Ученическият съвет към ГПЧЕ „Христо Ботев" в Кърджали отбеляза за втора поредна година Международната седмица за противодействие на тормоза в училище. Водени от желанието да приобщят към темата повече деца и стимулирани от опита на своите предшественици, младите представители на ученическия орган в езиковата гимназия представиха темата пред випуск 8 клас. Присъстващите ученици имаха шанса да се докоснат до типични истории на ученически тормоз, претворени в кратки актьорски интерпретации и да разберат последиците от неразумното поведение на някои техни връстници да нараняват другите.

Първата сцена представи живота на едно талантливо момче, малтретирано вкъщи и в училище. То никога не се е осмелявало да покаже възможностите си пред другите от страх, че някой пак ще му посегне. След всичко това, момчето не издържа и слага край на живота си.

Втората интерпретация разкри историята на едно ученолюбиво момче, което бива системно тормозено от съучениците си. 10 години по-късно то е вече преуспял мъж със собствена фирма. Животът обаче на неговите „приятели" от училище изобщо не е толкова лек, но въпреки всичко той им подава ръка, осигурявайки им работа.

Много настроение сред аудиторията внесоха и двете прочувствени изпълнения на балади от Узай Кабакчъ. Историите имаха за цел да подтикнат присъстващите да осъзнаят, че трябва да уважаваш, за да бъдеш уважаван, но и също така, че трябва да умееш да прощаваш, въпреки всичко.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен20/11/12 15:43

    А може ли да не четем само за ботевци, защото в областта има и други училища... - ДО РЕДАКТОРИТЕ!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Паскал Менделеев20/11/12 16:25

    предният коментар е писан от някой силно комплексиран директор- ликвидатор :))

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен20/11/12 22:51

    seriozno samo za botevci chetem...izvinete ama za ravno 8 mqsto za kvo im davate taq kupa na matematicheskiq turnir... ne stihvat uspehite po matematika... zashtitili renometo na pyrva sila... izvinete ama slaveikov s matematikata sa napred sys svetlinni godini...napravo e smeshno tva seriozno

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен20/11/12 23:15

    slaveikov samo selqni , kva matematika?!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/11/12 10:43

    сериозно нещо ви куца в главния мозък... можете да обиждате Славейков за всичко, само не за математиката... ако бяхте малко в час с нещата щяхте да видите, че Ботев нямат първо място на турнира, а купата е за равно 8 място... ама вие сте едно си баба знае, едно си баба бае, както и да е на такива хора няма смисъл да се обяснява... Ботев и математика са две нямащи нищо общо думи!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.