„Часовниковата кула на Кърджали отбелязва дванадесетия час на обед с мелодията на „Велик е нашият войник", за да ни напомня за чутовните подвизи на Българската армия по време на Балканската война!". Това е част от речта на кмета Хасан Азис за 97-ата годишнина от освобождението на Източните Родопи и празника на града-21 октомври. Тогава на никого не хрумна, че един български гражданин от турски произход „предава своите" с подобни речи.
Три години по-късно обаче се намери и такъв. Общинският съвет в Кърджали ще удостои генерал Васил Делов със званието почетен гражданин, поради което организация на изселници в Турция излезе с протестна декларация осъждаща инициативата. Подшушнал им за „предателството" общински съветник. Така нар. „Освободител на Кърджали" е прогонил преди 100 години хиляди турци от родния Кърджалийски край, твърдят от федерацията. В същото време съветниците „турци" не бива да забравят, че ще носят отговорност пред историята и народа, предупреждават от организацията, която има офиси в няколко турски града.
Как само е узряла шовинистичната идея в главата на поредния намърдан наготово в сесията съветник! Решил да понатрупа точки пред чужди господари и метнал една плюнка на своите… избиратели. Вярно е, че Общинският съвет ще носи отговорност пред народа, но народът в Източните Родопи. Така както и Шукри Паша е понесъл своята отговорност и е предал 70-хиляден гарнизон, за да спаси Одрин. Одринчани пък му издигнали паметник, защото според тях той не е предал никого, а е спасявал животи. Въпрос на гледна точка и история. Същата тази история, която издига ген.Васил Делов като герой от Балканската война. Един герой, чието почетно звание ще бъде единствената причина един общински съветник да не остане в аналите като име в предизборен списък. Да, ама единият е бил с генералски пагони, а другият с… всъщност, с нищо.
 
От редакцията
 
Необходимата бележка:
Толкова за екскурзията на един общински съветник и за два абзаца от историята. Един предмет, по който никой в Кърджали не е оставал в клас (дори „топачът", който не намери куража на каже „Колеги, ген. Делов не заслужава да е почетен гражданин" и тръгна с общински пари да ни резили на юг).
Съветникът го прави с користни цели и вероятно ще си остане такъв – ще ходи като джин, ще прави мръсотийки. След тази излагация и поредното петно, лепнато на Кърджали, някой може да му дръпне ухото, но не си струва. Ползата за партията, зад която се крие доносникът, би била ако отзове от Общинския съвет „колегата със заешкото сърце, но подла душа", но това няма да стане, защото от мръсници всяка политическа сила има нужда в някой момент.
По-тревожно е друго. Защо мълчат общинските съветници на Кърджали за декларацията от Одрин?
Вярно е, че честванията на 100-годишнината от Балканската война в Кърджали попадат в категорията „Пълна скука и мирис на Тодор Живков" (Вероятно и за 70-годишнината мероприятията са били същите!? В 2012-та сякаш пак Отечественият фронт организира прояви), но реакцията идва от най-голямата изселническа организация в Турция. Преди месец и нещо нейни лидери бяха приети от турския президент, което показва, че официална Анкара работи именно с тази федерация.
Декларацията не е нито изложба, нито концерт, нито издадена брошурка за празник.
Някой, който не е случаен, за нещо ни тества, дами и господа!!! И вече 72 часа чака отговор.
Председателският съвет на Общинския съвет трябва да се събере и да се произнесе. Вариантите са два: „Не ни се бъркайте" или „Тази година Кърджали няма да има почетен гражданин".
Е, мотивите вече са сложно нещо, но няма връщане назад – Кърджали трябва да излезе с чест от тази ситуация.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

63 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/10/12 08:37

    Нали му ремонтирахте паметника на Делов, стига му толкова за тази година.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/10/12 08:38

    Не ви ли хрумна, редакцио, че просто не си заслужава да се обраща толкова голямо внимание на мнението на една изселническа организация.
    Та и вие да спрете да си създавате сензации.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/10/12 08:38

    Donosnika e MUZEKI AHMED SAMO TOY MOJE DA NAPRAVI TOVA PAK I SAMO TOY VZIMA PARI OT TR I OBSTINATA.ZA SAKELENIE PRAZNIKANI STE BIDE SIPROVODEN OT TOVA SIBITIE

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/10/12 08:38

    Верно е, че и преди 30 години имаше абсолютно същите неща. като че ли комунизмъг не си е тръгнал от Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/10/12 08:53

    Или Общинския съвет да излезе с декларация, или да си признаят, че са шушумиги и гъзолизци на турския имперски шовинизъм!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/10/12 08:56

    не искам да ми се бъркат турци в работата,не искам да живея с турци и не искам те да остават в България..пътя им е отворен майка Турция е много по развита от нас да вървят там!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/10/12 09:14

    Снощи концертът за 60 години Дом на културата беше уникален. Браво! Зарята също ще бъде нещо забележително, но всичко останало наистина е като че ли съгласувано с ОК на БКП.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/10/12 09:17

    кой ли пък ще иска да живее с анонимен08:56 боклук.Ти сигурно си интерниран тука в Курджали от вътрешността на страната,защото или си крал от някой или си убил някого.Те навремето самп престъпници изпращаха тука и ти сигурно си вдин от тях.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/10/12 09:18

    Тази Федерация има организации в 23 турски града. Тя е най-голямата в Турция и на Балканите. Оглавява се от Турхан Генчооглу, милиардер, който без стиковка с Анкара не прави нищо.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/10/12 09:26

    Абе най-добре е според мен да няма почетен гражданин и това е, само се разбунват предизборно духове...Стига сме съдили цял живот тези турци, нека търсим личности и събития, които ни обединяват, не които ни разединяват. После гласували за етническа партия, а ние какво правим за единение...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/10/12 09:36

    ало редакцията почвате да се превръщате в полицейски сайт пускате само коментати които само вас ви харесват.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/10/12 09:40

    Опс, пуснали сте ми го. Извинявайте.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/10/12 09:41

    Съветът да реши да няма почетен гражданин. И проблемът е решен.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен19/10/12 09:59

    Spored men,generala za edni e geroy a za drugi e pala4 zatova na koya umna glava doyde misalta da rovite v minalito,rayona e specifi4en s naselenieto koeto jivee v nego ,ne razduhvayte izkustveno naprejenie

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен19/10/12 10:29

    Трябва веднъж за винаги да спре пеенето на всяващи етническа омраза,измислени от Руската империя манипулативни ,т.нар. възрожденски песни.В Кърджали живеят турци помаци,цигани,арменци и всякакви и всичките са еднакви,всичките са граждани на Р.България.Всяка война по своята същност е жестока и не трябва по никакъв начин да се чества.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен19/10/12 10:37

    Абе хора няма такова нещо,никой не се оплаквал в Турция... Това е решението на Ахмед Доган и ще видите на сесия никой депесар няма да гласува за ген.Делов. Просто искат да посочват с пръст някой друг...Това е решението на ДОГАН!!!!!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен19/10/12 10:37

    района е български има си ИСТОРИЯ и всички трябва да почитат нея,на които не му изнася да се изнася

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен19/10/12 10:42

    Изкуственото напрежение драги от 9,59 се създава от изкусвени хора с изкуствени мозъци като мюзекито

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен19/10/12 10:43

    Турция много добре знае какво става в Б-я. Затова стига вече с това кой е отишъл в Турция и е потопил колегите си и т.н. И да е отишъл, и да не е отишъл някой, Турция следи много добре всяка страна където има Турци, независимо коя държава е!!!!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен19/10/12 10:50

    Повечето общински съветници, а даже и кмета са селяни, как ще избират "почетен гражданин", нещо на шизофрения блъска.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен19/10/12 11:09

    Чета коментари и се чудя дали да се смея или да плача !

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен19/10/12 11:17

    Моля,моля,ако Отечественият фронт бе организирал тези "прояви",качеството щеше да е завидно по-високо.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен19/10/12 11:38

    ХАЙДЕ ПОДРЕД И МИТЮ ГАНЕВ АЙ ЗАБРАВИХМЕ А КЬРЬДЖЬ АЛИ А ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН ЛИ Е ДОНМЕТА

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен19/10/12 11:40

    По тази логика да си ни върнат заграбена Тракия.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен19/10/12 11:54

    аз се чудя на българите те искат да живеят само с миналото без да поглеждат нещата в настояще и бъдеще може би и затова тъпчем на едно място и мизерствуваме.Това е като работата на мъжете пенсионери/над 70-80 годишни/на които вече не им става х.. и не могат да ходят по жени и живеят само със спомени от миналото.Ако не можете да живеете с турци,помаци,арменци,евреи,немци и германци,англичани и т.н защо не вземете да се изселите на друга планета.

    ОтговорИзтриване
  26. д-р Георгиев19/10/12 12:17

    След като не могат да гласуват на местни избори,изселниците не би трябвало да се месят в работата на общинския съвет. Наближават избори и подобни прояви ще зачестяват. Въпросът е колко от избирателите ще се повлияят. Електоратът се сплотява но това ли е начина? Не разбирате ли хора,че който сее вятър,жъне бури?

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен19/10/12 12:17

    Само некадърници в тази община!!!Всичките в пенсия предсрочно или предизборно-важното е да се махнат некадърниците!

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен19/10/12 12:41

    ДО 11:54
    АЗ ЧУДЯ НА ТУРЦИТЕ ДОКОГА ЩЕ НИ ВМЕНЯВАТ ВИНА , ЧЕ ПРЕЗ 1989 ГОД. СА БИЛИ "ИЗГОНЕНИ" ОТ БЪЛГАРИЯ , КАТО ВСИЧКИ ПОМНИМ КАК ДОРИ И КУЦО И САКАТО ХУКНАХА КАТО ОБЕЗУМЕЛИ ЗА "МАЙКАТА" ТУРЦИЯ !
    ДОКОГА "ЩЕ ЖИВЕЯТ САМО С МИНАЛОТО" ?

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен19/10/12 12:41

    Историята е много изкривена. Делов е толкова освободител, колкото и убиец и унищожител, но изселническата организация не й влиза в работата. Диспутът трябва да се води от кържалийци.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен19/10/12 13:39

    Турция да си гледа своите проблеми а не да се меси в нашите дела.Нейните проблеми са много повече от нашите.Кюрдите рано или късно ще й видят сметката на Турция.Няма го вече големият брат-САЩ-свърши хегемонията на САЩ.Няма кой да им помага а сами са нищо.С нас винаги са били и ще бъдат РУСИЯ-нашият голям славянски брат-те нигога не са били и няма да бъдат безразлични към БЪЛГАРИЯ.БЪЛГАРИЯ е била ВЕЛИКА и пак ще бъде ВЕЛИКА-това го предвижда и баба ВАНГА.Да ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен19/10/12 13:47

    тия безумници от дпс начело с хасан азис искат да отклонят вниманието на обществото от истинските проблеми за да могат както при тройната коалиция да крадат яко и може би затова и занимават кърджалийци с глупости кой щял да бъде почетен гражданин кой нямал да бъде.ако искат почетен гражданин да гласуват за момчето от ловеч който спаси група ученици от удавяне на морето.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен19/10/12 13:51

    do 09,17 bravo na tep tozi08,56 kvo si misli ce nyakoy iska da jiveye c tyah,,niesmi bilgarski grajdani i to nasata rodina ,toy ako iska da si hodi granitsite sa otvoreni za vseki......

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен19/10/12 13:53

    K.I.A


    Кой Пезевенк е предложил Делов за почетен

    гражданин на Кърджали?

    Това е кощунство и гавра с паметта на избитите

    Турци и Помаци в Родопите..

    Все едно Българите да приемат Кушчубашъ Ешреф и

    Фуат Балкан за Освободители..

    Нима няма една Личност която да обедини всички

    в Кърджали без значение от етническият му/и

    произход!?

    ***

    Ето и малко снимки от Кърджали по време на

    ЗападноТракийската Република-1913год.След

    поредното

    "Освобождаване".Първите 6 са от

    Кърджали останалите от Гюмюрджина..

    На 6'тата снимка е Общината с телеграфа..


    http://www.balgoc.org.tr/bilgi/bttc/bttc.html

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен19/10/12 14:00

    Кога е била велика...,колко жертви сме дали откак сме пешки на Русия или друга велика сила...Били сме велики кога сме били част от Отоманската империя и цял свят ни е уважавала...Откак Русия пуска фитили между нас от тогаз ни е нещастието...
    Разделиха империята, сега и народа...не се поддавайте на конспирации, във вените и на българите и на турците тече еднаква кръв...Руснаците да го духат...

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен19/10/12 14:45

    до 14.00 ти какви наркотици друсаш, друже?
    Как ще тече еднаква кръв? Руснаците били лоши че разделили най-назадничавата империя в цялата история на човечеството.
    И не искате да се чества освобождението че разделя хората - ми ок. Ама защо чествате възродителния процес ?

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен19/10/12 15:09

    K.I.A

    Достоевски за "робите" -Българи:

    Помня, че още преди обявяването на войната бях чел в наши най-сериозни вестници предвиждания за шансовете в предстоящата воина и за необходимите разходи и излизаше, че безспорно, „навлизайки в България, ще бъдем принудени да изхранваме не само нашата армия, но и умиращото от глад българско население”. Лично съм го чел и мога дори да посоча къде съм го чел; та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Фниския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях – поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя,’ плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!” — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!…”

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен каза... 19/10/12 08:56
    не искам да ми се бъркат турци в работата,не искам да живея с турци и не искам те да остават в България..пътя им е отворен майка Турция е много по развита от нас да вървят там!

    otidi na tatairstan kakvo chakash

    Er

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен19/10/12 16:04

    ТОЯ ПРИЯТЕЛ К.И.А СТРУВА МИ СЕ , ЧЕ НЕ Е МНОГО НАРЕД С ПЛОСКАТА СИ МАНЕРКА .
    ДОКОГА ЩЕ ПОВТАРЯШ КАТО ПАПАГАЛ ЕДНИ И СЪЩИ ЦИТАТИ И ТВОИ ПОРЕДНИ ГЛУПОСТИ ?

    ОтговорИзтриване
  39. д-р Георгиев19/10/12 16:32

    До 19/10/12 14:00. Българите,уважаеми,са били насилствено присъединени към Отоманската империя. И едва ли някой се е гордял,че е поробен. В противен случай,не биха правили опити да се освободят. До 19/10/12 15:09. Да разбирам ли,че българите хич не искали да свободни и така някак си насила са ги освободили? Толкова добре са си живяли,че от липса на други забавления си спретнали едно Априлско въстание,да кажем. И защо след като ни освободиха,забравиха да си тръгнат? Или както е казал един небезизвестен политик-Няма вечни приятели,има вечни интереси.

    ОтговорИзтриване
  40. Дон Кихот19/10/12 17:26

    Не случихме на поробител и това си е. Другите народи ги поробват англичани,французи,германци,испанци а нас.....Докторе,мислиш ли,че българи и турци имат една кръв?

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен19/10/12 17:31

    K.I.A


    Георгиев ..Българите са си платили масрафа за "Освобождението" си..

    С днешни мангизи 31 тона злато ...Само,че пише в Официалното дУкИмент на "Окупационните" войски..

    Искаш ли БГ фаил?

    А за положението на "робите"--Българи и кой защо въстава чети З.Стоянов,И.Хаджийски даже и Дедо

    Вазов..

    Искаш ли линкове?

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен19/10/12 17:33

    Kurnaz general, oste mu imat straha - daje samo ot snimkata!

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен19/10/12 18:20

    K.I.A

    Ааа,аз не съм живял по онова време..

    И затова незнам кой за какво е възставал!?

    Обаче бъш-Поборника Захари Стоянов и Иван Хаджийски са писали за причините за Въстанието..

    Ако искаш фърли едно око на "Записките" и "Народо-психологията"..ако не са ти достатъчни може и

    "Хоро" на А.Срашимиров..

    ***

    В "читанка БГ" са безплатни..

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен19/10/12 18:31

    K.I.A

    Цената за Освобождението дадено на Руснаците..

    Някои Русо'филчета да го прочетът няколко пъти..

    Интересното е,че според Българските официални

    дИкументи Руската Армия е писана като "Окупатор"

    а не Освободител..


    Bitte shön:

    Тези дни бе осветлен един смайващ факт от нашата история, който досега бе огласяван по никакъв повод. От публикувания в Държавен вестник през януари в далечната 1884 г. Указ № 1144 става ясно, че „безкористната“ помощ на братушките-освободители е струвала на изстрадалия български народ повече 10 милиона и половина книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на


    тези пари в злато е била точно 32,5 тона злато.

    Във въпросния броя на правителствената ни газета буквално четем: „Ний Александър І с Божията милост и народна воля, княз на българите, провъзгласяваме: Народното събрание прие, Ний утвърдяваме следующата КОНВЕНЦИЯ за изплащане от България на Русия разноските по окупацията на Княжеството от Руските Импер(аторски). Войски, съгласно с определението на Берлинский договор”.

    Впрочем този цитат ни отваря очите, че всъщност сме платили за окупа

    ОтговорИзтриване
  45. д-р Георгиев19/10/12 20:30

    До Дон Кихот. Уважаеми,българи и турци имат един Създател. Еднакво сме устроени. Няма проблем да се прелее кръв от българин на турчин и обратно. Различаваме се по насаденото в главите ни.

    ОтговорИзтриване
  46. д-р Георгиев19/10/12 22:42

    До K.I.A. Извинете,че забравих добрия тон. Не робство а османско присъствие и не роби а народ с ограничени права. Аз също не съм живял по това време,но имам запазени спомени на моя пра-пра дядо.

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен20/10/12 00:41

    Или с бурни овации през цялото му слово да му покажем колко велик е нашият кмет.И колко е малък в очите ни!

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен20/10/12 08:36

    ВЕЧЕ СЕ УБЕДИХ НАПЪЛНО , ЧЕ К.И.А-та НЕ Е С ВСИЧИКИЯ СИ !

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен20/10/12 11:20

    Киата уж го играе безпристрастен, ама си мечтае за османската империя
    Как може да сравнява Ген Делов с разни там кръвожадни ачове и случилото се по онова време с българи и турци.
    Защо в Кърджали са останали толкова турци а по беломорието няма ни един българин. Отговора на само този въпрос обяснява всичко.
    Кой тука е ПЕЗЕВЕНКА, а киа ко мислиш

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен20/10/12 14:32

    ОТ всички балкански християнски нации като че ли само румънците не страдат от османотурски комплекс защото никога не са били под пряка турска власт.Вероятно затова бележития румънски историк Николае Йорга без никакви угризения и страх от обществено порицание бе писал че Османската империя въстановява реда и спокойствието на Балканите загубени с разпадането на Византия.Българите най много страдат от османотурския комплекс защото първи попадат под турска власт и сравнително късно се "ОСВОБОЖДАВАТ"и така пак ПЪРВИ попадат под руска власт .

    ОтговорИзтриване
  51. Анонимен20/10/12 21:16

    Браво на 13:53 . Ne mutlu Turkum diyene !

    ОтговорИзтриване
  52. Анонимен20/10/12 21:19

    Само загубена нация от бълхари и вулгари може да празнува една война, в която е нападнала своят мирен съсед и избила милиони невинни хора само защото са от друга религия.

    ОтговорИзтриване
  53. Анонимен20/10/12 21:20

    От кои думи прозилиза думата българ ? Отговор : бълхар+вулгар=българ

    ОтговорИзтриване
  54. Анонимен20/10/12 23:47

    Абе 21,20,прочети какво пише Никифор Григора за мирните ни съседи - " Банди от дрипльовци главорези,които не знаят какво е милост.........притежаващи нюх към слабите и беззащитни хора...". А как е наложено мюсулманството в Родопите по цял свят знаят.

    ОтговорИзтриване
  55. Анонимен21/10/12 02:38

    Ей 20/10/12 23:47, знаеш ли от къде произхожда думата ,,турчин,,. Тури го на чин -демек да се образова. Мноооого си зле .

    ОтговорИзтриване
  56. Анонимен21/10/12 16:19

    ВИЕ ТУРЦИТЕ ПЪК НАЙ-МАЛКО ТРЯБВА ДА ОБИЖДАТЕ НА "БЪЛХАР" И ЗНАЕТЕ ЗАЩО !

    ОтговорИзтриване
  57. Анонимен21/10/12 20:51

    Властта в София незабавно да удостой с необходимите почести генерал Делов и да се иска отговорност- отнемане на българско гражданство на 22-та съветници от ДПС!

    ОтговорИзтриване
  58. Анонимен22/10/12 13:45

    ДА СПРЕМ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ НА ОБЩИНАТА

    ОтговорИзтриване
  59. Анонимен22/10/12 17:48

    Не става така депесари! Оризелихте се пред цяла България! Показахте се само като турска партия, нямаща нищо общо с България и нейната история! Общинските съветници от ДПС, които са се "въздържали" да бъдат изгонени, нямат място не само в общинския съвет, но и в страната ни въобще!

    ОтговорИзтриване
  60. ИМЕНИТ ПИСАТЕЛ;)23/10/12 07:29

    НАУЧЕТЕ 15-16 ГОДИШНИТЕ СИ ДЕЦА ДА ГОВОРЯТ БЬЛГАРСКИ,А НЕ ДА СРИЧАТ КАТО ПЬРВОКЛАСНИЦИ НА ИЗПИТ! СРАМОТА Е!
    СРАМОТА Е СЬЩО,ДА ЖИВЕЕШ В ЕДНА ДЬРЖАВА ЦЕЛИ 30-40 ГОДИНИ,И ДА РАЗГОВАРЯШ НА БЬЛГАРСКИ ТАКА,КАТО ЧУЖДЕНЕЦ ОТ ЗАПАДА,КОЙТО Е ПРИСТИГНАЛ ДА ЖИВЕЕ ПРЕДИ 2-3 ГОДИНИ В БЬЛГАРИЯ!

    ОтговорИзтриване
  61. Анонимен1/11/12 16:27

    ЕДИН ТУРЧИН СИ ЖИВЕЕЛ СРЕД ДРУГИТЕ ТУРЦИ В КЪРДЖААЛИ ПРЕЗ 1912Г.
    ПО ЕДНО ВРЕМЕ ДОШЛА ЧУЖДА/БЪЛГАРСКА/ ВОЙСКА ДА ЗАВОЮВА ГРАДА, ИМАЛО Е БИТКА ИМАЛО Е И БИТИ ГРАЖДАНИ БЕЗ ПРИЧИНА, ЧУЖДИТЕ ВОЙСКИ БИЛИ ПРЕДВОЖДАНИ ОТ КОМАНДИР С ИМЕТО ДЕЛОВЬ.
    МИНАЛИ МНОГО ГОДИНИ ДРУГИ ХОРА/БУЛГАРИ/ ЗАСЕЛИ ЛИ СЕ В КЪРДЖА АЛИ СЛЕД 1913Г. СА ПОИСКАЛИ ПОЧЕТНО ЗВАНИЕ ЗА ДЕЛОВ.
    НО ПОРАДИ ДЕМОКРАЦИЯТА ТУРЧИНА ИМАЛ ПОСЛЕДНАТА ДУМА, ПОГЛЕДНАЛ КЪМ ДЕЛОВ ВИДЯЛ ЗАВОЕВАТЕЛЯ НА СВОЕТО НАСЕЛЕНО МЯСТО И ГЛАСУВАЛ ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ, МОЖЕЛ Е ДА ГЛАСУВА И ПРОТИВ НА БЪЛГАРСКАТА ПРОПАГАНДА ТОЛКАВА ГО Е СМАЧКАЛА ЗА 100Г. ЧЕ СЕГА ВЕЧЕ КУРАЖЪТ НА ТУРЧИНА Е БИЛ СЛОМЕН!

    ОтговорИзтриване
  62. Анонимен22/11/12 18:12

    От каде маймуна като Делов щял да бъде избиран от Турци като освободител или почетен гражданин?

    ОтговорИзтриване
  63. 4eta 4eta vse edno i sahto vijte amerika obama kakvo beshe kakvo stana i zatova vnimavayte drugari

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.