България е на първо място по смъртност в Европа,  съобщи д-р Тодор Черкезов, изпълнителен директор на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски"-Кърджали, на симпозиум по проблемите на здравеопазването, който се проведе в Българската академия на науките.

Средностатистически в България коефициентът на смъртността е 970,26 на 100 000 души, като средното ниво на коефициента за смъртност за Европейския съюз е 608,25 на 100 000 души. Освен това сме на пет първи места по смъртни случаи заради злокачествени заболявания, каза д-р Черкезов.

По думите му справедливостта и ефективността в болничната реформа винаги са били на фокуса на българските управляващи и на българския народ като цяло. „Неизбежно е за потребителите на болничните заведения качеството на здравеопазването, да бъде справедливо и ефективно. Справедливост означава пациентското потребление да бъде достъпно. Важни са компетентността и ефективността в здравеопазването", добави Черкезов.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/6/13 23:37

    dobre be gospodin direktor zadavate li si vaprosa za6to znaete li 4e edni ot nay korumpiranite lekari sa vav va6ata bolnica az sam pacient na va6ata bolnica va6ite pod4ineni me umoriha ot reket i ru6veti sled koeto se doizlekuvah v umbal sveti georgi plovdiv povyarvayte mi docentite i profesorite ot plovdiv nyamat samo4ustviyeto i fasonite na tvoite bokluci

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/6/13 00:22

    Като не може да напрви наука с кожните болести Тошката се готви да става доцент с темата справедливост на болничното финансиране. Говори се че ще финансира пътуване на приближени до чуждестранен курорт да слушат негова лекция.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/6/13 06:07

    nay golemite rusvetcii sa v kirdjali......

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/6/13 08:33

    БРАВО,ПОНЕ В НЕЩО ДА СМЕ ПЪРВИ.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/6/13 09:26

    Пфуу, как не го срам вечният директор! Та в неговата болница докторите работят за погребалните агенции, колко народ изтърваха? Защо се мълчи по тази тема?
    Наглецо, първо огледай собствения си двор, виж какво става по отделенията ти, и после се изказвай в глобалем мащаб!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/6/13 10:43

    Всички в този град ли сте такива злобни и прости не мога да разбера. Май наистина що имаше качествени хора отдавна избягаха. Какво искате вие от доктор Черкезов? Един от последните останали стойностни лекари в този град. Честен, почтен и интелигентен, както така и добър специалист.
    Повярвайте болницата е на добро ниво на фона на цялата ни държава. Сигурен съм, че д-р Черкезов прави максималното за да бъде тази болница на ниво, но винаги има какво още да се желае. В тази загиваща държава и по-лошо ще става. Сега плюете по лекарите, но както вървят нещата скоро време ще ви лекуват врачки, знахари, ходжи и всякакви такива, защото доктори няма да има. Тогава ще ги търсите същите тези, от които сега се оплаквате.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/6/13 11:09

    Allah velik.Dall ni bg doktori.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/6/13 14:11

    16/6/13 10:43 Бравооо, заработи си заплатката! И без това за нищо друго не ставаш! Ама що не си написа името, да знаят кърджалийци, що така се хвърляш пред амбразурата?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/6/13 18:44

    драги анонимни като сте давали рушвет или сте станали жертва на рекет то си има ред подайте сигнал докажете стига сте плюли има както навсякъде и свястни и некадърни но на мен нищо не са ми искали и аз не съм дал още съм жив и здрав слава богу пък много пъти съм попадал в ръцете точно на нашите кж. доктори

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/6/13 20:39

    Пфффффффф

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/6/13 21:40

    много добър ръководител, несменяем и вечно нагаждащ се с власт имащите. малко хора го умеят това. браво.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.