Най-силен е вятърът в Кърджали – средната му скорост е 28 м/сек., духа югозападен вятър с пориви до 34 м/сек. Това сочат данните на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) към 17 часа.

„Има паднали дървета, табели, наклонени рекламни материали, най-вече по улиците „Екзарх Йосиф" и „Васил Априлов" в Кърджали. На ул. „Екзарх Йосиф" има паднали дървета, едно от които е затиснало автомобил. Нанесени са материални щети, няма пострадали. На блок „Ракета" има рекламно пано, което частично е отстранено поради наклон, премахнато е екранно табло в двора на църквата „Св. Георги", съобщи областният управител Иванка Таушанова.

В Ардино има частично отнесен ламаринен покрив на къща.

„Очакваме през нощта силата на вятъра да се увеличи", каза Таушанова. Отправени са предупреждения към дежурните в общините, гражданите са информирани да предприемат необходимите мерки: да държат плътно затворени прозорците и вратите, да приберат падащи предмети от терасите, ако има не добре залепени рекламни материали – да бъдат предприети мерки за обезопасяване.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/3/13 20:56

    а бе чудя се кой ви дава инфото,в Ардино пожарната закова ламаринения покрив след като от общината им се обадиха,глупостите на Зайчарова пишете,тъпаци...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/3/13 21:39

    абе тая Таушанова синоптик ли е , к'ва е ??? :D

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.