Мукаддес Налбант, Салиха Емин и Неджми Али влизат в изпълнителната власт

 

ДПС ще получи вицепремиерско място в новия кабинет „Орешарски", разкриват за 24rodopi източници от движението и от БСП.

Ако ГЕРБ не може да прокара в парламента правителство на малцинството, каквито са очакванията, БСП и ДПС ще подкрепят кабинет на Пламен Орешарски.

Вече се спрягат различни имена за постовете на министри в отделните ресори. Сред тях са: Кирил Ананиев или Петър Чобанов – министър на финансите; Драгомир Стойнев – министър на труда и социалната политика; Ивайло Калфин – министър на външните работи; Младен Червеняков – министър на вътрешните работи; Таня Андреева - министър на здравеопазването.

ДПС ще получи земеделското министерство. Най-вероятно Лютви Местан ще бъде поканен за вицепремиер.

С най-голям административен стаж в ДПС е кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, било отчетено на преговорите между представители на двете формации. ДПС обаче ще даде Азис в експертния кабинет само ако прецени, че частичните избори за кмет на Кърджали ще бъдат спечелени от кандидат на движението. Засега все още няма изразен лидер, който да смени Азис в Кърджали. Не е преодоляна и конфронтацията в Общинския съвет на партията. Преди година и половина Хасан Азис спечели трети кметски мандат с 18 135 гласа, докато на 12 май за кандидат-депутатите на ДПС в община Кърджали гласуваха 5 хиляди човека по-малко.

Почти сигурен зам.-министър на образованието в кабинета „Орешарски" ще бъде момчилградчанката Мукаддес Налбант. Зам.-министри или шефове на агенции и други звена се очертава да бъдат Салиха Емин и Неджми Али, които бяха на 4-то и 5-то места в листата на ДПС.

Както вече писахме, за министри от БСП пък се спрягат имената на новите депутати Милко Багдасаров и Димчо Михалевски.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/5/13 15:07

    Неджо става!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/5/13 15:19

    Нали кабинета на Орешарски щеше да е програмен, а не кърджалийски.....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/5/13 15:30

    С подкрепата на АТАКА ли ?
    Няма да имате много време да си зарадватеи,народа ще ви свали с камъни от власт !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/5/13 16:38

    Искам да поздравя всички които са гласували за дпс с новият им коалиционен партньор Атака. Гласувате за агент Павел получавате Станишев и Сидеров. На това му се вика 3 в 1. Ако се наложи агент Павел пак ще ви смени имената стига той да се добере до кокала. ...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/5/13 16:39

    Не се радвайте толкоз на вицепремиерството на Лютви. За простолюдието турско нищичко, ама нищичко няма да направи. Семето му не е от дащните.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/5/13 17:16

    Те пък БСП-ДПС кога ли са говорили истината? Правителството нямало да бъде на БСП,а на Орешарски и щяло да бъде експертно и програмно. Дрън-дрън. Като гледам-само ,,експерти".

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/5/13 17:33

    Ако тоя палячо Сергей Дмитриевич Станишев си мисли че ще оправлява четири години ще му излязат много криви сметките нима забрави как беше изритан от парламента през 2009 но този път ще е много по лошо щото народа му писна да бъде правен на маймуни от банда псевдо социалисти.Ако се касират изборите ще гласуват много нормални хора а не само тези които на настоящите гласува под строй и тогава резултатите ще са коренно различни.Затова Станищев и компания ако не извън парламента ще останат с пръст в уста.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/5/13 19:25

    ....GLADNİ KOKOŞKİ NA VAS TRYABVA Bİ - 58 İNAÇE NYAMA OTIRVANE OT VAS KIRLEJİ TAKİVA........HA HA

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен21/5/13 19:49

    Ще гласуват много по малко хора.Всички видяха какво струва сръдливият ви Боко.Да не говорим за Цецо,който няма да може да организира платеното гласуване и държавният рекет върху народеца.Ще има избори,но когато сменят всички шефове и шефчета поставени от герб.Мале колко народ ще си иде в Кирково да гледа пак чушки,само след месец.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен21/5/13 20:54

    basi prostotiqta ei ako dadat tiq postove na turcite naroda 6te se digne pak i 6te stane ujas i pogrom osobeno taq mukades deto iska6e da promeni istoriqta na balgariq maleeeeee ko 6te stava

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен21/5/13 21:12

    Ey tova dps za pari prodadoha naroda si,vidqhte li sega selqni na koi ste dali glasa si

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен21/5/13 21:23

    Очаквам орел рак и щука да се движат в една посока ,ама как като всеки си има посока . Ще успеят ли БСП , ДПС и атака да бутнат колата в батака , това е възможно нали. ?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен21/5/13 21:48

    Mladejite glasuvali za dps da si styagat kufarite za gasterbayteri

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен21/5/13 21:54

    големи експерти няма що не вярвам дълго да просъществува това тъпо правителство

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен21/5/13 22:30

    Говори се, че ще се водят разговори с д-р Мухтаров за министър на здравеопазването, тъй като търсели непартиен човек експерт. Освен това така щял да бъде отстранен от участие в евентуални избори за кмет на Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен21/5/13 22:58

    Никой няма да се върне в Кирково а точно обратното...всички помаци от границата да дойдат да живеят в Кж, единствено тогава кмета може да е българин и то от ГЕРБ...щото пенсиите гласуват за БСП без да ги е еня че гласуват против децата и внуците си. Това е единствената алтернатива Кж да е с кмет българин и да се чува българска реч и българска народна музика. А на който не му харесва..да хваща на където му видят очите. Гастербайтер в Европа или в майка Турция.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен21/5/13 23:32

    Мукаддес? Якооо! Давай куклоооо!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен21/5/13 23:56

    каде забравихте ЯШКАТА няма ли да го правим зам. министър на МВР

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен22/5/13 08:20

    Българио тежко ти багдасаров и михалевски мошениците в правителството както и от дпс.но всички са дебелооци.ще има видов ден запомнете

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен22/5/13 10:03

    Г-Н МЕСТАН НЕ ПРАВЕТЕ ГРЕШКИ ОСТАВЕТЕ СТАРИТЕ МУЦУНИ А СЛОЖЕТЕ МЛАДИ И ЕНЕРГИЧНИ ХОРА НА ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ.ВИЗИРАМ КАДРИ ОТ МДПС.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен22/5/13 14:10

    нЯМА КАК ДА СЛОЖИМ МЛАДИ И ЕНЕРГИЧНИ ХОРА ОТ МДПС ,ЗАЩОТО ТЕ СА ВИПУСКИ ИЛИ НА ГАБРОВО ИЛИ НА КОЛЕЖИ .пЪРВО ,ЩЕ МИНЕТЕ РАБФАГ ПРИ СТАРИТЕ МУЦУНИ , КАТО МУСА ,КАТО ,РАИФ И АХМЕД ЮСЕИН И ТОГАВА ИДВА РЕД НА ЕНЕРГИЧНИТЕ ВИ БОКЛУЦИ .

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен23/5/13 08:56

    Българи от Кирково,хахахахахахаха

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен23/5/13 08:59

    Няма правителство,което да е причинило толкова много беди на България и българските граждани като гербовото ! Ще видите какво ще излезе наяве след месеци, какви зулуми са сторили, имайте малко търпение герберски малоумници, коне с капаци!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен24/5/13 21:45

    Какъв вицепремиер може да е местан в България,вие подигравате ли се? Стига с тези кадри от дпс-много кадърни се изкарахте?

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен27/5/13 15:26

    На есен ще докараме Бате Бойко на бял кон ,и тогава "жална ви майка".Тогава да ви видя къде ще се криете като мишки.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.