След „Училище за шампиони" на СОУ „П. Р. Славейков", Гимназията за преподаване на чужди езици (ГПЧЕ) „Христо Ботев" стана второто кърджалийско училище с музикален клип.
Заснемането на аматьорски видеоклипове измества манията „Харлем шейк". Нарича се липдъб (lipdub). Идеята на видеото е на фона на песен да се появяват различните участници, които имат определена роля. Те влизат и излизат от кадър без допълнителен монтаж.
Клипът е заснет в ГПЧЕ „Христо Ботев", като идеята е на американския учител Майкъл Дидън, който вече не е в България. Той е избрал песента «On Top of the World" и е включил в клипа голяма част от възпитаниците си. Те пък споделят, че трудната част била да се измисли всеки от тях каква роля ще играе и точно кога да се появи. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/7/13 10:53

    Да бяха направили клип върху народното парче "Прочу се Дана, Йордана"

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/7/13 11:07

    Ботевци винаги са копирали от Слайковци. Няма никакви идеи, освен парите които събират за учителите. Тук се обучават бъдещите корумпирани държавни чиновници.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/7/13 09:36

    Ех, много знаете, бе! Клипът е направен заради Майкъл Дийгън, американецът, който беше в училището като асистент на учителите по английски език. Трябваше да се докаже пред борда си и направи клипа. А и... силно ме съмнява клипът на Славейковци да е толкова оригинален.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/7/13 00:58

    Името на учителя е Майкъл Дийгън*, а временната Харлем Шейк вълна е крайно различна от вида клипове lipdub, който е популярен на запад от години и е далеч по-труден за заснемане. Още повече, че Майкъл е главният инициатор, който няма общо със Славейков и няма как да се е повлиял от тях.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/7/13 01:01

    Славейковци последваха много други българи, заснели Харлем Шейк. Ботевци бяха първите в България, сетили се да започнат популяризирането на "липдъб" видеата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.