Оставката на шефа на Общинския съвет Раиф Мустафа не е в дневния ред на предстоящата сесия на разпоредителния орган на Кърджали. Темата не е гласувана нито на председателския съвет, нито в някоя от комисиите. Както вече писахме, БСП иска отстраняването на Мустафа заради скандала с почетното звание на ген. Делов.
Съветници от БСП ще се опитат да вкарат в дневния ред точката на заседанието на 13 декември – четвъртък, поясниха от левицата.
Съветниците от ГЕРБ щели да подкрепят искането на групата съветници от БСП за отстраняването на председателя на Общинския съвет в Кърджали Раиф Мустафа, но гласуването няма да мине, защото не им достигат 3 гласа. Това пък разкриха съветници от ГЕРБ.
„9 от ГЕРБ, 7 от БСП, един независим и един от ЕНП не могат да свалят Раиф Мустафа, защото са нужни още 3 гласа. Понеже по правилник гласуването е явно, няма как групите в ДПС да не гласуват еднакво", заявиха съветници от ГЕРБ. И от ГЕРБ, и от БСП са категорични, че позицията им за председателя ще бъде подкрепена от независимия съветник д-р Марин Мухтаров и от единствения съветник на Касим Дал.
Ще припомним, че в 41-местният разпоредителен орган на Кърджали, ДПС има 23-ма съветници. За отстраняването на  председателя са нужни 21 гласа.
От ОбС на ДПС обявиха, че категорично ще подкрепят председателя Раиф Мустафа.


                                            Общински съвет - Кърджали

                                                    П О К А Н А
                                                            № 17

На основание чл.23, ал.4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация
                                                    С В И К В А М

На 13.12.2012 г. / четвъртък / от 9.30 ч. в голямата зала на „Бизнес инкубатора” заседание при следния
Проект!
Д Н Е В Е Н Р Е Д:

1. Избор на обществен посредник на Община Кърджали.
2. Актуализация на разчета за финансиране на капиталовите разходи на Община Кърджали за 2012 г.
3. Приемане на приоритетни Зони за въздействие на Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Кърджали, за одобрение по схема BG161PO001/1.4-07/2010 «Подкрепа за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие» за финансиране на проекти за градско развитие по линия на Структурните фондове през следващия програмен период.
4. Отмяна на част от Решение №229, прието с Протокол №13 от заседание на Общински съвет – Кърджали проведено на 14.09.2012 г.
5. Поправка на очевидна фактическа грешка допусната в Решение № 200/ 28.06.2012 г., прието с Протокол №11 от заседание на Общински съвет – Кърджали.
6. Поправка на очевидна фактическа грешка допусната в Решение № 248/ 12.10.2012 г., прието с Протокол №14 от заседание на Общински съвет – Кърджали.
7. Изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за придобиване, управление и разпореждане със земите от общинския поземлен фонд на Община Кърджали.
8. Изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Кърджали.
9. Удължаване срока на договор за управление на управителя на „Озеленяване, чистота и благоустройство” ЕООД гр.Кърджали.
10. Определяне на пазарни оценки на имоти – общинска собственост, включени в Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2012 г. Даване на съгласие за продажба и определяне начина на продажба на имотите.
11. Определяне на пазарни оценки на имоти – общинска собственост, включени в Програмата за управление и разпореждане със земи от общинския поземлен фонд в Община Кърджали за 2012 г. Даване на съгласие за продажба и определяне начина на продажба на имотите.
12. Даване на съгласие за предоставяне под наем на части от имот публична общинска собственост представляващи: Помещения, находящи се в сградата на кметство с. Чифлик, Община Кърджали.
13. Даване на съгласие за учредяване възмездно право на строеж на „ЕВН България Електроразпределение” АД Пловдив за изграждане на трансформаторен пост в общински поземлен имот с №501.65.3, находящ се в урбанизираната територия на с.Гняздово, общ.Кърджали и определяне на пазарна оценка на правото на строеж.
14. Даване на съгласие за учредяване възмездно право на строеж на „ЕВН България Електроразпределение” АД Пловдив за изграждане на трансформаторен пост в общински УПИ ІV-ТП, кв.12 по ПУП на с.Ястреб, общ.Кърджали и определяне на пазарна оценка на правото на строеж.
15. Даване на предварително съгласие за прокарване на Ел трасе до имот с №000303 и имот с №000304 през полски път с № 000009 – публична общинска собственост по КВС на землище с.Пъдарци, общ.Кърджали на „АГОНА 2001” ООД гр.Асеновград за инвестиционни намерения.
16. Даване на предварително съгласие за прокарване на Ел и ВиК трасе до имот с №202 кадастрален район 26 през полски път с № 26.8 – публична общинска собственост по Плана на новообразувани имоти на зона по §4 ЗЗП – 28 в землище гр.Кърджали на Векил Асенов Солакчиев и Роберт Ясенов Солакчиев за инвестиционни намерения.
17. Даване на предварително съгласие за прокарване на Ел и ВиК трасета до имот 010018 през полски път с № 010004 - публична общинска собственост по КВС на землище с. Глухар, общ.Кърджали на Джемил Ахмед Якуб за инвестиционни намерения.
18. Даване на предварително съгласие за изработване на подробен устройствен план за промяна на предназначението на земеделски земи от общинския поземлен фонд, представляващи имот № 000202 и имот № 000273, находящи се в землище Зимзелен, Община Кърджали. 19. Определяне границите на зоните за населените места от І до V категория на територията на Община Кърджали.
20. Одобряване на Подробен устройствен план – парцеларен план към обект: Газоснабдяване на гр.Кърджали, подобект: Разпределителен газопровод извън границите на урбанизираната територия на гр.Кърджали. Изразяване на съгласие за учредяване право на прокарване през общински имоти, които попадат в трасето на Подробен устройствен план – парцеларен план към обект: Газоснабдяване на гр.Кърджали, подобект: Разпределителен газопровод извън границите на урбанизираната територия на гр.Кърджали.
21. Одобряване на Подробен устройствен план - план за застрояване на неурегулирани поземлени имоти №№ 000033, 000040 и 000041 по картата за възстановена собственост в землището на с.Старо място, общ.Кърджали.
22. Одобряване на Подробен устройствен план - план за застрояване на неурегулирани поземлен имот №012043 по картата за възстановена собственост в землището на с.Бяла поляна, общ.Кърджали.
23. Одобряване на Подробен устройствен план - план за застрояване на неурегулиран поземлен имот с идентификатор №40909.21.4 по кадастралната карта на гр.Кърджали.
24. Одобряване на Подробен устройствен план - план за застрояване на неурегулиран поземлен имот №000238 по картата за възстановена собственост в землището на с.Невестино, общ.Кърджали.
25. Одобряване на Подробен устройствен план - план за застрояване на неурегулиран поземлен имот №000453 по картата за възстановена собственост в землището на с.Царевец, общ.Кърджали.
26. Одобряване на Подробен устройствен план - план за застрояване на неурегулиран поземлен имот с идентификатор №40909.310.6 по кадастралната карта на гр.Кърджали.
27. Създаване на доброволни формирования за предоставяне или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях.
28. Отпускане на финансови средства за работно и униформено облекло на работниците и служителите, финансирани от Общинския бюджет.
29. Отпускане на средства за финансово подпомагане на процедури и дейности, свързани с лечение на безплодие на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми на територията на Община Кърджали.
30. Отпускане на парични помощи за лечение на тежко болни лица.

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ –
К Ъ Р Д Ж А Л И: …………………..
/Р. МУСТАФА/
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. гражданин9/12/12 21:25

    пред една медия Х.Азис,каза че ще спечели третият мандат за кмет на града,така,че Р.Мустафа ще му е още необходим,няма да могат ГЕРБ да го свалят.Сигурно до тогава ще чакаме за осветление и други "екстри" от които градьт има нужда

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/12/12 21:52

    gorkia ofitzialen govoritel na DPS!!!!! - ste se skasa ot mislene i govorene bednia chovek!...a ostanalite 24 ot DPS ste igrayat rolya na krotki gluhonemi maloumnitzi i ste si malchat distziplinirano.zor! buyuk zor!a i çok para /bg lev/ ste zarabotvat s malchanie i disziplina!zor!

    sus!
    tamam, tamam.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/12/12 08:15

    Кога ще залегне точката за незабавната оставка на Хасан Азис за невъзможноста да се справи с бедственото положение в града ТЪМНИ УЛИЦИ, РАЗБИТИ ТРОТОАРИ И УЛИЦИ СЯКАШ Е ИМАЛО БОМБАНДИРОВКА, това ли му е Европейския град

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/12/12 10:42

    Раиф Мустафа не беше ли замесник министир.
    Ако е така какво търси в ръководстбото на общината. До кога ще се търят.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/12/12 14:27

    Беше. Вече не е. Животът продължава.
    The Show Must Go On!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/12/12 15:49

    Управителя на озеленяването Мюмюн Рамадан,ще изкара там и след пенсия.Несменяем,ГЕРБ къде сте?

    ОтговорИзтриване
  7. Захариев10/12/12 16:14

    В петък ще пускат уличното осветление

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/12/12 17:53

    то за раиф е ясно, ама ще подкрепите ли акиф емин за омбусман

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.