Авторите на скандала с почетното звание на ген. Делов постигнаха пирова победа за себе си и нанесоха огромни, непоправими загуби на Кърджали, твърди общинският лидер на ГЕРБ в Кърджали Илия Илиев
 
 
- Г-н Илиев, ГЕРБ е втората по брой на членове и структури политическа формация в Източните Родопи, след ДПС. Да смятаме ли, че втората позиция на Избори`2013 е запазена за вас? Очаквате ли изненади от появата на новите партии на Меглена Кунева и Касим Дал?
 
- Никоя политическа формация не тръгва на избори с хоризонта да е втора. Това е несериозно и демотивиращо. Разбира се, от гледна точка на реалностите, не отричаме че трудно се гради партия в регион, харизан на ДПС. Необходима е сериозна, упорита работа, за да бъде спечелено доверието на избирателите. И ние го правим. Стъпка по стъпка и с видими резултати. ГЕРБ е единствената партия в годините на прехода, която успя да създаде структури във всичките 7 общини на областта. Те се развиват, разширяват членската си маса и имат реално присъствие в обществено-политическия живот. Хората ни припознават като коректив на едно управление, което легитимира липсата на правила. И вече не се налага ние да търсим съмишленици. Те сами идват при нас, без разлика на етнос и религия. Да не забравяме, че в политиката, както и в бизнеса, няма запазени ниши. Добрите резултати са плод на усърдие и постоянство. Що се касае до партиите на Меглена Кунева и Касим Дал, въпрос на активност и визия за управление е дали ще направят пробив в региона. ГЕРБ е разпознаваема партия, със собствена физиономия, управляваща в национален мащаб и високо оценена в международен план. А всеки нов политически субект се нуждае от време за узряване, от адаптация на регионално ниво. Това е изключително важно за изграждане на местен потенциал. Не бих искал да коментирам бъдещето на формации, които са в началото на пътя си. Ще ми се да подредим собствения си двор по начин, който да ни позволи да излезем пред хората с чисто лице, със самочувствие, с експертиза и неоспорими политически успехи.
 
- През седмицата националното ръководство на БСП си постави за цел да търси резерви в Кърджали. Местният лидер Милко Багдасаров прогнозира трансфер на електорат от ГЕРБ към БСП, най-вече заради тежките икономически проблеми  и безработицата. Това притеснява ли ви?
 
- Мисля, че г-н Багдасаров лековато жонглира със спортната терминология. Най-малкото е обидно да се говори за трансфер на избиратели, които преминават от един лагер в друг. Това опорочава политическия живот и отблъсква хората.
 
-Изразът „трансфер на електорат" беше използван от репортера…
 
-ПП ГЕРБ винаги е била ориентирана към гражданите и към политиката с човешко лице. Левицата за жалост демонстрира високомерие към избирателите в Кърджалийско и подценява умението им да отличат реално свършената работа от „вкусните" предизборни обещания. За БСП продължава да е характерно политическото раздвоение – на теория са опозиция, а на практика крепят хегемонията на ДПС в Общинския съвет.
 
- Любима тема на математиците е националната квота за един депутатски мандат, която партиите в Кърджали, с изключение на ДПС, трудно прескачат. Ако на Избори`2013 тази квота е 18 000, като на миналите избори, тази бариера преодолима ли е за ГЕРБ, като се има предвид края на един мандат по време на криза?
 
-Неизмеримо по-тежко е да се явиш на избори след един управленски мандат, пък би той и успешен. Защото избирателите стават все по-взискателни, имат по-високи очаквания към властта и те трябва да бъдат задоволени. Да се управлява в условията на световна икономическа криза наистина е тежко. Но правителството на ГЕРБ направи много за подобряване на инфраструктурата, за оттласкване на важни за населението проекти от точката на замръзване. Вярно е, че доходите не са на необходимото ниво, но да не забравяме, че заварихме спрени европейски програми и тотална корупция. И най-важното бе да се създадат нормални условия за икономически растеж, привличане на инвеститори и разкриване на нови работни места. Мит е, че ГЕРБ загърбва проблемите на родопските общини. След 2009 г. тук се реализираха множество важни европейски проекти. 144 европроекта на обща стойност 60, 9 милиона лева са одобрени в област Кърджали за периода 2008-2012 г. по оперативните програми на ЕС. По Програмата за развитие на селските райони в областта са влезли 10,3 млн лева. За последните четири години общата стойност на всички проекти, финансирани от еврофондовете, е нараснала от 9 491 787 лева на 12 420 856 лева. И това е устойчива тенденция. През следващия програмен период трябва да се разработват повече проекти, с дългосрочен ефект, които задоволяват максимално потребностите на местната общност. Знаем кои са приоритетите на регионално ниво и работим за тях. Очакваме отварянето на прохода Маказа идната пролет да предизвика икономическо оживление. До края на 2013 г. трябва да е готов работния проект за обходния път на Кърджали. Напролет предстои да бъде завършено регионалното депо за отпадъци, а вече имаме одобрение и за водния цикъл на стойност 68 милиона лева.
Мисля, че хората оценяват направеното и това ни дава кураж и самочувствие да разчитаме на подкрепа от тяхна страна на парламентарния вот.
 
- Къде ще търси резерви на избиратели ГЕРБ?
 
- Банката кадри на ГЕРБ са всички хора, които могат, искат и знаят как да променят живота си към по-добро, хората с експертен потенциал, здравомислещи и със свободна воля. Механичното прехвърляне на електорати не е наш патент. Ние залагаме на хората с демократично мислене, дясно ориентирани, изповядващи европейските ценности. Политиката на ГЕРБ привлича нови членове и симпатизанти ежедневно. Не залагаме на предизборни совалки, а на постоянен контакт.
 
- Какво да очакваме оттук насетне в работата на Общинския съвет в Кърджали, г-н Илиев?
 
- Работата ни в Общинския  съвет винаги е била поставена на принципна основа. Целта ни е не просто са присъстваме в пленарната зала, а да внасяме градивност и да решаваме конкретните проблеми на хората. Групата общински съветници от ПП ГЕРБ, заедно с народния представител Цвета Караянчева стартира поредица от срещи с гражданите, чиято цел е да изслушваме хората, да степенуваме потребностите им и да търсим най-рационалните варианти за подобряване качеството на живот. Съгласете се, че не е редно градските улици да са без осветление, кварталите – без редовно сметоизвозване, детските площадки – занемарени и разбити. За съжаление, мнозинството упражнява силов подход и политика на диктат и неглижира предложенията на опозицията, дори когато са в услуга на населението. Има какво да се желае по отношение на чуваемостта и диалога в ОбС. И ние ще работим в тази посока.
 
- Кой спечели от скандала с почетното звание на ген. Делов, г-н Илиев?
 
- Има граници, които не бива да се прекрачват. Ако трябва да използвам метафора, авторите на скандала постигнаха пирова победа за себе си и нанесоха огромни, непоправими загуби на Кърджали, на неговия имидж, на чувството на значимост и историческа принадлежност на жителите му. Недопустимо е да се извличат политически дивиденти на гърба на бележити исторически личности.
От подобен брутален акт на погазване на националните светини не печели никой. Последиците са тотална загуба на доверие в най-големия колективен орган на местната власт – нещо, за което всички ще плащаме висока цена.
 
-Ако трябва да изброите три неща, заради които хората да гласуват за ГЕРБ, които биха били те?
 
-Финансова стабилност, предвидимост, градивност.
 
На снимката:
Цветан Цветанов, Цвета Караянчева, Илия Илиев, Росен Плевнелиев
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/12/12 09:31

    ПО-ТОЧНО КАЗАНО , НАРОДА ВЕЧЕ ЗАГЪРБВА НЕДОРАЗУМЕНИЕТО "ГЕРБ" !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/12/12 09:37

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/12/12 09:58

    На думи - добре, но делата ви къде са?
    Сладури!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/12/12 10:23

    Делата се виждат в национален план. Ако, например, доктор Персенски от ГЕРБ беше избран за кмет на Ардино, сега общината нямаше да е с 1 600 000 лева дългове, а да просперира. Но и това ще се случи скоро.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/12/12 10:25

    МИСТЪР БИЙН !

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/12/12 10:55

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/12/12 11:20

    СВЕЩЕНА ПРОСТОТА!!!!!!!!!!!
    КЪДЕ СА ЕКСПЕРТИТЕ?
    ТЕ НЕ СА ПРИ ВАС , А ПРОСТО СЕ ПРИСЛАМЧИХА СЛЕД ИЗБОРИТЕ, НО КОГАТО ПАДНЕТЕ ОТ ВЛАСТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЕКСПЕРТИ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ КОЙ В БСП, КОЙ В ДПС, А ОСТАНАЛИТЕ КЪДЕТО ИМА КЕЛЕПИР.
    ПЪРВИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ ВЕЧЕ НЕ СА В ПАРТИЯТА ЗАЩОТО СА НЕКАДЪРНИЦИ И ИЗЛИЗА, ЧЕ ГЕРБ Е СЪЗДАДЕНА ОТ НЕКАДЪРНИЦИ, А ДОПЪЛНЕНА ОТ ПЧЕЛИЧКИ ПРЕЛИТАЩИ ОТ ПАРТИЯ В ПАРТИЯ.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/12/12 11:45

    Ох, на батко хубавците

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/12/12 12:47

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/12/12 12:50

    "Банката кадри на ГЕРБ са всички хора, които могат, искат и знаят как да променят живота си към по-добро" (цитат)
    Ако можем да си направим живота по добър и такъв какъвто го виждаме ,вие Г-ин Илиев и всичките ,които се наричат ГЕРБ-ери ще съжалявате ,че сте се родили. Не метла трябва за вас ,а валяк. Както вие мачкате и извивате ръцете на хората ,така и самите хора трябва да ви наврат там където ви е мястото. А то ,повярвайте ,никак няма да ви хареса!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/12/12 13:37

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен23/12/12 13:43

    По-добре банка Кадри на ГЕРБ, отколкото банки Кадри на ДПС - инструктор на кандидат-шофори в циганската махала, полуграмотен даскал от Учителския институт, доносник на ДС, друг даскал с костюм и бели маратонки, кмет с фалшива диплома, пак доносник, пак учител, пак доносник, още един доносник, Сейфи Неджиб, Мюмюн Рамадан, Фахри Идриз, Нурджан Юсеин, пак доносник, пак даскал

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен23/12/12 15:01

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен23/12/12 15:17

    каква банка кадри, като такива като рибата гледат само как да извлекат полза за женената лю-цата си и раднините и, първи ще се врътнат към друга партия, само далавера да има

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен23/12/12 16:24

    ТРИМАТА ОТ ЗАПАСА И МИСТЪР БИЙН !

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен23/12/12 19:46

    Какви експерти? Вашата даскалица и тия около нея като дойдоха изгониха всички експерти, а на тяхно място докараха некадърници, лизачи от Кирковско. ДПС управлението ние си ги знаем колко им е акъла и откъде са им дипломите (купени) но те се оказаха хитри. Където трябваше да се върши работа имаше кадърни хора-можещи, знаещи, разбиращи без значение от етноса. Докато ГЕРБ тези хора ги изгони, а на тяхно място докара некадърни помаци, които не знаят дори защо са сложени там. Тя работата трябва някой да е върши а тези, които обираха пешкира професионалисти ги замениха неграмотници

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен23/12/12 20:15

    Глупости и лъжи...

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен23/12/12 22:48

    Браво на ГЕРБ. Кърджали ще гласува за ГЕРБ. Иначе този край загива.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен24/12/12 00:08

    Браво на 19.46 !!!! ГЕРБ са пълни олигофрени. Доказаха го по несъмнен начин. Сега ще видите на изборите как кака ви Цвета няма да събере и 5 000 гласа даже. Ама мили герберчета, признайте си честно поне пред вас си - не ви кефи стила на вашта лидерка нали. Обещаваха ли ви да ви намерят някоя и друга работица само и само да им помагате, пък после ви казаха, че няма чалъм а ? Ха ха ха, смяяяяяяяяяяяяхххх. Опа, забравих, че вие не сте членове в тази партия от интерес, а сте там водени от идеята нали. Ама коя идея ? А сега де и вие не знаете. ха ха ха.

    ОтговорИзтриване
  20. СПОРЕД ПОСЛЕДНОТО СОЦИОЛОГИЧЕСКО ПРОУЧВАНЕ:
    ЗА ГЕРБ ЩЕ ГЛАСУВАТ МЛАДИ И ОБРАЗОВАНИ ХОРА.
    ЗА БСП ЩЕ ГЛАСУВАТ ПРЕДИМНО ВЪЗРАСТНИ ХОРА.
    ЗА ДПС ЩЕ ГЛАСУВАТ ЦИГАНИ И НЕГРАМОТНИ ТУРЦИ.
    ЗА КУНЕВА ЩЕ ГЛАСУВАТ ОСТАТЪЧЕН ЕЛЕКТОРАТ ОТ НДСВ.
    Не ви казвам за кой да гласувате, сами се определете към кой типаж принадлежите.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен25/12/12 01:52

    до: 18:43
    Млади може, но не и образовани. Мнозинството от младите просто няма да гласуват. Ако гласуваш за ГЕРБ значи си тъпак, човек неспособен да мисли и оценя/преценя.
    Ако гласуваш за БСП си или за по-малкото зло или мазохист или ти остават малко години живот и предпочиташ вместо да ядеш асфалт да получаваш по 5-10% увеличение на пенсииката.
    Оценката за гласоподавателите за ДПС е точно.
    Науката не може да даде определение на тези индивиди, които биха гласували за Кунева и нито една смислена причина защо пък за това...

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен25/12/12 08:42

    ДО РУСЛАН.
    ДОПЪЛВАМ , ЧЕ ЗА ГЕРБ ЩЕ ГЛАСУВАТ И ВСИЧКИ ОБРАТНИ РЕЗБИ !
    ВСИЧКИ ПУШАЧИ
    ВСИЧКИ ЦЕСЕКАРИ
    ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ
    ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ
    ВСИЧКИ ПАТРИОТИ - НАЦИОНАЛИСТИ

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен25/12/12 09:08

    ПАК ДО РУСЛАН
    ЗАБРАВИХ !
    ЗА ГЕРБ ЩЕ ГЛАСУВАТ ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ НА ЗАВЕДЕНИЯ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА /ПРЕД ФАЛИТ ЗАРАДИ ПУШЕНЕТО/
    ЗА ГЕРБ ЩЕ ГЛАСУВАТ СОБСТВЕНИЦИ И СЕМЕЙСТВА НА СЪБОРЕНИ ИЛИ ПОДЛЕЖАЩИ НА ПРЕМАХВАНЕ ВИЛИ

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен25/12/12 11:21

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен25/12/12 18:20

    НАЧАЛОТО НА КРАЯ ЗА НАЙ-НЕКАДЪРНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА......

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен25/12/12 18:39

    И МЕТАЛУРЗИТЕ ОТ ОЦК ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ , ОСОБЕННО ГЛАДНИТЕ ИМ СЕМЕЙСТВА !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.