Пред очите на цяла България се направи откровен опит за покушение срещу лидера на ДПС Ахмед Доган, заяви Лютви Местан пред делегатите на Осмата национална конференция на ДПС.

За щастие покушението не успя, г-н Доган е в добро здравословно състояние, каза Местан. Но това не означава, че вие, всички ние, цяла България, не станахме свидетели на най-уродливата изява на политиката на омразата, на анти-ДПС агресията, на сатанизирането на Движението за права и свободи и на нашия лидер. Омраза, сатанизиране, които прескочиха всякакви граници. От името на ръководството на ДПС и на Осмата национална конференция заявяваме категорично – не знаем кой е физическият поръчител на това покушение, но няма истинско съмнение, че истинският поръчител на това покушение е именно езикът на омразата, на конфронтацията, на анти-ДПС агресията в българското общество - каза Лютви Местан. Няма да бъде достатъчно формалното на думи разграничение от този акт на покушение не просто срещу лидера на ДПС, а срещу всички чиято обща воля той вече представя 28 години, посочи Лютви Местан.

Знаете ли какво е пречупено в сърцата на българските делегати, на над един милион български граждани, чийто интереси този лидер вече представлява 28 години – на това място изказването на Местан беше прекъснато от скандирания „ДПС".

Той отправи призив не само към европейските лидери, но и към лидерите на САЩ и световните лидери, не само да се разграничат, а да вземат решения за гарантиране на правата на етно-различието. Мисля, че от днес никой няма да се замисли - какво означава посланието ни, че трябва да възстановим демокрацията в България - каза Местан.

 От името на ръководството на ДПС, от името на всички мои колеги ви призовавам към единство, повече от всякога в името на демокрацията, в името на правото ни да бъдем различни, но равноправни граждани на Република България, допълни той.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

36 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/1/13 13:50

    Колко плитко скалъпена история.Господа от ДПС-жалки сте.Точно Вие сте тези, които сеят омразата.Няма кой да Ви се върже вече.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/1/13 13:53

    Странно как атентаторът, който е престъпник от турско/циганско потекло (Октай някой си), ще насажда етническо напрежение. Явно лентата с Възродителния процес се е изтъркала, за да се налага да изиграят този театър и да 'мобилизират' овцете пак да гласуват за ДПС

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/1/13 13:56

    Цветанов подай си оставката за пореден път показа,че за нищо не ставаш!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/1/13 13:56

    НСО, органите на реда, Цветанов не са си свършили работата и са допуснали такъв гаф. Следва да им се иска оставката. 2. Ахмед е герой, истински аслан.Бетонира си местото доживотно. 3.Противниците на доган са разкрити и не се сбъдна мечтата им да го махнат. 4. Любимците на доган без страх се хвърлиха към атентатора и с гърдите си го защитиха. Такова поведение не е нормално за уплашени хора.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/1/13 13:57

    "нападателят" в тази постановка се казва Октай Хасан Енимехмедов.Палячовци,търсещи рейтинг.Ако имаше атентат Доган щеше да е гръмнат.А то нищо.Само сеир да има и медиен шум.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/1/13 13:58

    Турците в България показаха,как трябва да се действа с предаделите от ДС.

    ОтговорИзтриване
  7. Марин19/1/13 14:00

    Вън на тази партия от парламента ни, това отново опит за насяване на етническа омраза поредната партенака скалъпена от ДПС за да не влязат в конституционния съд за преразглеждане на регистрацията им. Без двойно гражданство и без ДПС ако искаме етническа толерантност както и добросъседство. Това е родено от пияната му тиква. Виждате ли го този на килимчето да се моли на Аллах с бутилката до него!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/1/13 14:02

    Лютви ти си доносник на ДС и си работил против обикновенните хорица.затвори си мръсната устица и се засрами бе...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/1/13 14:05

    Когато убиха човек в сараите никой не видя,не чу....сега всички видяха,чуха...смешно скалъпен сценарий!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/1/13 14:05

    Тези от ДПС съвсем за ахмаци ни взеха.Къде се е чуло и видяло да се извършва атентат с газов пистолет, че и отгоре на всичко той взел, че засякъл.Ако е искал да го убие, то е щял да го направи с боен пистолет.На всичко отгоре "стрелеца" е турчин.За каква омраза говориш, Местанчо-дрънколайко.Прав е коментиращия над мен, че лентата с възродителния процес се поизхаби и сега е ред на този измислен атентат.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/1/13 14:08

    Браво за сценария , и Джон Гришам два ли би го измислил така !!!
    Аплодисменти

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/1/13 14:10

    Голямо ритане падна. Дори и делегатите от залата се дигнаха да ударят по някой ритник.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/1/13 14:17

    НСО, органите на реда, Цветанов не са си свършили работата и са допуснали такъв гаф. Следва да им се иска оставката. 2. Ахмед е герой, истински аслан.Бетонира си местото доживотно. 3.Противниците на доган са разкрити и не се сбъдна мечтата им да го махнат. 4. Любимците на доган без страх се хвърлиха към атентатора и с гърдите си го защитиха.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен19/1/13 14:24

    Сигурно риташите от залата са били по пантофки,а пода е специално направен ,да не пострада лидерчето от падане,а че пистолетчето няма да гърми се знае!!!Още от вчера си изпя мането лидерчето,,ще има изненади,,!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен19/1/13 14:24

    Диваци ограничени как само ритаха човека вместо да му благодарят че не им утрепа лидера защото вместо с газов спокойно можеше да влезе и го гръмне с боен пистолет

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен19/1/13 14:28

    6tom e ot dps da umre zna4i a e daite da ni izbiete vsi4kite i 6te e po dobre nali

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен19/1/13 14:35

    Ето какви изненади си е подготвил самият Доган! Агент Павел продьлжи сценария сьс "смешния си плач" по застрашената демокрация, която искал да вьзстановява. Та имаше ли демокрация през тези 20 години. Агентите навсякьде се грижеха да живеем в "матрица",а сега когато се почустваха застрашени спретват долнопробно театро.(да ме прощават театралите)

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен19/1/13 14:51

    Доган влезе в роля и като един Чък Норис сам довърши сценария си!
    Долу ДПС, всички преяли с власт крадци в затвора!
    И ммого моля да се прави разлика между българските турци, добри и трудолюбиви наши сънародници с тази крадлива пасмина- агенти на ДС от ръководството на ДПС!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен19/1/13 14:53

    Пълна пародия,пълен таш..к.
    Моля господа от ДПС не падайте толкова ниско.
    Все пак и аз се смятам за що годе интелигентен,при все че съм си турчин.
    Не ни принизявайте толкова Моля Ви!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен19/1/13 14:54

    Много голяма постановка. Как така догяня не зябеляза че се приближава към него някакъв си стрелец. От видяните кадри можем да си направим извод че стрелеца си потичва в залата а четящия доклади си продължава а накрая пистолетът бил сесякъл и не можал да стреля. Ама че постановка.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен19/1/13 15:01

    СМЕШНИЦИ...НЕ СИ СТРУВА ДА СЕ КОМЕНТИРА ДОРИ...

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен19/1/13 15:06

    Как успяха да гръмнат "Дед Хасан" - /милиардерът на Руската мафия/?
    При истински атентат Доган ще го свитнат по време
    на полов акт с непълнолетна, и ще докажат, че е получил инфаркт от гОЛЯМАТА си възбуда!!!?

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен19/1/13 15:13

    много жалко

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен19/1/13 15:42

    ah be mestan 4o mnogo si zle ne ti vqrvame na teb epten ne ti vqrvame ti si nai prostiq ot si4ki

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен19/1/13 16:05

    Че е спектакъл-то се видя,но тоя Местанчо няма ли да спре да говори вече за демокрация,свобода и права,че то на тия по върховете на ДПС май им им дойдоха в повече свободите Те точно затова прекалиха.Депутати в парламент,в България,а по митинги говорят на турски,искат "задължително"изучаване на турския език в училище,и пак за демокрация говори.Точно ТЕЗИ МУТРИ ТАМ НАВЯВАТ ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен19/1/13 16:22

    Мдаааааам, склонен съм да повярвам на Местан за агресията...Като гледам колко агресия има в депутатите на конференцията и депутатите на ДПС...Мен повече ме впечатли тяхното държане, отколкото това на този нещастник-камикадзе!Трагикомично е всичко!!!

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен19/1/13 16:22

    Дива орда селяшка - с тези ритници не се показахте европейци, а диви талибани.Сщени достойни за Афганистан, Пакистан, Иран и т.н. Не защитавам "атентатора" (смях в залата), но това вашто си беше живо натягане-после ще викате "Глей'те ме - аз защитавах Доган!"
    Поне да бяхте хванали някой от НАТФИз да ви режисира "спектатъка".

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен19/1/13 19:16

    Абсолютен цирк и измама! Тези хора хептен за малоумни ни смятат. Да им е честит на депесарите новия председател Лютфи Местан - агент Петър ;)

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен19/1/13 19:50

    езикът на омразата го създадохте вие от дпс, вие насаждате страх и омраза, щото така ви отърва... за какво да говорим

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен19/1/13 20:40

    За мен това е постановка и никой не може да ме убеди в друго. Напълно подкрепям казаното в 14.05 Да бяха го изрепетирали няколко пъти в сараите преди да го поднесат. И децата няма да повярват!

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен19/1/13 21:19

    направи ли му впечатление на някои друг освен мен,колко спокоен и доволно развеселен вид имаше тоя ахмед след атентата ,когато онази кадъна четеше речта му....РАЗВЕСЕЛЕН,,, ГЛЕДАЙТЕ ГО НА ПОВТОРЕНИЕ АКО НЕ СТЕ ОБЪРНАЛИ ВНИМАНИЕ... ЦИРК...ИСКАМ АПЕЛИРАМ НАСТОЯВАМ И ШЕ ОТСТОЯВАМ ДПС ЗАБРАНЕНА СЪС ЗАКОН... ПАРТИЯ НА ТУРСКИЯ ЕТНОС ЗА КАПСУЛИРАНЕ НА МАСАТА С ЦЕЛ...АВТОНИМИЯ

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен20/1/13 00:50

    ДОГАН Е БЕЗСПОРНО НАЙ-ДОБРИЯ ПОЛИТИК НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ.
    Това че принадлежи на небългарски етнос не позволява да застане начело на България и да я поведе към успешно бъдеще.
    Доган е изключително силна личност, с непреклонни принципи и лидерски манталитет. Освен това е вещ и опитен политически тактик, и човек с лична харизма.
    Разбира се има и недостатъци, но те не са фатални.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен20/1/13 02:57

    stigate s tiq scenariii koi ot koi po cvetaen
    dps vun ot bulgariq

    ОтговорИзтриване
  34. ИМЕНИТ ПИСАТЕЛ;)20/1/13 08:31

    АНАДОЛСКИЯ МАНТАЛИТЕТ СИ КАЗА ДУМАТА! ОК,АТЕНТАТОР БИЛ,ИЛИ КАКЬВТО И ДА Е ТАМ,НО....ТАКА НЕ СЕ БИЕ С РИТНИЦИ БЕ,СЕЛЯНДУРИ ПРОСТИ.ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ИМА АТЕНТАТОРИ И ВСЯКАКВИ ПРОВОКАТОРИ,НО,ВСИЧКО Е ДО "ПОСТАВЯНЕТО В ПОКОЙ" НА ВЬПРОСНИЯ "АТЕНТАТОР"! ОБЕЗДВИЖВА СЕ И ТОЛКОВА. А ТЕЗИ С МАЙМУНСКОТО(АНАДОЛСКО) МИСЛЕНЕ НЕ СПРЯХА ДА ГО РИТАТ,КОЙ КАДЕТО СВАРИ..СЕГА И ЗА ТЯХ БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА СЬД - ХУЛИГАНСКИ ПРОЯВИ - ОПИТ ЗА УБИЙСТВО НАПРИМЕР ,С РИТНИЦИТЕ В ГЛАВАТА И Т.Н...ЕДНО Е ОХРАНАТА ДА ГО УДАРИ И ОБЕЗДВИЖИ,И СЬВСЕМ ДРУГО Е,КОГАТО НЯКОЙ СИ ОТ ТЬЛПАТА(ПРОСТ АНАДОСЛКОМИСЛЕЩ ) ДЕПУТАТ ДА РИТА И УДРЯ НЯКОГО,БИЛ ТОЙ И АТЕНТАТОР,ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ ВЕЧЕ Е ПОВАЛЕН НА ЗЕМЯТА И Е ОБЕЗОРЬЖЕН!
    ТИКВИ С ТИКВИ !
    ОТНОСНО А.ДОГАН,ДА,УМЕН ПОЛИТИК Е И Е МЬДЬР,НО И ТОЙ ПРОЯВЯВА ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ СЕЛСКИ ТАРИКАТЛЬК,ВЬЗПОЛЗВАЙКИ СЕ ОТ БЕЗСИЛИЕТО НА ХОРАТА И ТЯХНАТА БЕЗИЗХОДИЦА ОТ КРИЗИСНАТА СИТУАЦИЯ! (ДОКАТО ИМА БУДАЛИ,ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ)

    ОтговорИзтриване
  35. ИМЕНИТ ПИСАТЕЛ;)20/1/13 08:40

    МАЙМУНАТА Л.МЕСТАН СЕ ОПИТВА ДА ПРОБУТА ЕТНИЧЕСКА ПРИЧИНА В СЛУЧАЯ! ТЬПУНГЕР С ТЬПУНГЕРА МУ НЕДЕН. ПОЛОВИНАТА БЬЛГАРИ ОТ ТУРСКИ ПРОИЗХОД НЕ ВИ ОБИЧАТ БЕ,СЕЛЯНДУРИН ПРОСТ (ОТ МОМЧИЛГРАДСКИТЕ СЕЛА)! САМО ЗНАЕТЕ ДА ПАРАДИРАТЕ С ТВА ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ! ДПС СИ Е ИНАЧЕ КАЗАНО,ЧИСТО ЕТНИЧЕСКА ОРГАНИЗАЦИЯ-ПАРТИЯ,И Е ЗАБРАНЕНА ПО ЗАКОН(ЕТНИЧЕСКАТА ВИ ) ПАРТИЯ! АКО ТОВА Е В АМЕРИКА,ИЛИ В РУСИЯ,ВСИЧКИТЕ ДПС-ри ДА СА В ЗАНДАНАО ЗА ДЬЛГО ВРЕМЕ,АМА СМЕ В БЬЛГАРИЯ ЗА СЬЖАЛЕНИЕ! ЖАЛКО ЧЕ ПРОСТИТЕ И ТРУДОЛЮБИВИ СЕЛЯНИ ВИ ВЯРВАТ (КАТО УДАВНИК ЗА СЛАМКА) И ПРОДЬЛЖАВАТ ДА ВИ ВЯРВАТ,ВЬПРЕКИ ЧЕ ВИЖДАТ КАК ВИ СЕ НАДЕБЕЛЯВАТ БАНКОВИТЕ СМЕТКИ И Т.Н.,КОЙ ХОТЕЛЧЕТА,БИЗНЕСЧЕТА И Т.Н...А ПРОСТИЯ ЧОВЕЧЕЦ С ЕДНОТО НИЩО И ГОЛОТО ОБЕЩАНИЕ!

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен20/1/13 19:32


    ИМЕНИТ ПИСАТЕЛ Много си прав .Ритайки го те си пазеха паричките,който Сокола им дава ,но вече ще секнат и тез пари

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.