„Трябва да държим на бъдещето повече отколкото на миналото. Винаги да имаме предвид, че ние сме добри съседи и партньори. Винаги всяко следващо поколение ще има своята гледна точка за историческите събития. Ние трябва да следваме позитивизма в отношенията си", обяви генералният консул на Турция, коментирайки думите на лидера на ДПС Ахмед Доган за общ прочит на Балканската война.

Шенер Джебеджи добави, че чрез турските сериали съседните държави се опознават по-добре, а на историята се гледа по по-балансиран начин. Дипломатът каза още, че сериали от родината му са доста добре приети и в Русия, в чиято столица той е прекарал един дипломатически мандат преди да бъде пратен в България.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/12/12 15:44

    Браво! Умен и интелигентен човек! Няма нищо общо с нашите небедени селски политици, създали "гафа Делов"!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/12/12 17:13

    pozdravi za Ismail Sultana ot Germaniya

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/12/12 17:45

    Какво разнопосочно говорене, от страна на ДПС, и от посланика и консула на Турция! Кой ни баламосва, ДПС или официалните представители на Р Турция?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/12/12 17:55

    pozdravi za Peyzana ot Kanada

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/12/12 18:58

    pozdravi za Yilana ot Svetsiya

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/12/12 19:13

    vşiki vi balamosvat şmatki takiva

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/12/12 19:39

    Pozdravi za Kirdjaliyskiya JUGULI ot Indiya

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/12/12 23:10

    Г-н Джебеджи не може да е турчин и да казва такива неща! Да се учи от нашите хора какво да говори!

    ОтговорИзтриване
  9. Марин7/12/12 09:10

    Да нека ДПС и двойните граждани се учат как се реагира точно за това не съм нападал никога Турция а двойните граждани и ДПС те са в основата на скандал с г-л Делов. И още нещо не е важно къде а как живеем а тук в тази област мисля че ще живеем много по добре ако ДПС изобщо я няма и ако страната ни е страна без двойни граждани. Не мога да отрека, че турците живеещи покрай мен са много добри и трудолюбиви. По добри приятели и комшии по света едва ли бих открил. Но това държание на ДПС и двойните граждани е извън всякаква критика. Там има хора за затвора и се учудвам защо не е станало още.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/12/12 10:21

    Да, и аз мисля, че посланикът и консулът не приказват празни приказки. Само депесарите демагогстват и спекулират с думи и дела и лъжат и подвеждат простия електорат.

    ОтговорИзтриване
  11. д-р Георгиев7/12/12 18:54

    Това е истината уважаеми г-н Марин. Да оценяваме хората не по етнос и религия,а по възможностите им и характера. Благодаря Ви,че сте прозрял тази истина. И още нещо. От вътре също сме еднакви. Давам Ви чесната си дума на хирург.:)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.