(Продължение от вчера)

 

„Следващите избори ще бъдат много трудни, може би най-скъпите в нашата демократична история, защото ГЕРБ, който е свикнал да управлява без визия, хаотично, силово, изхарчил резерва, натрупан от Тройната коалиция, няма да прехвърли късмета на другия да управлява. Ще се бори с всички възможни средства, използвайки структурите на властта, само и само да продължи да управлява", това заяви Ахмед Доган на 19 май на площада в Джебел, по време на честванията на Майските събития  от 1989-та.

„Именно заради изключителната  важност на парламентарните избори, Областен съвет на ДПС-Кърджали ще положи още повече усилия  за подобряване на  дейността си, ще се отнесе с необходимата отговорност към подготовката, организацията и успешното им провеждане,  за да постигне желаните резултати, тъй като

много е важно да се знае кой ще управлява България след тези избори",

твърди областният лидер Бахри Юмер.

На отчетните общи събрания на местните организации на ДПС били повдигнати редица проблеми, свързани със социално- икономическото развитие и проблемите на хората по населени места - увеличаващата се безработица през последните години; проблемите на тютюнопроизводството; намаляването на инвестициите и други.

„През последните години световната икономическа и финансова криза, а заедно с това и лошото управление на правителството, значително увеличиха безработицата, и липсата на алтернативи  принудиха много наши съграждани, особено младите хора, да търсят препитание в различни страни от ЕС.  Неясните перспективи и застоят в традиционния поминък на населението – тютюнопроизводството, както и бездействието от страна на правителството, което не изпълнява свои актове по отношение на тютюнопроизводителите, води до неговия упадък в последните няколко години, както и неясни перспективи за отглеждането на тази култура. Основен проблем пред нас е безработицата и недостатъчните работни места, особено за мъжете. Има разкрити работни места в областта на промишлеността, но това не е достатъчно. Днес икономиката се задъхва, защото България се оказа единствената страна без сериозна антикризисна програма, и оттам се влошава социалният статус на хората. ГЕРБ обяснява  всичко това единствено с наследството от тройната коалиция и със световната финансова и икономическа криза, а не с това, че не успя да отговори на големите очаквания на българските граждани и не изпълнява обещанията , с които дойде на власт", посочва Бахри Юмер.

Със сигурност в предизборна кампания`2013 една от ключовите думи ще бъде „тютюнопроизводството". Извън партийните абревиатури, именно основният поминък на родопчани може да изиграе ролята на трансферен катализатор на електорат.

Всеки, който убеди тютюнджията, че доходите му са гарантирани – той може да разчита на гласове в тази част на България.

Другата болни теми, не само в Кърджалийско, са образованието, недостига на лекари, растящата безработица.

„И занапред, въпреки трудностите,  основна задача  пред Областната и общински  организации на ДПС, а също и пред местната общинска власт, трябва да бъде по-нататъшното подобряване благосъстоянието  и издигане жизненото равнище на населението чрез осигуряване на средства за инвестиране в общините по различните програми на Европейския съюз. Да се работи за разкриване на нови работни места, да се съдейства на инициативните хора за развиване на собствен бизнес, за развитието на животновъдството, на земеделието  и др., чрез реализацията на проектите, защитени от общините по различните оперативни програми. Да се работи за по-добро образователно и културно развитие на младото поколение, за подобряване на здравните услуги, за още по-доброто административно обслужване на населението в общините на областта", анонсира приоритетите на ДПС Бахри Юмер.

 

Членовете са 6 509, съветите – 306

 

Областната организация на ДПС се състои от 306 местни организации (МО), в които членуват 6509 членове.

Между двете конференции са приети 587 нови членове, но същевременно има отпадане на 678 стари членове в редица местни организации поради миграционните процеси и други причини, или през отчетния период областната организация на ДПС е намаляла  с 91 членове.

 Картината по общини е следната:

1.         Ардино - 634 членове; 30 МО

2.         Джебел – 773 членове; 36 МО

3.         Кирково-1168 членове; 67 МО

4.         Крумовград -774 членове; 47 МО

5.         Кърджали  - 1600 членове; 60 МО

6.         Момчилград- 838 членове; 37 МО

7.         Черноочене – 722 членове; 29 МО

             ОБЩО: 6509

 

ДПС е в самия темел на нашата сигурност!

 

„Но за нас е важно едно – щом има ДПС, нашите права и свободи ще бъдат гарантирани. Ние не можем да разчитаме на други за решаването на нашите проблеми. Решаването на нашите проблеми зависи основно от нас, от кадрите и актива на организацията.  Имаме нужда повече от всякога да бъдем единни, защото сме силни така.  

Движението за права и свободи е в самия темел на нашата сигурност и това е залогът за нашата увереност като равноправни граждани на Р България.

И сега се правят множество опити  партията ни да бъде изолирана. И днес езикът на омразата и на враждебността са сериозно предизвикателство пред българската политика. Но ДПС е сериозна политическа сила и намира възможности за разрешаването на проблемите.

Партията ни, създадена преди повече от 22 години,  е една от най-опитните партии в страната и е гарант за правата и свободите не само на етническите малцинства, но и на всички български граждани. Затова ДПС е партия с бъдеще и това бъдеще зависи само от нас".

Бахри Юмер, областен лидер на ДПС

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/12/12 16:58

    REDAKCIQTA STIGA S TEQ PARTII V ZAGLAVIETO. Pi6ete samo opravdaniqta na edni kradci edna partiq. Te ma4enicite: diskriminirat gi, izgoniha im elektorata ( a te sami si izgoniha horata s tqhnata negramotnost), rev i salzi TEZI LO6I BALGARI TOZI BB KOITO ISKA DA RAZBIE DPS. Aman ot pla4e6ti vle4ugi jadni za darjavni pari.

    ОтговорИзтриване
  2. бьлгарин12/12/12 17:00

    и,какво направихте г-н Б.Юмер за тези 22 год.? Ето малко история,за вашата /опитна/партия: ДПС,беше сьздадена от архитекта на политическата система Андрей Луканов,за изпьлнение на точно определени задачи.Именно за това,за неговото рьководство бяха пратени,най-верните кадри на ДС,начело с Ах.Доган.Задачите били ясни--отчитайки огромната негативна енергия натрупана сред бьлгарските турци в резултат на вьзродителния процес и очаквайки те да се поддадьт на турски тайни служби,ДПС трябваше да укроти тази огромна енергия и Б-я да бьде отьрвана от босненския и косовския вариант.Срещу това момчетата от новата партия,без скромност поискаха голям дял от дьржавната баница,който да вземат без сьпротива от централни и общински власти.След като им било обещано от страна на Луканов,те са изпьлнили своята задача поставена от него.Ето това е в общи линии историята ва *великата*партия ДПС,а на хората остава правото да решат ,дали да гласуват за нея.Цитатьт по-горе бе на Б.Димитров от 2009 год.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен12/12/12 17:01

    FEODALI.... DUPESARI.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен12/12/12 17:19

    ti moje da bidesh garant na gerd grup za specelvane na vsicki obshtestveni poricki/STROITELNI/v vsicki obshtini .No ne i na obiknovenniq tutundjiq.lijec bezsramen

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/12/12 20:37

    ne podtsenyavayte tutundjiite te mogat da obirkat baya sosiogoligni prousvaniya da vi kaja pod sekret koito da ste vie

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/12/12 21:20

    Vsichki shte glasuvat za Bate Boiko,stiga veche sas DPS i BSP,NAKRADAHA SE, NAQDOHA SE ,kakvo iskat oshte,stiga tolkova ,pone da se otteglqt sas navedena glava..

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/12/12 23:18

    Тютюнджиите са винаги най-наведените хора-веднъж пред тютюна, най-тежката работа, и пред ДПС. И затова ДПС реват сега, искат да си останат наведени завинаги. Защо досега за два мандата управление с БСП и НДСВ не направиха нищо, само обещания, и то винаги преди избори. Крадци от ДПС, тези хора с почернели от труд по тютюна ръце, ви изхранват, срам нямате от Всевишния, но той гледа, ще ви накаже рано или късно, затова ви изпраща Касим Дал като предупреждение. Аллахим.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/12/12 07:16

    ЗАДАЧАТА НА ПАРТИЯ ДуПиСе Е ДА НАДУПИ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ И ТАКА ДА ГИ РАБОТИ ЗА ТОВА ТЮТЮНА ИМА НИСКА ЦЕНА И СЕ БЕРЕ НАВЕДЕН .НАРОДА АКО СЕ ИЗПРАВИ ДПС ОТИВА В ИСТОРИЯТА .

    ОтговорИзтриване
  9. Марин13/12/12 11:35

    Този поминък на хората бе буквално унищожен от ДПС в миналото имаха един депутат Хасан Али дядо на Лютви Местан. Докъто беше в парламента той единствено от всички преминали през парламента депутати правеше опити да се решават проблемите им а колегите му го кръстиха Хасан Тютюна и това бе и причината да бъде изхвърлен а на негово място отиде зет му които освен да рекетира всеки които търси помощ и да купува имоти в Момчилград с тези пари де факто нищо не прави.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/12/12 14:32

    Най-скъпите избори в демократичната ни история? Очаквам Доган да даде като дарение хонорара си от Цанков камък за изборите и ще гласувам за ДПС. Един българин

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.