Институциите в Ардино докладваха за готовността си да посрещнат зимата
 
Първа работна среща на Оперативния щаб за организация на работа при влошени метеорологични условия се проведе в Ардино. То бе ръководено от зам.-кмета и председател на Оперативния щаб - Изет Шабан.
На заседанието присъстваха кметът Ресми Мурад, както и представители на Районна пътна служба, полицията, пожарната, ВиК „ЕВН, МБАЛ-Ардино, началници на отдели от общинската администрация, кметове и кметски наместници на населени места.
По време на срещата представителите на организациите и институциите докладваха за готовността си да посрещнат зимата.
Ръководителят на Районната пътна служба в Ардино Сезер Бекир информира, че е създадена добра организация и подготовката върви в нормален ритъм. Фирмата изпълнител, която има сключен договор за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа разполага с необходимата техника и с достатъчно инертни материали. Той уточни, че участъкът от разклона за Бял извор до Кърджали вече е с ниво „Б - 2", и изискванията за поддържането му ще бъдат по- високи.
Бахар Реджебов, началник на отдел „Образование, спорт и култура" докладва, че всички учебни заведения и детски градини на територията на общината са осигурени материално и финансово за провеждане на нормален учебен процес през зимата. 
Многопрофилната болница разполага с достатъчно количества медикаменти. Направени са списъци на хората на хемодиализа, съобщиха от лечебното заведение. От РС „Пожарна безопасност и защита на населението",  ЕВН и ВиК увериха също, че имат готовност за работа при зимни условия.
Председателят на Оперативния щаб за организация на работа при влошени метеорологични условия Изет Шабан прие докладите на отделните институции и заяви, че има добра координация между членовете им. Той съобщи, че тази година към Оперативния щаб ще бъдат включени и представители на РС „Пожарна безопасност и защита на населението",  Горското стопанство и „Националната електрическа компания" (НЕК).
Кметовете на Бял извор и Богатино Зехни Емин и Юзджан Махмуд се оплакаха, че прекъсвания на тока и слабо напрежение мъчат жителите на Срънско, махала Шивачево, кв. Малка Ябълка и Червена скала. Селският управник на Богатино  препоръча на електроразпределителното дружество ЕВН да имат повече аварийни групи през настоящия зимен сезон.
Гюнер ШЮКРИ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/10/12 00:43

    Където има умни и можещи хора си личи от километри ,брово на "ВиК" - и на неговия Управител.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен20/10/12 00:49

    Nai mnogo mi haresvat predstavitelite n Policiq,Pojarna,ViK,EVN.No iskam da popitam Гюнер ШЮКРИ,zashto ne gi vijdam na snimkite ?????

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/10/12 08:42

    ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕХХХХХХХХХХ !!!!!!!!!!!
    СЕЛСКИ КМЕТ ДА СИ ! ЖИВОТ ДА СИ ЖИВЕЕШ !!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/10/12 09:04

    А в Кърджали кога ще докладват

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен20/10/12 09:23

    До 08:42.
    Не завиждай на селските кметове , след като не си завършил Академията на ДПС .

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/10/12 10:41

    gorkite hora - vse gi vijdame da sa sednali - veche sa hvanali kalap v tazi poza!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/10/12 10:57

    ХАХАХАААА И НА ТОЯ ОБАМАТА СЕ ЧУ ГЛАС ХАХАХАА ОФЧАР РАБОТНИЦИТЕ В КМЕЦВОТО РАБОТИЯТ У ТЯХ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.