34-годишнният В. Димитров - Мечан, бил арестуван в Перник след подадена информация, че е участвал в обира на трезора в Кърджали. Той обаче бил освободен след 24-часов арест, защото имал желязно алиби за нощта на 4 януари, когато групата на Славчо Мегеров – Мегера атакува трезора на улица „Сан Стефано" в Кърджали.
Мечан е известен с касоразбивания и фирмени обири и бе търсен от криминалистите почти месец, съобщават пернишки журналисти.
На 14 февруари бе арестуван Явор Славянов – Циката, който е един от хората на касоразбивача Валентин Кирилов – Пуйката, заради обира на трезора в Кърджали. За същото преди него зад решетките попадна друг член на бандата Росен Драгомиров – Синбад, който вече е пуснат под домашен арест заради проблеми с бъбреците.
„Мечан и Пуйката понякога работят заедно. Групата на Валентин Кирилов действа по-силово. Обикновено членовете на бандата ползват оръжие при обирите. Хората на Мечан не работят силово", твърдят криминалисти.
Мечан който е собственик на кафене "Лого" в квартал Изток, е сред най - известните пернишки бандити, пише вестник "Съперник". Той се занимава с разпространение на дрога, изнудвания, касоразбивания и кражби на автомобили. През 2008 г. срещу Мечан имаше покушение. Той оцеля по чудо след като по него бе стреляно пред собственото му заведение. Димитров бе един от заподозрените за обира на инкасото на столичния "Техномаркет" заедно Пуйката, който също е обявен за общодържавно издирване заради трезора в Кърджали и се укрива вече седмици наред.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/3/13 11:53

    o6te li gi vartite be , vedin moment 6e zabravite ot de ste po4nali i krai na deloto,nikoi ne e iskalda obira trezora samo izprobvali alarmata 6to sa test spezialisti kam nekoia firma

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.