„Силно съм впечатлена, че младите хора във вашето училище говорят за историята на родния край с толкова много любов”. С тези думи зам.-министърът на отбраната Августина Цветкова откри срещата, посветена на 100 годишнината от Балканските войни. Официалният повод събра в ГПЧЕ „Христо Ботев” ученици, учители и политици.
След един век младите ботевци почетоха паметта на героите, като възродиха спомена за техните величави дела. На фона на кадри от войните и бойни маршове учениците споделиха записаните лично от тях разкази на дедите си, участници във войните.
Историята е велик учител, а историческата памет е част от възпитанието на всяко поколение. Че часовете по история не са само част от учебния план, непрекъснато се доказва от възпитаниците на ГПЧЕ „Христо Ботев”. Достатъчно е само да видите сериозните лица на гвардейците. Толкова искрени и истински, че на военния поздрав на министър Цветкова: „Отлично отговаряте!” единственият възможен отговор е „Служа на Република България!”
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/10/12 14:36

    K.I.A

    Правете Любов,а не Война..

    Вижте как се "обгрижват" бившите душмани..

    Вечна дружба между бившите Империи..Не ги

    интересуват хилядите убитти по време на

    напрекъснатите войни по-между им..Алъш вериша

    помежду им е над 100 милиарда..

    Вижте военните им оркестри и хорове какво пеят..

    ***

    http://www.youtube.com/watch?v=oqbqbycI75k&feature=related

    *

    http://www.youtube.com/watch?v=LMYVSb7teug&feature=related

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/10/12 20:39

    Bravo na gvardeitzite:vnutzi na ubiitzite na mestnoto tursko naselenie.Aferin na tqx.Bulgarite da prodaljavat da draznqt turtzite s takiva ne6ta.Bravo na tqx.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.