По площадите ехтят децибелите на обещанията


Площадът е пълен. Колоните бичат със страшна сила. Когато утихнат, множеството е като кошер-жужи и се сбира още по-плътно. Очаква нещо да се случи. Звездите още не са на сцената, но ще се появят всеки миг. Това е предизборен митинг. Няма как да откажат участие. Трябва само да мине уводът. Пък той е доста изнервящ.

„Ай да викаме „Ууу", всички се радват и ръкопляскат, ама ние да сме различни", казва тийнейджърка на своя приятелка, стоящи току до сцената в центъра на родопски град. На подиума се говори за политика, а те издивяват. Говори се за инвестиции, за милиони, милиарди, работни места. Чуват се аплодисменти и откъслечни викове „Браво!". Чуват се много неща. Там долу, при хлапетата, превзели първите редици на политически митинг… Родителите им са вероятно в по-задни позиции или зад екрана у дома. За тях няма значение.

„След като чуем Ангел и Моисей да си ходим, че майка ми ме чака. Трябва да сядам да уча", казва 16-годишна на дружката си. „Що толкова се напъваш?", пита я приятелката й. „Родителите ми искат да продължа в чужбина, но сега да купонясваме", следва отговор.

Колоните кънтят с децибелите на обещанията. След малко излизат звездите. Родители се разотиват, наслушани и заредени с надежда, децата остават за купона.

Бамбини от фолка, тенори, БГ-„бийбъри", всякакви ритми ще се носят преди изборите докато младите куфеят в „голямото междучасие" преди да влязат наистина в час. Ще пеят Галена, Глория, Ангел, Моисей…

После галените ще останат у дома, на други родителите ще разтворят като пророка Червено море, за да спасят отрочетата за Слава на Отечеството, ама зад граница, щото ангелите май са из площада веднъж на четири години.

 

„Родопи войс"

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/4/13 09:56

    "Българи, протестите трябва да продължат и не само да продължат, но да ескалират, и ако се наложи да прераснат във въоръжена борба. Тези 23 години преход се оказаха лъжовни, изгубени и пагубни за нас като народ. Търпението ни, ни изигра лоша шега. Вярата ни бе употребена. Доверието – излъгано. Ние – предадени. Дошло е време за българската пролет. Аз вече не вярвам на политиците, на управляващите, на всеки който се тупа в гърдите, че представлява властта. Всички те, в името на собственото си живуркане са способни да ти забият нож в гърба и не се колебаят да го правят. Всички, които днес ви обещават, че утре ще направят живота ви по-лек, ви лъжат. Те не се интересуват нито от вашите сметки, нито от вашите заплати, нито от вашите болежки, нито от вашите мечти, те се интересуват само от себе си. Те ви обещават всичко, с ясната цел да ги изберете и да заграбят всичко.

    Аз, Бойко Борисов, Аз Сергей Станишев , Аз Волен Сидеров , Аз Ахмед Доган , Аз Иван Костов , Аз Симеон Борисов , Аз Меглена Кунева , Аз Лютви Местан , Аз ...... се заклевам в децата на Цветанов, че съм готов на думи и на дело, да положа всички усилия, цялото време с което разполагам и живота си, в борбата с мафията обсебила България. Аз съм на улицата и ви чакам. Свобода или Смърт. МА-ФИ-Я! МА-ФИ-Я! МА-ФИ-Я! УУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/4/13 12:14

    браво,има много хора,които мислят като теб,но повечето вече са отвратени от всичко и от всички и са трьгнали по нанадолнището без вече да се вьлнуват

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/4/13 13:37

    Чудесен текст. Ако стилът на медиите е такъв и стане пример за общуване и на политиците, то май ще има надежда да се наречем цивилизована нация.По-кротко с обещанията, господа политици! Все пак вие сте реални хора, не герои от вълшебни приказки!А ние не всички сме Ивануша глупака.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/4/13 16:18

    Тази разрушителна сила ,която ни се предлага от 45 малки партии и коалиции с разнопосочни обещания и идеи изкутно ръководени от кукловоди на организираната престъпност имат за цел ХАУС и БЕЗРЕДИЦИ . Цели се бездържавност и протакане продължаване на хауса в страната . А компроматите са специалитет на другаря Станишев .

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/4/13 21:47

    Компроматите са специалитет на БСП и ДПС, няма избори където да не са си показали рогата, а всъщност показват своята немощ. Жалки червени боклуци сте, БСП и ДПС! Цялата мръсотия и омразата идват от вас!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен28/4/13 00:06

    RED ZAKONNOST SPRAVEDLIVOST !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/4/13 07:47

    САМО РЗС!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен28/4/13 16:33

    ДО 07:47.
    ЩО БРЕ , И ТИ ЛИ СИ "ПИДАЛ" КАТО ЯНИ И БОЙКО !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен1/5/13 19:11

    Май ГЕРБ прави по-пищни концерти от БСП и ДПС или хората не разбират нищо?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.