Посланикът на Турция в България Исмаил Арамаз и генералният консул в Пловдив Шенер Джебеджи пристигат днес в Кърджали, за да участват в конференция, свързана с изучаването на майчиния турски език в училищата. Организатори на проявата, която ще се проведе в Дома на културата от 10:30 часа са дружествата на учителите по турски език за Южна и Северна България.
Очаква се след конференцията да се приеме декларация относно изучаването на турски език в училищата, съобщава Ажанс Бг. Преди конференцията турските дипломати ще присъстват на официалното откриване на офиса на Дружеството на учителите по турски език в Южна България.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/2/13 12:10

    Браво блогадерим за поткрепата но и трябва да изчистим старите комунисти тия кат Карабашев от Ардино

    ОтговорИзтриване
  2. Съпругата на Ремзи Осман23/2/13 12:20

    Аз също искам да изучавам майчиния си и бащин цигански език!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/2/13 15:59

    Време е колкото и да нямаме държавност,някои служби, които получават пари от нашите данъци да обърнат много сериозно внимание на ширещия се сепаратизам на тая самозабравила се сган.Тоя гъс дето е дошъл във България да се държи като гост,а не като сайбия,и да се занимава с училищата в Турция където 60 процента от населението трябва да изучава родния си кюрдски.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/2/13 00:09

    Абе,КОЙ СИ ТИ,ЧЕ ДА КАЗВАШ КАКВО И КАКЪВ ЕЗИК ДА СЕ ИЗУЧАВА В БЪЛГАРИЯ.НА ВАС В ТУРЦИЯ НЯКОЙ БЪРКА ЛИ ВИ СЕ В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА..МАЛЕЕЕЕ,ТИЯ ОТ ДПС ПАК ЗАПОЧНАХА С АГИТАЦИЯ АМА ПАК ЗАПЯХА СТАРАТА ПЕСЕН/ЕТНОС,ЕЗИК,ВЪЗРОДИТ.ПРОЦЕС/ АЙДЕ СТИГА,СТИГА ВЕЧЕ ПИСНА НИ 23 Г.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/2/13 00:31

    dar gi vzemi vsi4kite i gi izu4i no ne tuk s moite pari

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/2/13 02:16

    Да изучават какъвто си искат език,ако ще и патагонски,но знаете ли кое най-много дразни,това че не зачитат националния език.Нямат култура на общуване,била съм и съм в такава среда,не ги интерисува че не им разбираш езика,те си продължават и ти се чувстваш като извънземен в собствената си страна и това е много обидно.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/2/13 10:02

    Те нямат никаква култура,не само на общуване.Техният живот е все още основан на принципа на пещерните хора.Дори и индивиди които по необясним начин са постигнали някакъв социален просперитет и по големи възможности да се цивилизоват,не го правят защото са генетично дефектни.Това е единствената нация заедно с циганите,която никога не се интегрира в нито едно общество,независимо от религия или националност.Затова никъде не ги обичат.В Германия когато ходят на кино,а това става само когато дават турски филм,ходят със знамена и плакати в подкрепа на майка Турция.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/2/13 11:18

    ДО 24/2/13 10:02
    ........."В Германия когато ходят на кино,а това става само когато дават турски филм,ходят със знамена и плакати в подкрепа на майка Турция."
    ВАЙ БЕ!тва е страхотна идея!аз у чужбината,ако видим да пуснат БЪЛГАРСКИ филм по кината,не само сс знамена и плакати,но и с дисаги пълни със сирене,кашкавал и розово масло ще носим!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/2/13 12:55

    НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ , ЧЕ НЯМА ТУРСКА НАЦИЯ ? ЧЕ ТЕ И АЗБУКА НЯМАТ ! ТЕ СА СБИРЩИНА ОТ НАЙ-РАЗЛИЧНИ НАРОДИ С ТУРСКИ ПАСПОРТИ !

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/2/13 13:20

    11:18 Не забравяй че в Германия живеят в затворено общество,в което единствената им комуникация с местното население е, когато отиват да работят.Когато говоря за турски филм ,не разбирай задължително че го дават в немско кино,в много голяма грешка си.Освен джамиите,там си има турски магазини,"културни центрове" и естествено турски кина.Наистина никога няма да видиш български филм там.Както и няма да видиш и турски в немско кино.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен24/2/13 15:27

    А В ТУРЦИЯ ЩЕ РАЗРЕШАТ ЛИ КЮРДСКИЯ ЕЗИК КАТО МАЙЧИН ? ТЕ ПОНЕ КЮРДИТЕ СИ ИМАТ ЕЗИК !

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен24/2/13 19:02

    Нашият посланик в Турция да отиде да защитава правата на кюрдите.Такова нещо и на сън не може да стане,но нашите дупедавци-управници са оставили Бг като разграден двор и турският и американският посланици се зазпореждат като у тях си.За едно потупване по рамото и едно аферим Боко и другите около него продаваха майка си и татко си.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.