Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган обеща да изостави 100-годишната занемареност на Балканите. Това заяви той по време на редовното съвещание на Сдружението за култура и солидарност на румелийските турци в конгресния център "Халич" в Истанбул, пише 24bulgaria.
"Моля Ви, всички турци, албанци, бошняци... Братя, ние сме едно и никога няма да бъдем разделени. Няма да дадем възможност на онези, които искат да посеят семето на раздвоеност между нас", подчерта Ердоган. "Припомнете си старият мост в Мостар. Западът разруши моста, а ние го изградихме отново. Разрушиха мостът и на Дрина. Ние пак го възстановихме. Разрушиха джамиите, а ние ги построихме наново. Защо? Затова защото ние имаме духовен дълг към тях", посочи в обръщението си турският премиер.
Той бе категоричен, че гражданите от различните държави на Балканите трябва да се обединят.
"Ние на Балканите трябва да бъдем едно и с албанците, и с турците. Ще Ви припомня, че авторът на турския химн Мехмед Акоф Ерсой бе албанец, но той написа химна, в който пренесе своите чувства. Когато написа песента, той получи грандиозни аплодисменти в Парламента, които траеха с часове. Докато Турция расте, става по-богата и по-силна, и нашите братя на Балканите ще имат полза от това. За нас няма разлика между Истанбул, Анкара, Измир, Бурса, Едирне и Скопие, Призрен, Сараево, Тирана, Солун, Кърджали и Шумен. Ние не можем да живеем отделно от тях. Аз не мога да захвърля на една страна нещата, които съм преживял в Мостар, Прищина или Призрен. Любовта и интереса на хората там се показват към мен и аз ги чувствам. Както гледаме на нашите градове, така гледаме и на градовете в този регион...", посочи в заключение Ердоган.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

32 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/6/13 00:31

    и тоя започна да прекалява.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/6/13 01:10

    Лъжец долен скапан махайсе от власта шибаняяк мислеш си че си паша ли глупак такъв един 2 мандата и те няма , никакъв си а Ататурк ще го има винаги защото той построи Велика Турция а ти с твоите шалвари се махайте от Турция

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/6/13 06:28

    eyvallah PASAM .....NEMAM DUMI.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/6/13 06:58

    Цвета Караянчева , четеш ли какво говорят и правят ВАШИТЕ "ПРИЯТЕЛИ" ! ! ! " ТУРЧИН - ХРАНИ И Г-ЗЪ СИ БРАНИ " ! ! ! Тракийка си -- забрави ли какво ти говореше баба ти , а ! ! ! Какво нещо е късата памет , еййййй ! Особено когато е съчетана с преследване на властта с всички средства ! ! ! Къде са тракииските компенсации , къде са задълженията на Турция към България , а ! ! !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/6/13 07:18

    Браво на господина,вместо да обиждате отидете да видите каква промяна има там.Какво е лошото като иска да помага на комшиите си.Теклас е един пример...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/6/13 07:22

    NE SE SAMOZABRAVYAI,PACHA! NYAMA MYASTO ZA SRAVNENIE M-U TEB I ATATURK. I PO NEJNO SBALKANITE DA NE STANE GRESHKA!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/6/13 08:14

    Този човек говори за други балкански държави така сякаш са част от Турция. Това не е добро и колкото по навреме протестите го изметат, толкова по-добре.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/6/13 08:29

    Благодарности, без Турция да бяхме изклани до сега...Helal olsun bashkanim...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/6/13 09:17

    He podkrepqm Erdogan,no nqma kak da se otre4e tova koeto toi napravi v poslednite 10 godini za ikonomikata na Turciq,a kakto vsi4ki znaem inkonomikata e nai-vajnoto ne6to za edna darjava -PARATA PRAVI IGRATA-za sajalenie.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/6/13 09:26

    Доган след като е прочел тази статия сигурно се е напикал от страх.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/6/13 09:30

    Пусувайте колкото си искате,но най малката пенсия в Турция е 1000 лева.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/6/13 09:48

    Светът трябва да има поне още 10 ина Ердогана за да властва доброто Велик политик и държавник
    Дай боже един подобен държавник и български родолюбец
    за 10 години да ни вдигне стандарта на живот 3.5 пъти
    да накара Израел за първи път в историята си да се извини за убийствата си
    да може да каже гръмко на целия Евросъюз не Ви признавам
    да може в условията на кризата държавата да постигне устойчив растеж внушителен
    да се противопостави поименно на най мощните медийни корпорации когато бълват изопачени новини
    и все още да е министър председател
    дай Боже един и на нас

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/6/13 10:31

    do 09:30 kolko si tap samo a kolko struva benzina mesoto rakiqta znae6 li ..qj si tam zehtina i mal4i

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен19/6/13 10:32

    do 09:30 kolko si tap samo a kolko struva benzina mesoto rakiqta znae6 li ..qj si tam zehtina i mal4i

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен19/6/13 10:42

    helyal olsun baskanim.baksinlar chp liler deto sa bsp pari.devam baskanim bizde yaninizdayiz

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен19/6/13 10:45

    samo erdogan 111111111111111111 edno

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен19/6/13 10:48

    evalah baskanim

    ОтговорИзтриване
  18. NAY GOLEMIA LIDER NA SVETA...SENINLEYIZ BASKANIM

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен19/6/13 11:33

    Turkiye devletine ve basbabakanina saygilar.Tarim alaninda,agir sanayi,ve her hususda Avrupa birligine ornektir.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен19/6/13 12:16

    Стратегическата идея за изграждането на ислямска дъга на Балканите от Адриатика до Босфора, включваща територии на Албания, Босна, Сърбия, Македония, Гърция и България, се прокарва последователно и с всички възможни средства. Тази задача у нас се изпълнява от ДПС със съдействието на коалиционните му партньори и във взаимодействие с Главното мюфтийство и местните настоятелства.
    Особено ярко тези взаимоотношения се проявяват по време на национални избори, когато джамийските ръководства се превръщат в клубове на ДПС за организация, пропаганда и агитация сред изповядващите исляма и самоопределящи се като турци, потурчени и ислямизирани, коренни жители, цигани и българо-мохамедани.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен19/6/13 12:22

    е затова братя ФЕСОВЕ вече никои не ве ще във власта,защото винаги се окензвате.
    И пак казвам които иска да си ходи в маика Турц.
    никои няма да спрем:)

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен19/6/13 12:23

    Масираното изграждане на джамии у нас е пряко свързано с турската експанзионистична стратегия за прокарване на т. нар. Ислямска дъга през Балканите, включително и България.В основата й е една разработка на ЦРУ преди години под название „Зеленият пояс“, по късно Анкара я модифицира съобразно спецификата на региона и своите имперски цели. Тя е включена и в едно недостъпно за широката публика изследване от 1999 година, под което стои името на Хюсеин Кансу – тогавашен председател на Комитета по външна политика при турския Меджлис (парламента). То дава ясна представа за имперските апетити на Анкара, които по традиция използват исляма като оръжие и спойка между мюсюлманите в бившите вилаети на Османската империя. Ето откъс от този агресивен документ:
    „Нацията, която е създала велика световна държава (Османската) има естествено право да влияе върху процесите в региона извън нашите граници. Имаме право на свой културен Хинтерланд, простиращ се на Балканите, Близкия изток и Кавказ. С особен приоритет е Балканският полуостров, който завладяхме преди Истанбул (Константинопол). Ето защо е нужен „Зеленият (ислямски) пояс“, в който живеят наши кръвни религиозни братя. Основни звена в него са Босна, Санджак, Косово, Македония, КЪРДЖАЛИ – Западна Тракия и Източна – Одринска. Всяка наша религиозна стратегия, която не отчита значението на Западна Тракия, е обречена на провал. Отношението към нея трябва да е основен принцип на всеки. И който не се съобразява с това, посяга върху целостта на нашата стратегия в региона“.
    След промените през 1989 година у нас този „основен принцип“ се осъществява с нарастващи темпове, улеснен от престъпното безхаберие и продажността на българските политици и набедени държавници.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен19/6/13 12:33

    nai golemia glupak6te stane,pomnete mi dumata.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен19/6/13 14:11

    България нито в едно отношение не може да се сравни с Турция за съжаление. Един работник от средна класа получава около 2 хил.лири заплата а за ВИСШИСТИ да не говорим и се споменава за месото и алкохола, че е по скъпо. Но мога да ви кажа, че всичко останало е дори по евтино. Тук в България повечето висшисти са без работа, хората бягат по други държави а останалите работят за минимални заплати. Гражданин в Турция си купува месо за 25 лири, но получава заплата от 2-4 хил.лири а ние купуваме месо за 10лв, но получаваме заплата 300-500лв.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен19/6/13 15:15

    Ако за тебе те са едно цяло градовете в Турция и България ,за мене има ОГРОМНА разлика достум...
    И стига сте развявали тая надута икономика.
    Знам много добре как се живее там.
    Просто хората работят доста повече от нас,но не са цъфнали и вързали.Говоря за обикновенните хора.Този който го може и умее,си го умее и тук.
    Така че....

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен19/6/13 16:17

    Tuk nema mesto za tirani turskia narod rano ili kasno ste go prati v bokluka....Mogat da prebıdat samo tezi koito varviat po patia na nay golemia liderv 4oveshkata istoria toest ATATÜRKKKKK....Za sega samo nie SİVİTE VALCİ pazim negovete zaveti TURCİA e bila predi ERDOĞAN ste prebıde i sled nego ....ALLAH türkü korusun ve yüceltsin...Mücadelemiz TURAN'a kadar.....

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен19/6/13 17:16

    Трябва да кажа на гупавите българи едно нещо нали мразеха А Доган но сега ще усетите чрез К Дал дъха на Ердоган ,ако пък влезе във парламента няма да свършат исканията я вижте какво иска Ц Цачева днес и на къде вървят нещата

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен19/6/13 17:26

    ДА ОСТАНЕ НА ВЛАС ОЩЕ 10 ГОДИНИ ЕРДОГАН НИЕ СМЕ СЪС НЕГО ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен19/6/13 17:53

    Sonuna kadar seninleyiz... En buyuk sensin ! Bizleri de turkiyenin parcasi sayan bir tek Ozal vardi simdi sen varsin! Allah yardimcin olsun

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен19/6/13 18:03

    Erdogan iska fabriki da otvori v Balgaria,djamiite ima koi da gi otvarya,otvorete si ochite malko.Turskata ikonomika kipi,a nie sme v paraliza.V Rumania investiraha milyardi i tochno za tova posrednicheha na Boyko za postroyavaneto na magistrala ot Kapitan Andreevo do Ruse ot katarska firma.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен19/6/13 20:41

    Показа си зъбите ислямиста това е
    политиката на рязаните затуй да сме готови отново да си вземем Одрин.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.