Емир Шашмаз е известен турски продуцент, който има намерение да заснеме една от следващите си продукции в Родопите. За декор той е избрал Смолян, Пампорово и околността. Шашмаз бе на обиколка в региона като вече е и спонсор на смолянския клуб по спортни танци „Фен-85". Той остана впечатлен от местните таланти и обеща да направи всичко възможно някои от тях да се снимат в негови продукции у нас и в чужбина. В Смолян той бе благодарение на Юлия Порязова, която през 1996 г. заминава със семейството си за Турция, където продължава образованието си. Три години по-късно получава предложение и възможност за реализация в киното като актриса и снима първия си сериал "Зилионер" с Атила Таш. От тогава се познава с известния продуцент.
Емир Шашмаз се занимава и друг сериозен бизнес, като строителството и търговията с диаманти му са едни от основните приоритети. Съпруга му е известната турска певица Назлъ Хамарат, на която е продуцент и мениджър. Освен това той е мениджър още на Мурат Боз, Бенгю и Гьокан Тепе.
Богатата му автобиография започва още през 1996 г., когато става автор на песента „Есмер" с изпълнител Робер Хатемо. През 1999-2000г. е артист в един от първите най-популярни сериали „Зилионер". Следват още редица участия във филмови продукции, като същевременно продуцира и десетки таланти в родината си вече двадесет години.
Интервю на Адриан Куклев

- Г-н Шашмаз, какво прави едни от най-известните турски продуценти в Смолян?- Тук съм благодарение на моята приятелка Юлия, която ме убеди да дойда и да видя вашия край. Предварително знаех, че в България турските сериали се ползват с голяма популярност и ми беше интересно да дойда и да видя на място за какво става въпрос. Имах и няколко делови срещи с български телевизионни канали за евентуални бъдещи съвместни проекти, но за това не искам да коментирам на този етап. Имаме проекти и в музикалната сфера, които също бихме искали да осъществим. В Смолян дойдох, за да видя децата от клуба по танци „Фен-85", където работи Юлия и нейният съпруг Васил Кондаклиев. Останах много впечатлен от тяхната работа и таланта на децата. Вече съм спонсор на клуба.
- В какво се изразява спонсорството Ви?- За сега се свежда до закупуването на нови костюми, но намеренията ми са доста сериозни. В бъдеще ще продължа да подкрепям клуба, като имам намерения деца от Смолян да се включат в снимането на музикални клипове, а защо не и филми, както това се случи преди години с Юлия. Тя също беше състезателка в този клуб, а след това стана доста известна във филмовите среди в Турция, като спокойно мога да кажа, че кариерата й беше повече от успешна.
- От снимачната площадка ли се познавате с Юлия?- Да. Запознахме се преди доста години на снимачната площадка и от тогава сме много добри приятели.
- Имате ли намерение да снимате сериал в Родопите?- Много ми хареса тук. Със сигурност имам такова намерение. Аз вече дадох своята подкрепа за „Фен-85" и този клуб вече е част от мен, а и несъмнено ще бъде едно добро начало на бъдещите ми намерения. Аз живея в Истанбул, но тук също много ми харесва и имам намерение доста време да прекарвам тук.
- Това значи ли, че ще се устроите тук?- В Истанбул животът е доста натоварен. Било то работа или просто ежедневието ти поднася доста стрес и натоварвания. Тука природата и въздухът доста ми допаднаха. Имам намерение да си купя вила и да си отпочивам тук. Освен това смятам и да инвестирам тук. Отново ще съм пестелив в приказките и по този проект, но определено ще е насочено към филмовия сектор.
- Разкрийте поне малко от този проект?- В момента работим по него, като в сценария са включени доста сцени, които възнамеряваме да снимаме тук.
- Какъв е сюжетът?- Става въпрос за една голяма любов и до какво може да доведе тя. Нищо повече не мога да разкрия около филма.
- Разбрах, че сте женен за една от известните турски певици Назлъ Хамарат. Тя ще участва ли в някой от проектите Ви в нашата страна? - В последните години тя стана доста известна в Турция. Има доста хитове и се радва на голям интерес. До дни имаме намерения да дойдем с нея в Смолян като няма да пропуснем и Пампорово. Освен, че ще разпускаме ще огледаме и местата тук, за заснемане на евентуален клип. Така, че е част от проектите ми във вашата страна.
- В предварителния ни разговор стана въпрос за Къванч Татлъту и разбрах, че сте комшии с него. Той е доста известен на този етап в България. Разкажете нещо повече за него? - От 12 години живеем в един квартал, а апартаментите ни са един срещу друг. Познаваме се доста добре с него. Много талантлив актьор и е нормално да е известен тук. Всъщност в тази жилищна зона живеят доста известни артисти и певци в Турция и той е един от тях. Още преди да построят жилищната зона с част от тях се разбрахме да сме в един квартал.
- Хареса ли Ви българската кухня?- Много. Това е едно от нещата, което също ме впечатли много.
- Какво Ви хареса най-много?- Качамака определено ми хареса много, както и шопската салата.
-Да Ви очакваме ли на традиционния коледен празник на „Фен-85" в Смолян?- Доколкото знам той ще е в края на декември. Ще направя всичко възможно да съм тук заедно с моята съпруга.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/12/12 12:33

    ШАШМАЗ , ДА НЕ ИДВА ОТ ШАШМА ?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/12/12 13:01

    КОЛКО ОТ СПОНСОРСКИТЕ ПАРИ СА ОСИГУРЕНИ ОТ СЛУЖБАТА "МИТ" ?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/12/12 13:36

    Шопската салата му допадала ами това е турската чобан салатасъ а качамака си е качамак.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/12/12 17:40

    ДАНС да не спи !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/12/12 19:37

    ДАНС винаги са спяли. Не знам защо оня пожарникар все още не може да разбере, че като махне половината полиция, тая държава ще дръпне напред. Как не може да помисли тази пожарникарска тиква?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.