Във връзка със зачестилите оплаквания на граждани от Ардино за безстопанствени пуснати крави, които се разхождат свободно в централната градска част, парковете и алеите, отдел „Екология и опазване на околната среда" към общината засили контрола върху недобросъвестните собственици.

След извършена проверка от екоотдела, съставени са 2 акта и 5 предписания с предупреждение на стопаните да не пускат свободно селскостопанските си животни, които създават предпоставки и за пътно-транспортни произшествия и нарушаване на Наредба 1 на ОбА - Ардино, чл. 25 където санкцията по Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред в община Ардино е от 20 до 50 лева.

От екоотдела уточниха още, че ще внесат предложение в общинския съвет за промяна на чл.25, ал.3 от Наредба №1, санкцията да се увеличи от 50 до 500 лева за стопани, които пускат безразборно селскостопанските си животни в паркове, градини, зелени площи.

Към момента в община Ардино има регистрирани 20 кравеферми. Животновъдите са недоволни от изкупната цена на млякото, както и от двойното увеличение на цените на фуража. Една трета от тях заявиха, че в най-скоро време ще прекратят дейността си, тъй като не могат да покрият европейските изисквания за производство на мляко.

 

На снимката: Безстопанствена крава се разхожда необезпокоявана в центъра на Ардино и създава предпоставка за пътно-транспортни произшествия

Гюнер ШЮКРИ

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/10/12 22:31

    автора е като наръчник за изпит по придобиване на книжка, инееек инееек окюзз окюззззз

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/10/12 22:46

    Абе има начин да се справим с тях, ама преди Байряма е грях

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/10/12 23:42

    Ey SHUKRI SHUKRI ili 6e sloji6 nqkva snimka s nqkva krava ili nqkva snimka s MARIANA ILIEVA.Za tebe tova ako e jurnalistika da ti ..... na diplomata.Horata takiva jurnalisti kato tebe gi pravqt ot kal ve4e.Pi6i malko po sa6testveni ne6ta.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/10/12 07:55

    То да са само в Ардино животните по центъра/ едрия добитък/. Елате в Момчилград, Кърджали, Крумовград и снимайте, ако не-аз ще ви пратя снимки, НО какъв е смисъла като аз не съм чул за никой глобен? Дайте им едни солени глоби, пък да видим дали ще си пуснат кравите, конете, магаретата и всичко, за което се сетите...Да не зачеквам и темата за кучетата -с или без наморник се разкарват, дали почистват след като се е изакало при разходка собствениците, регистрирани ли са те, имат ли направени имунизации и т.н и т.н. За последното има какво да научите от Община Бургас...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/10/12 08:28

    Що се притеснявате бе, в Кърджали даже в центъра има крави, "френдове" са ни.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/10/12 12:58

    Кафява спретната къщурка
    със жълтеникав парапет
    самонастанена мижитурка
    180 слуги отпред ...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/10/12 17:03

    to i v Momchilgrad e sijtoto sled 5casa kravi magaretav parka po sentira pred bolnisata niyama opraviya s jivotnite tova go niyama nikide osven Kirdjaliyski okrig

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/10/12 17:04

    to i v Momchilgrad e sijtoto sled 5casa kravi magaretav parka po sentira pred bolnisata niyama opraviya s jivotnite tova go niyama nikide osven Kirdjaliyski okrig

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/10/12 08:25

    И В Кърджали редовно ни "наторяват " междублоковото пространство. Неколкократно пускахме сигнали- нищо!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.