Подпис от родител може да коства кърджалийско участие на Европейското първенство по бокс за девойки в полския град Владиславово. Както вече 24rodopi съобщи, 15-годишната Хафизе Осман получи повиквателна за националния отбор. Талантът на „Арда Бокс" трябва да се присъедини към селекцията на треньора Павел Сяров в базата на „ЦСКА". За да излезе от страната обаче, момичето трябва да има пълномощно от родител. Точно това пък може да се окаже пречката за Хафизе. Майката на състезателката живее в Турция, но от 5 месеца момичето нямало връзка с нея, която пък се осъществявала само по скайп. За подобен документ властите изискват подписи и от двамата родители. Европейското първенство започва на 4 ноември.

„Дано всичко да мине без проблеми и в съответните срокове. От страна на бащата на Хафизе няма пречка за заминаването й, сигурен съм, че и майка й няма да има нищо против, но просто трябва да я открием. Затова моля, ако някой от роднините й знае координатите й, да ни съдейства. Нека да ни помогнат, ако могат и изселническите организации. Майката на Хафизе се казва Калбие Алиева Халилова, родом от Широко поле. В момента живее в Измир.

Това е шанс, който Кърджали не е имал от много време-свой участник на подобен спортен форум. Вече подадохме документи за издаване на международен паспорт чрез бърза поръчка. От федерацията пък са платили билетите и престоя на състезателката ни, но цялото й участие зависи от един подпис", коментира мениджърът на „Арда" Стоян Узунов.

В момента той и 9 юноши на отбора са на състезание в Ямбол. Там се провежда турнира за Купата на страната за кадети. Състезателите ни Николай Йовчев и Тулунай Емин победиха своите съперници в първия ден от надпреварата. За съжаление, Еркан Сеид отпадна от вицеевропейския шампион още в първия кръг. Малшанс сполетя и Елиян Спиров в категория до 66 кг. Момчето водеше по точки, но в края на втория рунд извади раменната си става и мачът бе прекратен.

Турнирът продължава, а нашите са с реални шансове поне за два медала.

Жельо МИХОВ

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/10/12 20:49

    Красавица. Как може това хубаво личице да яде юмруци. Я се откажи от този загубен бокс мойто момиче ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/10/12 20:58

    POznavame KALBIE Alieva v SIROKO POLE IMAT rodnini pitayte kmetsvoto,pirvoto dete beshe izvinbracno

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/10/12 21:04

    momiceto e ot s, JINZIFOVO bashata e piyan sidran cuval

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/10/12 21:29

    Успех на момичето. Нека от името на Кърджали спечели медал на европейското.
    Кметът да издири жената, за да може да се извади пълномощното за пътуване извън страната.
    Знам, че 24родопи се чете от много изселници. Те също могат да стигнат до майката.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/10/12 22:12

    до първия коментиращ: момичето знае как да се пази, затова и лицето й е хубаво дори след състезания за разлика от други нейни наборчета отдавна неопазени в съвсем по-кротки съревнования по кафенетата. Напред и да ги мачка

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/10/12 22:20

    Успех, момиче!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/10/12 23:39

    Браво,мило дете!Гордеем се с теб и с твоите постижения.Много се радваме,че вместо да си губиш времето с безполезни неща,ти спортуваш и представяш страната ни.
    До "коментатора" от 17:24!Защо пишете това?Помислихте ли,че Хафизе ще чете това.Ако сте толкова голям професионалист и многознайко,защо не си изпишете името или не застанете срещу нея на ринга?А,ако желаете може и срещу мен!!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/10/12 23:44

    Хора, който познава майката и има координати - телефон или адрес да ги напише тука, кметът да се разтърчи и той, няма време, това хубаво момиче ще изтърве голям шанс. Всичко останало което пишете тука е без голямо значение, освен пожеланията за успехи!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/10/12 02:30

    ХОРА, КОМЕНТИРАЩИЯТ ОТ 23,44 Е НАПЪЛНО ПРАВ. АКО НЯКОЙ ЗНАЕ КООРДИНАТИ НА МАЙКАТА НЕКА ГИ СПОДЕЛИ, АРЕ ДА ПОМОГНЕ.
    ИНАЧЕ АКО ТРЯБВА ДА КОМЕНТИРАМЕ КОЙ С КОГО И ПО КОЛКО ПЪТИ В ТОЯ ГРАД РАВНИ НЯМАМЕ, НО НЕКА НАПРАВИМ НЕЩО ПО-ИНАЧЕ ПОНЕ ТОЗИ ПЪТ! АРЕ, КЪРДЖАЛИИИИИИ!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/10/12 08:37

    Да се командирова кмета до измир да търси майката , тъкмо ще си види хотела

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/10/12 08:47

    ХАФИЗЕ, успех ти желаем, пиленце! Обичаме те! Стискаме палци за теб!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/10/12 08:48

    Да издирим майката, на това дете трябва да му дадем шанс да успее! Хора, помагайте!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.