Хиляди родопчани уважиха традиционния панаир „Сеид Баба" в Крумовград. Организатор на тържествата е Общинска администрация.

„В колкото и трудни времена да живеем, още една година оставихме назад във времето. Панаирът „Сеид Баба" пак ни събра, за да бъдем заедно и да сме весели. Нашите празници са различни, многоцветни. Различни сме етнически и във вярата, но едно нещо не обединява. И това е Крумовград, и за чийто просперитет работим", заяви в приветственото си слово Себихан Мехмед, кмет на община Крумовград.

40 активисти на изселническата организация на крумовградчаните в Бурса бяха гости на празника.

50 000 човека с крумовградски корен има в Бурса, обяви лидерът на организацията д-р Садък Джесур.

 

Снимки: Ресмие Мюмюн,

Кърджали хабер

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/10/12 21:21

    Браво на танцьорките от Юмер Лютфи

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/10/12 21:28

    abe resmiye edno i sasto 20 godni, tezi momi4eta nyama li da gi pensionirate , ti pone si umna... kaji molya na onezi tam da se otkajat ot tazi deynost..ne gi biva..

    Anonimen priyatel

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/10/12 21:54

    За някакъв нов етнос ли иде реч с термина ,,РОДОПЧАНИ:?Много често се ползува от тази преса.
    Звучи ми като помак.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/10/12 22:27

    May se zasygas a

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/10/12 23:25

    Заради такива като тебе т.н. помаци се отчуждават от родината и корена си! А ако Крумовград беше Рибново? Какво те прави по-голям българин? Може би това, че ходиш 1 път в годината на църква?!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/10/12 00:39

    А ПОЛИЦАИТЕ ВМЕСТО ДА РЕГУЛИРАТ ДВИЖЕНИЕТО ЧЕ Е ГОЛЯМА БЛЪСКАНИЦА ЗАСТАНАЛИ В ЗАСАДА И ДЕБНАТ НЯКОЙ ДА ГЛОБЯТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НЯКОЙ ОТ СЕЛО ТРЯБВА ДА Е .Е ПИТАМ АЗ ТОГАВА --КОЛКО АКТА ИЛИ ФИША ИМА ЗА НЯКОЙ ОТ ГРАДА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ .И ПОСЛЕ ИМАЛО СПРАВЕДЛИВОСТ

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/10/12 09:25

    За фишовете и актовете - всичко това идва от г-н Иван Цветанов от РПУ Крумовград. Той е за ...таковане.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/10/12 10:19

    А полицая Стоян Кайряков- това недомислие на природата ,никаква визия, никаква култура Пълен селянин.Няма елементарно отношение като те спре Срам ме е че такъв неграмотник е служител на държавата

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/10/12 11:11

    Хайдееее, започна се с оплюването. Като се започна с танцьорките, та се стигна до полицаите.Абе, гамени прости, Вие освен да оплювате и завиждате нещо друго можете ли? Как може да има толкова злоба и завист в този град?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/10/12 12:38

    Здравейте и от мен.Родом съм от Крумовград и съм българин по етническа принадлежност.Искам да попитам всички умни глави в Община-Крумовград от къде на къде името на панаира се нарича "Сеид Баба"?Когато бях малък не си спомням този хубав есенен събор да се е наричал така.Защо в един момент събора се преименува и се нарече точно с това име?Надявам се някой да ми отговори адекватно.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/10/12 13:18

    Искам да попитам защо има само снимки на турския танцов състав ? И къде останаха прекрасните танцьори от танцов състав "Китка" Крумовград !!!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/10/12 14:17

    До коментара 12.38
    Родом си от Крумовград, но само това ти е останало в главата, вземи прочети историята на града, още от Османско време името на този панаир се е казвало така. И става въпрос за панаир а не събор.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/10/12 15:08

    И каква е историята на града от османско време,че нещо не се сещам?

    ОтговорИзтриване
  14. Бай Гански7/10/12 20:02

    А какво е името на събора от византийско време или по-добре да е от времето на траките?
    А как ли е било по време на динозаврите?
    Големи цървули!
    „Сеид Баба"?????????????
    Нищо българско, а е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО щом е организирано от официална българска власт!
    Цялата общинска администрация да се уволни!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен7/10/12 20:35

    Що не се върнем от преди османско време?Или и тук някой Кърджа Али дошъл,та ви направил града?Кога турците ще разберат,че не са поставили началото на света ?

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/10/12 21:58

    do 7.10.12 20.35 ti taka si mislis tova sa seli 500 godini

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен7/10/12 23:36

    ее някой ще умрат от яд

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен8/10/12 07:56

    Щом панаира се нарича "Сеит Баба",защо тогава не сменим и името на града на "Кошукавак",както е било някога.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен8/10/12 10:29

    Как се отбеляза независимостта на България 22,09 никак ами 100г от балканската война също на този събор си беше пълна цигания къде е кмета?

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен8/10/12 12:19

    много жалко за българия. къде сте политици защо забравихте за дедите си за народа си защо не си отворите очите за турцизирането на български райони. отворете си очите и ушите че затривате България. пиша с малки букви защото нека се замислят хората който ни управляват.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен9/10/12 11:05

    стига сте оплювали само танцьорите полицаите общината и асен тюрдиев.къде забравихте и ДЪРВЕНАТА МАФИЯ.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен9/10/12 15:19

    Кога ще разберете, че турци в България няма!
    Четете историята, образовайте се!
    Нека един "турчин" в България покаже родословно дърво, да видим какво ще излезе на яве!

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен9/10/12 22:45

    Ало,до историка,от 15;19.првери твоето родословно дьрво, да не се окаже,че пра-пра дядо ти е ,Кара Хасан или някакьв друг КАРА

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен10/10/12 10:36

    До телефониста от 22.45 часа:
    Ето какво пише високообразованият Мидхад паша:
    " След като управлявах много години Дунавския вилает, ще изкажа някои съображения за Румелия и България. Най-напред трябва да се има предвид, че между българите, към които се проявява толкова жив интерес, има повече от един милион мюсюлмани. Те не са дошли от Азия, за да се установят в България, както се вярва обикновено. Това са потомци на тези българи, обърнати към ислямизма по време на завладяването и в следващите години. Това са деца на същата страна, от същата раса, от същия корен.
    Не съм историк, но се интересувам от история!
    Това, че на някой му е внушено да се чувства от определен етнос, наложено му е по един или друг начин да изповядва определена религия, не го прави генетично такъв!
    Да се самоопредели е право на всеки, но дали това е истината? Все пак истината трябва и да се докаже...

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен10/10/12 11:55

    "Различни сме етнически и във вярата, но едно нещо не обединява."
    Какво има предвид написалия статията:"не" или "ни" обединява?
    Това "грешка" ли е или напротив?
    Аз бих продължил мисълта така:
    Ако нещо ни обединява, това са българските ни корени!Само, че някои се "изписаха дървета" без корени!Пази Боже от псевдоибрикчии!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен12/10/12 15:28

    Всички панаири едно време се наричаха байрами и бяха в чест на някой турски пълководец в комунистическо време бяха забранени и се прекръстиха на събори.Даже на умрелите помаци по фронтовете за България с мюсюлмански имена им бяха сменени имената.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен24/10/16 20:41

    Крумовград ли е това ?- В този хубав град съм живяла много години. Разгледах по точно панаира .Припомних си детските години ,как ходехме да ядем памук шикер.Ами то сега какво е станало с моя хубав град??? - Каква колоритност от от шалвари, турски танци..забрадки ...Питам се и се просълзявам , къде са тракийските танци?---ами да слушах ,слушах и не чух българска реч? -ехххххххх ...изглежда всичко се е позлатило от тази златна мина!-Но няма да се сбъдне мечтата на на някой сииии ...ТРАКИЯ Е ЕДНА!-УФФАААААА

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.