Нова форма на общуване и съвместно решаване на проблемите избраха учителите и родителите от ПГЕЕ. На 10.11.2012 год. се организира семинар на тема „Работа без стрес!”, в който учители и родители на възпитаниците от ПГ по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода” се изправиха пред един особено необходим за преодоляване момент в съвместната им възпитателна дейност – СТРЕСЪТ. Обучението се организира извън училищната среда – в конферентната зала на „Главатарски хан”.
Лектор на семинара беше гл. ас. Маргарита Атанасова, преподавател в ПУ, филиал „Любен Каравелов” – гр. Кърджали. Целта бе да се формулират и постигнат реално изпълними мерки за осъществяване на учебно-възпитателния процес при учениците така, че те да работят в училищна и семейна среда без стрес. Курсът методически бе разработен и организиран на базата на интерактивните техники и форми, като бяха предвидени въпросник и методика за самоизследване, както и тренинг за осмисляне на индивидуалния и груповия опит.
Строгите стереотипи и формулировки, които обичайно съпътстват занятия от подобен тип, този път бяха решени креативно. След теоретичната обосновка на понятието стрес, на основните симптоми на стреса и разпознаването на основните източници на стреса в семейната и училищната среда, се проведе тренинг, на който родителите и учителите съвместно трябваше да намерят най-точните формулировки на факторите, които предизвикват стрес у децата, а след това отново съвместно да набележат и мерки за преодоляването на състоянията на тревожност и несигурност у подрастващите.
Удовлетворени от съвместната работа, родители и учители бяха категорични в желанието си тази форма на обсъждане и решаване на проблемите да продължи и занапред.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/11/12 18:43

    Беше чудесно.Желаем и занапред такива семинари.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.