30 репресирани от тоталитарния режим и хората на Касим Дал поднесоха венци на Тюркян чешма в кирковското село Могиляне. Групата бе водена от председателя на Народна партия „Свобода и достойнство" Корман Исмаилов.
„На 25-ти декември почетохме паметта на 17-месечната Тюркян, Айше Мюмюн и Муса Якуб, които са били убити по време на мирния протест в Могиляне. Поднесохме венци и цветя, имаше и кратки речи. С нас бяха 30 репресирани от режима на Тодор Живков, които дойдоха от Турция", заяви Тасим Тасим, областен координатор на партията в Кърджали.
Днес Корман Исмаилов и групата бе бъдат в момчилградското село Груево, където в края на 1984-та година са убити 3 мирни граждани.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

26 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/12/12 10:08

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/12/12 10:19

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/12/12 10:35

    БЕН БУРДА , СЕН "КОРМАН" ! СЪЩИТЕ ЧАЙКИ КАТО ДЕПЕСАРИТЕ !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/12/12 10:37

    Този Касим Дал толкова ми е антипатичен,не мога да обясня. Язък за Корман,с който съм имал възможможността да общувам - толкова интелигентен човек. Кормане сам трябваше да действаш не с тоя "мошенник".
    А от ДПС Ви знаем,че каузата "Възродителен процес"ви е безразличена-стига сте се излагали,ходейки по тези места. Никой не ви вярва.
    Дайте идеи за развитие на България,дайте решения на сегашните проблеми-не да ме връщате години назад,където нищо не може да бъде променено. Сигурен съм такива идеи липстват, както при тази партия Свобода и достойнсво, така и при партията Движение за Права и Свободи, поне не са показали за сега. Гонените цели са лични-да гълтат каквото може, а не за благоденствието на народа!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен26/12/12 10:49

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен26/12/12 11:24

    Най големите възродители са на Тюркян чешма.Всичките ръководители на ДПС са служители на ДС.С какви очи гледате тези хора и им говорите за репресиите,като вие бяхте част от държавният апарат тогава.И даже те са по виновни и от истинските комунисти,понеже държаха ръцете на съселяните си,успокояваха ги а в същото време пишеха доноси срещу тях и си осигуряваха комфорта на гърба на съселяните си.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен26/12/12 11:29

    Само така Корман !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен26/12/12 11:33

    omrazna ni ot papagalite i DS na DuPeSe da jivee KASİM -agata

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен26/12/12 11:51

    Ха ха ха групата е супер как може тия специално от името на вси4ки излежалите от Белене да преставят така как не Ви е срам от името на вси4ки да говорите безсрамници .Къде сте били 28 години от името на загиналите ли понахте пари да пе4елите каква политика мислите да правите .Тук на снимката пове4ето ги познавам изнудва4и.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен26/12/12 11:56

    това е знак; че ива щрая на Доган-агент Ангелов, агент Сергей, агент Сава и кликата от доносници около него !

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен26/12/12 11:57

    Снощи на хижа Мом4илград имаше голям банкет и 4ерпеха вси4ки посетителите на ресторанта 4ерпим Ви сега после през лятото искаме да сте с нас да гласувате казваха и какво по този на4ин за една по4ерпка ли ще ни кандирдисват пик тия не сме отишли там 4е да се надяваме на тях бе туй бяме си там .

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен26/12/12 12:05

    Колко са жалки тия дето хвалят Касим Дал за Корман не говоря той е млад има надежда за напред белким нещо да направи но Касим си свърши кариерата си той е беше дясна ръка на една партия досега каквото е направил е направил пове4е и да иска няма да може изхабен е с своите комисиони от инвеститорите шише ждам колко такива да не ги изброяваме тук.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен26/12/12 12:35

    Това е знак, че идва края на доносниците в ръководството на ДПС !

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен26/12/12 12:48

    ИСКАМ ДА ПИТАМ ЗАЩО КАСИМ ДАЛ НИЩО НЕ НАПРАВИ ЗА УБЙЦИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ СЕГАЛИ СЕ СЕТИ ДА ПОСЕЩАВА ПАМЕТНИЦИ С 30 ДУШИ

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен26/12/12 12:52

    Аз и семейството ми ще гласуваме за партията на Касим Дал.23 гласувах за доносника Доган и налажените от него роднините му по-линия на ДС и не видях нищо хубаво от тях.Вижте какво е направил и колко работни места е създал Касим Дал в избирателния си район Търговище.ШЕРЕФСЗЛЕР сонунуз гелийор !

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен26/12/12 12:54

    Анти ДПС си правят агитация с това а никой не казва, че за действията на държавата тогава в с.Груево отговаряше Хасан Али бивш депутат от ДПС и дядо днес на Лютви Местан и на Халил Кахраман най отдясно на снимкатата за тези събития от Домостроителен комбинат са уволнени по негово искане 8 души някой от тях днес живеят в Момчилград нека някой тук опровергае това, но няма как да стане защото единия уволнен е до мен сега. Имаме и още подробности. сега.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен26/12/12 13:00

    Всички за Касим и Корман. да кажем Не на доностниците и слугите на ДС като Доган и обкръжение,Местан и сие.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен26/12/12 13:35

    Зашо Касим Дал ако е създал ДПС е дал на Ахмед Доган да ръководи партията.Зна4и няма капаситет да ръководи партия.Но има капаситет за далаверийи комисион да събере да изнудва нека Адем от с.Глухар той да каже колко пари са изхар4или от хазната на ДПС.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен26/12/12 13:58

    На избори 2013 год. доносниците в ръководството на ДПС ще бъдат накаказани от народа !

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен26/12/12 14:57

    Защо да гласуваме на тези парламентарните избори.Ако си семеен-заради твоето семейство,ако не си-заради бъдещето ти семейство,заради твоите родители,или заради тяхната памет,заради лежалите по затворите-за идеите си да бъдем и ние хора,заради хилядите изселени наши сънародници,заради самозабравили се заради отчаяните гурбетчии оставили невръстни деца и семействата си тръгнали по света за едничкото препитание,заради нашите деца които все по трудно успяваме да изучим,заради нашите родители на които не стигат пенсиите за лекарства и храна,заради болните-все по млади които не могат да се лекуват качествено,заради лекарите които бягат в чужбина,заради този рай на земята наречен БЪЛГАРИЯ.Ето за това трябва да гласуваме,за това да сме дпс ри и когато един ден погледнем назад с гордост да кажем аз избрах,не съжелявам горд съм че съм ДПСар

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен26/12/12 15:07

    баджанака на Латжи Местан анти дпс пропаганда прави аджеб защо многоли е за народа или за джоба си мисли

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен26/12/12 18:48

    Napilno podkrepyam mnenieto na 14:57,sihto taka i na 11:24.Pozdravyavam vi.Na naroda mu omrizna ot lijlivite obeshtaniya na izbranite ot tyah polititsi.Krayno vreme e da se pouchim ot greshkite si I da se otvori byala stranitsa za po dobir nachin na jivot I dobro bideshte na detsata ni.Da ima tochna I yasna programa s edna edinstvenna tsel."IZBRANITE DA SLUJAT NA IZBIRATELITE SI"Izbrannitsite ni sa plod na nas izbiratelite. Ne jelaya da vinya nikogo to sivestta shte gi nakaje rano ili kisno vseki shte jine kakvoto e posyal.Jelaya vi priyatno prekarvane na NOVOGODISHNITE PRAZNITSI I neka vinagi mislim pozitivno.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен26/12/12 19:16

    Нека Лютви Местан да излезе и да каже дали е взимал 5 лв от "простите турци", заради това че са говорили на майчиния си език!? Чичо ми е още жив и го боли за тия 5лв.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен26/12/12 19:23

    Гледам там е Лифат Мустафа от черноочене да не е репресиран и той,крадеца на кооперацията,класика в жанра "крадеца вика дръжте крадеца",безсрамници

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен26/12/12 20:47

    tia bsi4ki sa zatvora

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен26/12/13 17:20

    Що за манталитет е това възродени и възродители на едно място. Пак нагло лъжат хората. Питаме се докога ще продължава това. Някога ,,нашите" депутати ще реагират ли на процеса които се опитват с смяна на имена в ефира като това на Имамов от страна на депутат от атака. Какво ще кажат за ранното пенсиониране чий права защитиха тогава.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.