Виновникът – двойкаджия по български, тройкаджия – по турски
Съветникът Мюзеки Ахмед отрича да е в дъното на скандала
Какво написаха 360 кърджалийци до властта
 
Кърджалиецът, който предизвика скандала с почетното звание на ген. Васил Делов, е гонел само лично отмъщение. Той целял да предизвика вътрешно-партийна криза, вследствие на която да има нова серия наказани в кърджалийската организация на ДПС, в това число и уволнения. Заминалият за Одрин местен политик не е допускал, че скандалът, за който вчера писахме пространно, ще добие такива размери.
Това съобщава всекидневникът „24х7 Родопи", позовавайки се на източници от централата на ДПС.
Ще припомним, че на 17 октомври беше разпространена декларация от една от най-големите изселнически организации в Турция, с която остро се критикува намерението на Общинския съвет в Кърджали да направи почетен гражданин офицер, който е „прогонил турците от Родопите". Два дни по-късно в Община Кърджали бе внесена подписка от 360 кърджалийци, които поискаха точката за почетното звание да отпадне от дневния ред на тържествената сесия, „за да бъде празникът обединяващ".
„5 дни преди изселническата федерация да разпространи декларацията, която е остро критична и заплашителна към общинските съветници в Кърджали, човекът е бил в Одрин. Преди това от Турция, уж от изселници, е пратено и писмо до самия лидер на ДПС Ахмед Доган, в което са посочени лица в Кърджали, които трябвало да понесат отговорност, ако номинацията на ген. Делов мине. Лошото е, че интригантът говори твърде лошо български, но и турският му трудно ще му върже оценка „среден (3). Но вие очаквайте интересен развой, защото частният бизнес на този човек е финансиран по много странен и опасен начин", разкриха източниците от централата на ДПС.
Съветници от ДПС в Кърджали твърдят, че колегата им Мюзеки Ахмед е в основата на скандала „Делов". Според тях той бил в Одрин на 12 октомври – петък, почти седмица преди групата съветници да оспори номинацията на освободителя на Кърджали за почетен гражданин.
Самият Мюзеки Ахмед отрича да е бил в Одрин с такава цел. Според него други съветници са правели опити да го очернят.
Както вече 24rodopi писа, за отпадането на точката от дневния ред на тържествената сесия, Председателският съвет на ОбС Кърджали се позова на Обръщение на 360 кърджалийци, което гласи:
Обръщение
Уважаеми господин Кмет,
Уважаеми господа Председатели,
През последните седмици темата за „Почетен гражданин на Кърджали" все повече предизвиква различни коментари и разнопосочни оценки.Обществеността на Кърджали е доказала през годините,че почита своята история,герои и паметници. Темата за войната по принцип е предизвиквала различни и разнородни възприятия,мнения и оценки.Спомените за Балканската война все още са живи,засягат съвременниците ни и има незараснали рани.
Историята е дала оценка за постиженията на личностите и героите,участници във войната.Войната сама по себе си не обединява, а разделя.
В тази връзка нека не позволим спомените за войната да пренесем в днешния ден.
НАШИЯ призив към Вас е тази година да не се приемат решения за удостояване със званието"Почетен гражданин", за да бъде празника обединяващ за всички жители на Община Кърджали"
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

21 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/10/12 12:51

    Много "удобно" обяснение на ДПС.Що не се изнесете всички в Одрин.

    ОтговорИзтриване
  2. Мюзеки е МРЬСНИК -наистина е зле с езиците не може нищо да му се разбере,но когато плюе помия всички го разбират-той е регенерат,който никьде не може място да си намери-идиот.Кметьт на Одрин е заявил,че до 1-2години ще построят кула на мястото на най-голямата битка от Балканската война та хората да си вземат поука какво представлява войната и да има мир,а наш Мюзеки точно там отиде да плюе като камила-това го прочетох в друга медия,кьдето още се казва,че журналистите в Одрин са нямали и представа за сьществуването на таз подписка от изселниците ни там.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/10/12 13:03

    ДПС-означава Дръж Пътя за Свиленград!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/10/12 13:04

    Да, колкото повече се обясняват, толкова по-зле става в ДПС. Стига с тези политици неграмотни, че ми се повръща вече.

    ОтговорИзтриване
  5. Дон Кихот23/10/12 13:23

    Бях сигурен,че ще натресат вината на един и останалите ще позаметат нещата. Как не можаха да разберат в колко опасна игра ги вкараха? Ама така е,като седиш на два стола. Продължението е ясно-следва отговор от ВМРО и Атака. А по мое мнение това е целта. Честито-предизборната кампания е открита.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/10/12 13:43

    Нека го посочат публично от ДПС и да се разграничат от общинските си съветници.След което да играе метлата и всеки да си носи кръста.Всичко друго е ала-бала.Иначе идват избори а избирателите искаме да видим променена партията.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/10/12 13:44

    ДПС вече крещят с пълно гърло:кой ни сра в гащите?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/10/12 13:57

    ДА СЕ СЪЗДАДЕ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ И ДА ЗАПОЧНЕ ПОДПИСКА ЗА ЗАКРИВАНЕТО НА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННАТА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ-ДПС!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/10/12 13:58

    ДПС направо ми паднаха в очите. Жалка работа.Малка бях излъгаха ме. Съветниците не са виновни. Доги джибров къде е гледал. Алкохола не прощава на никой.Падението му продължава.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/10/12 14:00

    Видният рушветчия и крадец на имоти Сейфи Неджиб от село Мургово изпрати Мюзеки Ахмед в Одрин, за да отмъсти на Раиф Мустафа.
    Имаме записи и снимки.
    Защо прокуратурата не проверява имотите на Сейфи Неджиб? Неджиб цял ден ровеше в техническия отдел в Община Кърджали, за да разбере кои са собствениците на имоти и после ходеше по селата да изнудва хората. Ще ви дам земята, но една трета ще прехвърлите на мен - това бяха думите на Сейфи Неджиб.
    На редакцията ще предоставим снимки на Неджиб с любовницата си на брега на язовир "Кърджали".

    ОтговорИзтриване
  11. БРАВО 14:00-точно така извади им кирливите ризи пред хората та всички да ги видят тия "общинари"

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен23/10/12 14:11

    АХ мюзеки като слагаш портрета на ататюрк ти е хубаво не те срам

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен23/10/12 14:15

    До 23/10/12 14:00
    С коя от всичките, Сейфи-то разполага с цял харем? Градска тайна са любовните му забавления със знайни и незнайни госпожички и госпожи.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен23/10/12 14:44

    Че коя ще му се върже на този грозил бе.Аз си мисля че само им плаща да седят до него за да си чеше егото.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен23/10/12 14:53

    K.I.A


    Да ама Одринската-Община е станала абонат на

    "Кърджали Хабер"..

    30,000 или 40,000X50ст.=20,000лв.

    **

    Впрочем направилият провакационното предложение

    е за награждаване от страна на ДпС..

    К'ат покажат декларациите на различните партии

    с малко уйдурма и повече кандърма електората сам

    ще ходи до изборните урни.. :-(

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен23/10/12 15:05

    14.00 Публикувай ги снимките -да се видят какво представляват от ДПС .Щом може да си позволи любовници цял харем да видим тогава от къде са парите които има и какво работи по цял ден.Цялата община сте за една голяма лопата.Егати боклуците .

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен23/10/12 15:21

    този общински съвет няма ли си председател. сега ще го изкарате Раиф че нито лук ял нито лук мирисъл.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен23/10/12 16:21

    БРАВО НА СЬВЕТНИЦИТЕ ВИЕ СТЕ ДОСТОЍНИ ТУРЦИ БЛАГОДАРИМВИ.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен23/10/12 17:18

    Ех Раиф , Раиф ... се си мислех, га та фанаха с подкупа , че не си толкова тъп ,колкото изглеждаш ,ама жестоко съм се лъгал . Освен гафа с почетния гражданин на Кърджали , как ще обясниш назначението на полковника от ДС - Д.Господинов - за дежурен в Общината , а ?! Или причината е , че ти беше началник в ДС. Мани , мани , ами и Омбусмана такъв , и Кмета такъв ,и общинските "съветници" такива , че и "народните " представители същите!!! КОШМАР - НАВСЯКЪДЕ ПРОСТАК ДО ПРОСТАКА, ТЪПЪНАР ДО ТЪПАНАРА - УЖАС !!! Прокуратурата да се самосезира и да ОТНЕМЕ МАНДАТИТЕ на "българските общински съветници " маскирани в Общинския съвет - Кърджали .Да се ЗАКРИЯТ ОБЩИНА И ОБЛАСТ КЪРДЖАЛИ !!!ДА СЕ ПРЕМАХНЕ ДЕВЕТИ МНОГОМОНДАТЕН РАЙОН - БЕЗ ПРАВО ДА СЕ ИЗДИГАТ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ !!! Да се СМЕНИ ИМЕТО НА КЪРДЖАЛИ ,КОЕТО ВЕЧЕ СТАНА СИНОНИМ НА АНТИДЪРЖАВНОСТ И АНТИБЪЛГАРИЗЪМ !!! СЕГА Е МОМЕНТА ДА СЕ ПРЕЧУПИ НА ЗМИЯТА ГЛАВАТА !!! НЯМА ДРУГО ВРЕМЕ - ТУК И СЕГА Е МОМЕНТА !!! ДЪРЖАВНИТЕ МЪЖЕ В СОФИЯ СА НА ХОД !!!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен23/10/12 22:46

    myuzeki e muzikant,kakvo razbira ot politika

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен24/10/12 12:18

    Предлагам да инициираме референдум вместо за Белене - за или против двойното гражданство на турците!!! Да започним подписка и за смяна името на града с хубаво българско име.Тук е България а не .....)Защо търпим това положение все още?????

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.