Областният управител няма законови права да разпуска Общинския съвет, а само да го свиква. Това заяви пред радио „Фокус” областният управител на Кърджали Иванка Таушанова, в отговор на призива от ВМРО за разпускане на Общинския съвет заради отхвърлената номинация на генерал Васил Делов за почетен гражданин на Кърджали. Тя посочи, че според Конституцията и законите не разполага с такива права. „Сигурна съм, че членовете на ВМРО познават добре законите и им е известно, че областният управител няма правомощия да разпуска Общинския съвет, така че нека да не тръгваме в посока, която не е удачна. Това не е възможно да се случи”, коментира Таушанова.
Областният управител на Кърджали каза още, че с инициирането на подписка за удостояване с Орден „Стара планина” посмъртно на генерал Васил Делов само за половин ден са се подписали над 200 души на двата открити пункта. Подписката ще продължи и днес. „Това е една компенсация на огорчението и обидата, която кърджалийци изживяха на 21 октомври”, заяви Иванка Таушанова.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/10/12 12:50

    Таушанова, стига с тоя дипломатичен тон-„Сигурна съм, че членовете на ВМРО познават добре законите и им е известно, че областният управител няма правомощия да разпуска Общинския съвет, така че нека да не тръгваме в посока, която не е удачна. Това не е възможно да се случи”, коментира Таушанова.
    Ако знаеха горното, нямаше да пишат на хавая простотии. Всички разбрахме, че сеа куцо, сляпо и сакато ще яхне вълната, ама най-много да сплотите още поведе редиците на ДПС, друго няма да постигне абсолютно никой.Скандалът трябва да отшуми колкото се може по-бързо, че други ще берат плодовете му.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/10/12 14:00

    ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ДА ЗАПОЧНЕ ОБЩОНАЦИОНАЛНА ПОДПИСКА ЗА ОБЯВЯВАНЕТО НА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННАТА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ-ДПС ИЗВЪН ЗАКОНА !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/10/12 15:26

    ako beshe oblasten upravitel Mehmed Dikme neshtata nyamashe da stignat do tuk !!! ot u4itel kakvo o4akvash tryabva da e kakto v drugite evropeyski strani u4iteli doktori da ne im se dava da se kandidatirat na izbori i sled izbori... tazi rabota nee za u4iteli tam tryabva da e nyakakiv deto ima opit v politikata ili nyakakiv rikovoditel na kompaniya da ne se podkupva za nyakakiv lev premiera tryabvashe da nazna4i Dikmeto togava da vidim kvo shteshe da stane shtyaha li da mogat da izslushat Turciya togava!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/10/12 15:57

    Пази боже от тъпи коментатори. Нима Дикме не е учител? Има ли изобщо някакво образование, че тука някой ни го натрапва непрекъснато. От Дикме по корумпирана и алчна личност няма. Не случайно го махат от всички места където е работил. Проверете му сметките и имотите в Турция и ще разберете що за човек е този продажник.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/10/12 19:40

    sisipahte ni jivota viv taya dirjava nyma li drug grad kirdjali ta kirdjali

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/10/12 20:52

    dikme aa ,pazi ni boje ot stariq tutundjiq navremeto karase jigula sega ako ima pista v diamandovo ste katsne s samolet :))

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/10/12 00:25

    do 15:57i do 20:52 tip si ti zashtoto sigurno si u4itel pirvo Dikme nee u4itel a kakvoto ima v Turtsia tova ne ni interesuva ti prou4vay za kakvo sa go izgonili ot dps!!! a kolkoto do 20:52 vseki e zapo4nal ot nyakide i s neshto v toya jivot 4oveka ima pari shte kupi samolet brat4e vij Dogan ima pari shte kupi letyashta 4iniya!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/10/12 12:17

    Предлагам да инициираме референдум вместо за Белене - за или против двойното гражданство на турците!!! Да започним подписка и за смяна името на града с хубаво българско име.Тук е България а не .....)Защо търпим това положение все още?????

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/10/12 13:21

    до 12:17
    действайте, от цяла България българите заставаме зад вас)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.