Всеобщата нагласа на превърналия се в „Площад на протеста" бе, че заводът рано или късно ще заработи. Сред мненията на протестиращите не липсваха обаче и радикални, граничещи с политическа неприязън.

„Като дойдат изборите идват и политиците в „Боровец". Лъжат като простаци. В завода 80 процента са турци, а никой нищо не прави за тях от партията. Другият идва с вертолетите и пак нищо", коментира Юсуф Юсеин от „Боровец".

Негов колега пък заяви, че единствено военно положение би спасило страната. „Нямаме и армия. Иначе военните да вземат властта за една година и през това време да няма партии, да се провери на всеки откъде са доходите и как е забогатял. Държавата е мафия, всичко е мафия и в момента се чака какво ще реши тя. Аз лично бих взел автомата и търся възмездие от такива като Захариев", заяви на свой ред Хари Назъров.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/3/13 14:19

    Че,то има ли военни?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/3/13 14:29

    To4no taka Hari i az sam na tova mnenie,v protiven slu4ai ku4etata si laqt,a kervanat si varvi.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/3/13 14:37

    В ОЦК циганите идваха не да работят,а да откраднат нещо,турците пък за работен стаж, а българите за пари, но получаваха един голям к.. А иначе всички крадяха,като учителя им Захариев.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/3/13 14:45

    Благодарение на Бойко Борисов една от красивите думи в английския език congratulation (поздравление, благопожелание, честитка) стана мръсна дума в българския или поне придоби ироничен оттенък. Особено на фона на наследството на неговото управление.

    А то е повече от негативно – висока безработица, корупция, лобистки закони, нереализирани европейски пари (освен за лично облагодетелстване), престъпност… Иначе с красивата дума congratulations Борисов се хвалеше в началото на своето управление, когато с нея го посрещали европейските държавници. Той и до края на своето безславно управление не можа да разбере, че това е само дипломатически етикет и в никакъв случай не отразява истинските чувства и мисли на европейските и американски политици. И дори до края се защитаваше, че ако имал криминално минало, никога те не биха го приели. Но, първо в политиката са важни не толкова симпатиите, а ползите и второ – политиката изисква приемане на легитимния държавник. Освен ако не е като Лукашенко например, който тези дни произнесе крилатата фраза, че е по-добре да си диктатор, отколкото гей!?

    Най-страшните поражения обаче управлението на ГЕРБ нанесе в морала и душите на хората. Тревожността и безперспективността завладяха българите и резултатът не закъсня – протести, самозапалвания, убийства, безпричинна жестокост в дома. Това са социални травми, които не се лекуват с магистрали. Защото за какво ти е тя, когато няма как да се придвижваш по нея, а бензинът стига само, за да си драснеш клечката?! Разбира се, че самозапалването е краен акт, който не е оправдан нито от бога, нито от хората. Но това е и едно чувство за саморазрушаване като резултат от сриващия се около теб свят. И все пак, животът е хубав и това не трябва да се забравя дори, когато ти е най-тежко. Защото самозапалването и въобще самоубийството е посегателство не само срещу природния и божи дар – живота, но и натоварва с вина най-близките хора.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/3/13 14:47

    Ако сега българите протестират, то не е само заради сметките за ток и парно, а заради несправедливостта, обидата от пренебрегването на тяхното мнение и загубения си вкус от живота. И това е резултат на управление, което вкара науката, културата и образованието в задънена улица, която не води до никаква магистрала на бъдещето. Отделен е въпросът, че самите протестиращи не могат да се разберат за исканията си и кой да води бащината дружина. И ако сега са недоволни от това управление, да не забравят, че точно негласувалите докараха Борисов на власт. Тогава непрекъснато се издигаха гласове за това, че нямало никой достоен, нямало за кого да се гласува, "няма пък да им гласуваме". Сега обаче искали да си върнат България. Но България никой не им я е вземал, те сами я подариха.

    Сега предстоят предсрочни избори. Искаме да са честни и прозрачни. Но съмненията към новото служебно правителство остават, защото то в голяма част е проекция на предното. И в него са заложени капаните с липсата на смяна на администрацията в ключови министерства, като на вътрешните работи, например. Отделно, имаме един несъвършен, компромисен Изборен кодекс, който също не гарантира напълно честността на изборите. Не говорим за недомислията в него, като това наложено от управляващата до скоро ГЕРБ за купуване на 11000 копирни машини за изборните секции. Според ИТ специалисти това е най-скъпият и глупав начин за осигуряване прозрачност на изборните протоколи. Има по-съвременни и по-обикновени начини, които отгоре на всичкото няма да струват 2,5 млн. лева, колкото ще е цената на тези машини сега. При това, те ще бъдат от нисък клас и почти напълно неизползваеми след изборите. И всичко това в условие на криза за държавата.

    Иначе бедността на хората е тежък проблем, но той може да бъде преодоляван и с достойнство. Ще посоча една случка с мен. Бях купил нещо от магазин и спрях до кофи за боклук, за да изхвърля някаква хартия. Не бях прибрал още парите, които ми върнаха и ги държах в ръка. До съседна кофа мъж ровеше в нея, погледна ме, усмихна се и каза: Хей, да не вземеш да ги хвърлиш в кофата. Той не просеше, даже не ми и поиска от тях, нито пък се надяваше наистина да ги хвърля, за да ги прибере. Просто искаше да контактува с някой. Усмихнах се и аз, отминах, после съжалих, че не му дадох поне някой лев. Не се бях сетил. Защото човекът с достойнство ровеше в кофата, за да изкара прехраната си и се радваше на живота. И някак си не го възприемаш като просяк или клошар. Парите за него бяха важни, но все пак не най-важното в този свят…
    Автор: Стефан Джамбазов

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/3/13 16:09

    бившите работници от ОЦК никой не трябва да ги наема на работа в Хармони.Нали знаете приказката "със стари к..ви нов пърдак не става" а и като добавим и некадърни,мързеливи ,продажни и т.н .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/3/13 17:43

    Кой собственик ще иска да наеме такива работници, като знае какво погодиха на бившия си собственик..

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/3/13 20:32

    Новия назначен директор на Театъра е в Италия за коронацията на папата! Това ако не е цинизъм - без право на отпуск - той в чужбина за сметка на Театъра! Всичко е простащина!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен22/3/13 16:20

    Военните са едни алкохолизирани ПЕДЕРАСИ, които за нищо не стават ! На военния му дай да се налива с гроздова ракия от сутрин до вечер и да попълва фалшиви требвания, а жена му да я утешава съседа Амед.Тези педераси ли ще въведат военното положение ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.