Парите – наши, работата им – само на книга

 

Австрийски граждани са взимали по 1 200 евро на ден за командировки в Кърджали, но без да са стъпвали в града край Арда. Парите са плащани от постъпленията в EVN от сметките за ток на кърджалийци. Практиката е от 3 години.

Специалистите, чиито заплати достигали 10 000 евро, са били от дъщерна фирма на енергопреносителната компания и по документи са работели на територията на област Кърджали. Интересното е, че някои от тези служители никога не са идвали в Кърджали, но се разписвали във ведомостите. Това е само един от начините компанията ЕVN да не плаща данък печалба в България.

 

Още по темата - във всекидневника "24х7 Родопи"

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/2/13 20:27

    Е... га ти мошенниците. Та няма да ги изгоним ли... Перушина ще хвърчи вашта ма......австрийска

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/2/13 20:40

    То е ясно , че монополите тотално ни грабят. Странното за Кърджали е , че няма демонстрации както в другите градове. Като гласоподавател на ДПС / вече бивш / имам питане: защо не поведете вашия електорат против високите сметки за ток ? И в случая без да тръбите , че това е инициатива на ДПС.Нима вашите гласоподаватели са доволни от ЕВН ? Или имате негласна уговорка с "герб" да се поддържа статуквото? Защо Кърджали мълчи тези дни ?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/2/13 20:48

    Като всяка фирма и EVN гледат да си плащат по-малко данъци, а това, което ще платят гледат да го правят в Австрия, защото за тях българите са цървули. Поне така ги нарича изпълнителният директор Йорг.
    На същия принцип работят и Лидъл и другите хипермаркети. Плаща се само ДДС-то, което се плаща от клиентите. Нито лев чужденците не оставят в България.
    Извършител на голямата престъпление с ЕVN, ЧЕЗ и другите ЕРП-та е КРАДЕЦЪТ СИМЕОН САКСКОБУРГГОТСКИ, който продаде България, за да събере пари за децата си, които са фалирали комарджии. Конкретно за ЕРП-тата, сделката е допсинаха от дъщерята на Баба Яга - ЛИДИЯ ШУЛЕВА. Тази крадла взе по 2 милиона от ЕВН и другите и сега си ги харчи по широкия свят. Понеже е грозна и си няма любовник, плаща си за жиголо.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/2/13 20:51

    Алоооо, партиите, по-полека. Днес всички яхнаха протестите. Протестът е на гражданите и е против ЕVN, а виновни са всички партии ГЕРБ, БСП, ДПС, НДСВ и всички, които са крадяха във властта.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/2/13 21:14

    Абе хора то само EVN лие ами банките с високите лихви , ами Петрол и Лук оил и останалите с високите цени на горивата а ВиК с високите сметки на водата .....Всички депутати в панделата без значиние от коя партия са .Всички са един дол крадци и далавераджий.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/2/13 21:23

    KARDJALIES
    tozi grad ne protestirat i predi vi kazah ostanaha samo kradsi i strahlivtsi umnite zaminaha poneje toz grad e na BGiTR komunisti

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/2/13 22:32

    Вярно е , че в Кърджали почти не останаха свестни хора, само помияри кръстосват улиците!
    Кой искаш да ти протестира, то за това трябват интелигентни и смели хора, а не умрели гъзове, като населяващите този град!

    ОтговорИзтриване
  8. Изпушилия18/2/13 23:24

    Първо ще се справим с ЕРПЕТАТА,
    после с Лукойл и цената на бензина,
    после цената на газа,
    после със цените на лекарствата,
    после цените на храните,
    после ВиК и т.н.
    СТЯГАЙТЕ СЕ НАГЛЕЦИ МРЪСНИ, ГЛАДНИ И ДОЛНИ!!!
    И трябва много да внимаваме КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИТИЦИ ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ да не си присвояват протестите, защото ВСИЧКИ СА НА ХРАНИЛКА ПО ВЕРИГАТА!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/2/13 08:17

    Кой ги докара тия тука задайте си въпроса,кой ?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/2/13 09:06

    Започна се ,не трябва да спираме

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/2/13 09:36

    E, kato lipsva normalen dialog mejdu bg naroda i firmite, darjavnata administratzia, bg mediite --ima mnogo hora, deto se prestruvat na nemi, gluhi, slepi, a ne tarsyat doktori ----doverieto e mnogo tejko bolno - sega s venduzi li ste go lekuvame? Kasov bon moje da e golyam kolkoto edin samoleten bilet ili daje avtobusen bilet i pak da stava barzo yasno kakvo, kolko, koga, kade,koi

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/2/13 15:36

    6E PLA6ATE I KIO4EK 6EIGRAETE NALI PRODADOHTE VSI4KO I POMISLIHTE 4E SEGA 5E GI IZYADEM HORATA DETOKUPUVAT DA NE SA GLUPAVI ILI IDIOTI TE SA BIZNESMENI SLAGAT PARI I PE4ELYT A NE KATO V BG DA KRADAT 6E PLA5ATE I HORO 5E IGRAETE AKO SI PRODAL GIZA 5E TE 4YKAT

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.