Стартира кампания на селски кметове „Не изхвърляйте отпадъци! Скъпо е, нека да пестим общински пари". Те ще обикалят от къща на къща, за да убеждават населението, че трябва да намалят обема на боклука.

Това стана ясно на среща на управата в Ардино със селските кметове.

Кметът на Ардино Ресми Мурад припомни на селските управници Постановление №207 от 16.09.2010година за определяне на размера  и реда за отчисленията по чл. 71 Е от Закона за управление на отпадъците, съгласно което общините трябва да внасят допълнителна такса „депо" за всеки тон битов отпадък. Той отбеляза, че през последните две години тази такса е била много малка, а през настоящата ще бъде 15 лева на тон. „За един камион с 10 тона отпадък, за да го изсипе в регионалното депо в Кърджали ще плащаме вече 150 лева такса, както и всички разходи за транспорт, заплати, за съдове и техника",  уточни кметът. Той подчерта, че трябва да се направят кампании сред хората, за да се намали обемът на битовите отпадъци, които ще се извозват до регионалното депо. Призова да не се изхвърлят строителни отпадъци в контейнерите за смет. Ако икономисваме тези средства, ще имаме възможност да предоставим други услуги на гражданите, заяви Ресми Мурад.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/1/13 22:17

    aman vmesto da se krade da dadat na horatata i taq bolnitza da q zakriqt kvo e tova..da ne obshtiska bolnitza....pari za zaplati nqma.. a za doktori i bolnitzata ima kmeta da naznachava po 300lv. rabotnitzi kakmoje da e kmeta nay-golemiq rabododatel v obshtinata.....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/1/13 22:19

    хехехехехе обикалят от къща на къща , смях в залата .....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/1/13 22:31

    hahahaaa...ami da umirat togava, ta da ne pravyat bukluk li?!
    vseki chovek da si plasta bukluka po tzena za kilogram bukluk! lesno si pravi smetkata koi kolko iska da plati spored sadarjanieto v djoba si!
    za darjavnata sobstvenost po adresna registratzia plasta darjavata za napravenia bukluk na kilogram, za chastna sobstvenost po adresna registratzia sobstvenitzite si plastat napravenia bukluk na kilogram. kakto v magazinite vseki si kupuva stokite na kilogram i bukluka da si plasta vseki na kilogram! spravedlivo i chestno!
    a ne bg darjavata da krade teroristichno na bg danakoplattzite parite ujkim za bukluk, makar mnogo ot tyah dori da ne sa napravili i 1 gram bukluk za 1 godina - naprimer tesi 2 miliona balgari, koito jiveyat izvan BG.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/1/13 22:56

    da vidim oste kakvo ste izmislat v tazi dirjava vece nese jiveeye

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/1/13 08:35

    tova da go pravi kmeta na s. Gabrovo seloto vece e kato obor a tou syl den karti igrae

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/1/13 09:01

    Аман от простотии бе,кажете на хората и да спрат да се хранят,за да не ходят по голяма нужда,тъпаци.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/1/13 09:08

    Еееееееех, че прости дупесари, бе! Няма вече откъде да крадете,а? Бягайте докато е време, идва Касим Дал!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/1/13 09:52

    togava da namalqt danik smet

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/1/13 10:15

    da be za edna vajan novina ne obikalit za bokluka izob6to nima da obikaliat, ulucite sa s bokluk v selata na ob6tina momchilgrad, ta obikaliat samo na izborite

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/1/13 14:04

    Da namalqt dnika za smet shtom taka

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен10/1/13 15:38

    kmete ,makar da e trudno,napravi zavod za redciklirane na otpaditsi.togava njama da imas nikakiv problem daje na teb ste ti se plasta , vsisnost na obstina ardino,no za taja rabota se iska akil, neznam dali ti go imas,az sisto njamam,no tuk ima razlika mejdu men i teb,az sisto sim turcin i sim depesar ,no nese butam tam kide trjabva ine tjabva,rabotjatova koeto razbiram,isi jiveja mnogo dobre , ati predpolagam ,pone dusevno se micis ,zastoto slucajno si tam na toja post,kakto imnogo drugi ot vsicki partii,taka ste e kogato se izpiljava partijni poricki.vsicki negramotni stanaha kmetove ,i razni drugi slujbi rikovodjat , a gramotnite ,otvin okeana ,i kapi kule si izkarvat hljaba.

    pozdravi ot kirdjali,kolajgelsin hepinize.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен10/1/13 20:48

    do 15.38:tamam!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен10/1/13 21:01

    То бива накадърност бива, ама чак толкова не бива. Хората да си ядат боклука ли ? Навремето осраха около общинското сметище в Светулка и го превърнаха в село в Афганистан. Строителните отпадъци хората в природата ли да изхвърлят ? Като няма способности да се оправя иновативно Ресмито да си ходи преди съвсем да стане за смях. Заради такива некадърни безидейници умните хора напуснаха и продължават да напускат района.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен11/1/13 09:15

    Ne im li kazaha da si slagat tapi na gaza, da ne izliza ottam bukluka?!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен11/1/13 18:10

    Ozdjan li beshe toq kvo e stanal da ne ste go nakazali?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.