът е друг - може ли държавата в лицето на президента, на правителството на народното събрание да озаптят разпищолените и разгащени активисти на ДПС в национален и местен мащаб?! Нашите съграждани, предпочели живот в Турция, не могат и не трябва да определят нашия живот в България и нашите ценности. Мисля, че е крайно време да се направят съответните стъпки и да се приключи с двойното им гражданство. Ако сме членове на ЕС не може граждани на Турция да пътуват примерно с международния си паспорт, с българското си име и с българското си гражданство из Европа без визи, а иначе да живеят постоянно в Турция. Това го няма никъда по света!!! Кое наложи въвеждането на двойното гражданство да отговорят другарите комунисти-социалисти! Днес сърбаме тяхната попара и е крайно време нещата да се турят в ред. Иначе не само в кърджалийско, а в цялата страна ще бъдем подлагани на подобни унижения и ще се чувстваме гости в собствената си държава. С премахването на двойното гражданство ще се решат маса въпроси и ДПС ще види народно събрание и власт през крив макарон.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен22/10/12 15:27

    Бултюрк няма ли да събира подписи? От ръководството се обаждат обидени са.Народа е гладен ще ви сполети съдбата на Пламен Иванов от ОДС.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен22/10/12 16:09

    14:28 и 15:02 са абсолютно прави, време е да се спре с това двойно гражданство, наглост е хора живеещи в друга държава да определят нашият живот. Нека властимащите се замислят над това

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен22/10/12 17:51


    jalko,kolko jalko.GERB I BSP ZAPOCNAHA PREDIZBORNA AGITATSIJA,HAJDI PRIZOVETE VASITE SIMPAZITANTI NA PLOSTADA, SAMO TOVA VI OSTANA, ZASRAMETE SE.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен22/10/12 18:30

    Не разбрах общинските съветници от ДПС чии интереси защитават- на известни? или неизвестни организации от Турция или на българските граждани?
    И защо хора, които не живеят и не са в Кърджали ще се налагат по един или друг начин.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен22/10/12 18:37

    Аааа кой иска гласове от РТ ,от хората с двойно гражданство?Ще ходим ли пак в РТ -на мазни борби,Бултюрк и т.н.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен22/10/12 21:28

    В тая освободителна война има и имена на загинали турци, сражавали се за освобождението на Кърджали...за тях не е ли тогава била освободителна???

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен22/10/12 21:33

    Абе, докога ще има двойно гражданство за турците?! Не може така да бозаят от две крави...Стига са обезкръвявали Родината ни, която те мразят дори като страна, в която живеят...от време на време

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен22/10/12 23:23

    НЕ СЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ И ТУРЦИ,НЕ СЕ ОБИЖДАЙТЕ ВЗАИМНО,ТОВА СА ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОВОКАЦИИ НА НАШИТЕ ДОЛНИ И ГАДНИ ПОЛИТИЦИ.

    ОтговорИзтриване
  27. ГЕРБ пак колко си платиха за да публикувате тая смешна историйка? Аз съм за награждаването на генерала, но подобни блюдолизци и службогонци, без ясна политическа идея, просто се възползват от всеки удобен склучай да привличат внимание, което вече става смешно, че и на моменти трагично.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен23/10/12 17:14

    Ако сте умни, сега е времето да свалите турците поне за два мандата. Зависи от вас, колко ще са. Те сами ви предлагат кметския стол в момента и треперят по кабинетите си в момента. Какъв трябва да си, че да не го видиш?
    На вниманието на ГЕРБ:
    Вашия кандидат не бива да е Илия Илиев, защото пак ще загубите. Както предадохте Кърджали на последните избори.
    Ако сега не се обедините НИКОГА няма да видите кметско место с българин. Натрийте им носовете. Много от турското население ще гласува против ДПС. Само трябва да се започне от някъде. Която партия започне първа, те ще е с кмет.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.